Margarin

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve safeo tarafından 4 Ekim 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. safeo
    Offline

    safeo Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Kocaeli
    Hepimizin dolabında yer edinen bu margarin nedir zararları nelerdir hiç düşündünüz mü ?
    Margarinin tarihçesi

    Yağ karışımlarının değişik oranlarda su, yağsız süt ve süt türevleriyle karıştırılmasıyla elde edilen margarinin tarihi 1869 yılına kadar uzanmaktadır. Dünyada ilk margarin, bundan 139 yıl önce, Fransa’da üretilmiştir. Zamanın Fransa kralı III.Napolyon’nun emri ile kimyager “Mége – Mouriés” margarini keşfeden kişi olmuştur.
    1980’li yıllarda çok düşük yağlı diyet margarinler üretilmiş, 1990’ların başlarında o zamana kadar iyi yağlar arasında sayılan Trans yağların sağlık yönünden zararları bilimsel olarak saptanmasının ardından bazı firmalar trans yağ içermeyen margarinleri üretmeye başlamışlardