masum pogaca...

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve NİKE tarafından 30 Aralık 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. NİKE
    Offline

    NİKE Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    904
    Beğenileri:
    1.586
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    MÜHENDİS
    o sabah kalkıp evden cıkıp .alelacele sabah yenen bır veya ıkı masum puacanın 1 adetınde .30 gr yag vardır .2 adetınde 60 gr yag..
    1 kılo una 600 gr yag katılır.yanı 1600 gr toplam hacımde 600 gr yag.bu ve bu gıbı pastahane ve unlu mamul urunlerınde bır urun ne kadar hosunuza gıderse n-bılınkı bunun nedenı yagdır.yaglı kurupastalar daha cabuk agızda dagılır .yaglı puaca ve acmanın tadı daha guzeldır.
    bır vucutcu ıcın bır pastahane ve unlu mamulde en masum yıyecek acıbadem ve beze dır...cunku bunlar yumurta beyazı ve sekerden uretılır içlerınde yag yoktur.. mesela tavuk gogsu kazandıbı bunlar ın ıcınde pırınc unu ,seker, tavugun gogsu lıf halıne getırılmıs olarak,ve %3 yaglı sut bulunur. fırın sutlacta yenebılır.buda sut ve pırıncten olusur.
    nerdenmı bılıyorum cunku ben pastahane ısletıyorum:)
    saygılar tum forum mudavımlerıne
     
    sailor16, Akay, Azi ve diğer 13 kişi bunu beğendi.
  2. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    pogacalar ve de topkeklerden diyet yapanlar uzak dursunlar, zaten bir peceteye sardiginizda pecetenin aldigi halden anlarsiniz ne kadar yagli olduklarini, arti sicak yendiginde sindirilmesi de cok uzun suruyor,
     
  3. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    Hiç mantıklı değil pastane işletip bunları anlatmak :D
     
    Azi, SPARTACUS5 ve Despo bunu beğendi.
  4. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    açık yürekliliğinden, ve kendi çıkarını arka plana itip insan ve sporcu sağlığını öne çıkarmandan dolayı ne kadar tebrik etsek azdır dicem..

    yağ yüzdelerinin yüksek olmasının kilo alımından çok daha önemli bir etkisi de yüksek kolesteroldür..
    gün içerisinde hayvansal kaynaklı besinlerden zaten yüksek oranlarda protein alan vücut geliştirme sporcusu, bunların üzerine bir de bu tarz yağlı pastane ürünlerini tüketince kolesterol seviyesi tavan yapıyor..
    Tabi yüksek kolesterol kavramı belki genç yaşlarda çok fazla umursanmasa ve dikkate alınmasa da, ilerleyen yaşlarda ve insanın sporla ilişkisinin nispeten azaldığı ileri yıllarda çok çok büyük problemler olarak karşınıza çıkabiliyor.
    O nedenle bu sağlık sorununun önemini çok erken yaşlarda kavrayıp gerekli önlemlerin alınmasının (özellikle protein alımını yüksek yapmak durumunda olan güç sporcularında) gelecek için yararı azınsanmayacak boyuttadır.
     
    Azi ve ammun bunu beğendi.
  5. Veyron
    Offline

    Veyron Özel Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2004
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    440
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Republic Of Fenerbahce
    Sigara içinde zararlı deniliyor yıllardır ama posur posur içiyo millet .Bunu söyleyip söylememesinin satışlarına hiç bir etkisi olmayacaktır eminim. Bizim millet kahvaltı yapar üstünede çayın yanında yerim diye 3 pohaça alır :D Sonra görüyoruz traktör tekeri kalçalı bayanları iş yerlerinde :D
     
  6. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    valla pakete koyuyorsunuz kağıt çanta bi acıyorum 3-4 saat sonra kağıt yağlanmış benim mesela çağrem yoktu okulda yiyordum poğaça falan hem kahvaltı etmeme rağmen öğle yemeğinden önce bir şeyler yemem gerekiyordu kesinlikle bi ara bi antreman sonrası eve gidene kadar çok uzun sürdüğü için bide okulda yiyordum 30 gr olduğunu düşünmemişsim hiç 15 gr geçeceği aklımın uçundan bile geçmezdi dürüst konuşmak gerekirse demekki farkında olmadan yağ miktarını 60 gr arttırmışım bide ki günde 30-35 gr yaklaşık anca tüketirim aman bundan sonra poğaca falan yok
     
  7. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    Veyron tabi ki hiçbir etkisi olmayacak sokaktaki normal vatandaş için ancak bizim gibi yediği besinlerin içeriğini düşünen insanlar için kötü oldu bu haber :D Şöyle sabahları çayın yanında sıcak sıcak poğaçayı çok az şeyle değişebililrim ancak bundan sonra elimden geldiğince yememeye çalışacam. Daha kim bilir yağ oranı coşmuş neler yiyoruz dışarıda, mesela bizim okulda öyle bir pide yapılır ki parmaklarınızı ısırabilirsiniz yanlışlıkla, öyle lezzetlidir şimdi ciddi ciddi merak ettim kaç gram yağ içerdiğini :)

    Ayrıca reca ediyorum traktör tekerlerine girmeyelim hiç :p
     
  8. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Zaten disarda yedigimiz yemeklerin hemen hemen hepsine yagi basiyorlar. Icgudusel bir sey bu yaga yatkinlik, bu isten para kazanan insanlar da bunun farkinda ve karlarini arttirmak icin sonuna kadar kullaniyorlar bu zayifligimizi. Bu bilgiyi paylastigin icin tesekkurler nike. Yagli oldugunu bilip uzak duruyordum zaten bu dediklerinden, ama durumun vehametini ictenlikle anlatman takdire sayan.

    Bilim adamlari soguk donemlerde insanlarin hayatta kalmak icin yag depolama kabiliyetlerini ilerlettiklerini dusunuyorlar. Hal boyle olunca da yedigimiz her yagli yemek bizim hosumuza gidiyor, zevkten dort kose oluyoruz. Saniyoruz ki kar, kis olacaka yine, besin bulunmayacak.

    Aslinda bu yagdan da bu kadar korkmamak lazim. Ne is yaptiginiza gore degisir kalori ve yag ihtiyaciniz. Kurekcilerin uc saatlik oldurucu antremanlardan sonra yarim kilo baklava yedigi halde karin kaslarinin tek tek sayildigini biliyorsunuzdur belki. Ya da tarlada capa sallayan koylunun kalori ihtiyacanin 9000 kcal'e kadar ciktigini. O adam her gun yagli balli ekmekler yemezse nasil sallayacak o capayi? Onun icin harcayabileceginiz kadar yag almaktan korkmayin. Ama butun gun kos kos oturuyorsaniz sabah o canim sicak pogacalari goturmeyin.
     
  9. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    vg.ciler yağı kalori ihtiyaçları için almazlar..aldıkları yağdan kalori kazanırlar ama bunun için özellikle yağ alınmaz..buna dikkat etmemiz lazım..
    depoladığınız yağları çok ağır bench press dahi yapsanız yakamazsınız..aerobik çalışmasız yağ yakılmaz..o yüzden yağı hayati fonksiyonlar ve bazı hormonal - sindirimsel faaliyetler için alıp kalori ihtiyacımızı sadece kompleks karb.lardan karşılamamız lazım..
    Kas kütlesi ancak bu yöntemle çok daha verimli artırılır..
    Basit şeker ise sadece antremandan sonra alınabilir..
     
    Son düzenleme: 2 Ocak 2008
    Azi ve bonatschi bunu beğendi.
  10. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Haklisin diez, insanlari yanlis yonlendirmis gibi olmusum. Verdigim ornek dahilinde degerlendirmek lazim soylediklerimi. Yoksa kurekciler de sivi yagi agizlarina dikmiyorlar. Dedigin gibi, basit seker, nami-diger baklava, aliyorlar. Ama hormon dengesini yag almayacagim diye bozan o kadar cok insan var ki, yagin gerektigi miktarda alindiginda senin de belirttigin gibi zararindan cok faydasi oldugunu vurgulamak lazim. Karbonhidrattan kalori almak tabiki daha faydali, vucud zaten fazlasini yaga donusturup depoluyor. Bir de parcalamasi daha zor olan yaglarla vucudu sisirmeye gerek yok. Benim verdigim ornek, gunluk hayatin icinden bir ornekti. VG ci degil onlar :). Kasla isleri olmaz.

    Aerobik calismasiz yag yakilmayacagini soyluyorsun, fakat benim bildigim kadari ile pump forever kardio yapmadan o vucudu yapmisti, en azindan oyle oldugunu idda ediyor. Belki ben yaniliyorumdur. Aerobik calismanin faydalarinin farkindayim, vg nin saglamadigi bir cok faydasi var ve saglikli olani aerobik calismalari haftalik rutinlerimize dahil etmek ama sahsi fikrim kardiyo yapmadan yag yakilmaz yorumunun tartismaya acik bir gorus oldugu. Kaynak bir arastirmaya beni yonlendirebilisen belki daha saglikli bir degerlendirme yapabiliriz birlikte.
     
    Azi ve diez bunu beğendi.
  11. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    haklısın, o zaman bir ekleme yapayım..normal beslenmenize devam ederek aerobik çalışma olmadan yağ yakamazsınız..aç kalırsınız ve kas kaybederseniz..
    ama uygun, şeker ve yağdan uzak ve protein oranı tatmin edici bir diyet te çok kısa sürede olmasa da yağlardan arınmamıza yardımcı olacaktır..
     
    Azi ve aneximandros bunu beğendi.
  12. Co
    Offline

    Co Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    poğaça iyi güzel açıklanmış peki smit ? simit in bizlere faydası yararı nedir ?Sayın Nike Simit de üretiyormusunuz size soralım :)
     
  13. NİKE
    Offline

    NİKE Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    904
    Beğenileri:
    1.586
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    MÜHENDİS
    sımıtte yag yoktur.su tuz az maya ve undan yapılır.bende kahvaltılarımda bır sımıt yerım.puacaya gore cok masumdur

    saygılar dılerım
     
    Azi, Rpac, aneximandros ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  14. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    Simiti tad olarakta tercih ederim poğaçaya göre. Yanına birde 1 kalıp peynir olacak şöyle tam yağlı :D Ancak susam olayı bozuyor sanırsam olayı. Yulaftan, yumurtadan bayıp adam gibi kahvaltı krizine girdiğimde bende simiti tercih ediyorum.
     
  15. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Siz işin ehlisiniz ancak;

    Yine desimidin alındığı yere göre durum değişebiliyor zannedersem.
    Bazı fırınlardan aldığım simitleri taşıdığım saman kağıt eve gelene kadar şeffaf oluyor nerdeyse..
    Bunun sorumlusu yağ olsa gerek..
    O nedenle simit tüketirken bile yağlanma probleminiz varsa dikkatli olmakta yarar var..
     
  16. NİKE
    Offline

    NİKE Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    904
    Beğenileri:
    1.586
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    MÜHENDİS
    evet bonatschı,sımıt fuarlarından alınanalarda yag konuluyor.sokak sımıtlerınde yag yoktur.ve bence sokak sımıtının uzerıne sımıt yok arkadaslar
    saygılar dılerım
     
  17. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    simitin yağlı olmasının nedeni kendi yağı değil üzerindeki BOL miktarda çevresini saran susamdır susam sıcağın etkisiyle yağını simide emdirebilir buda yağlanma yapar bence kilo verene kadar simittende uzak durulmasında yarar var
     

Sayfayı Paylaş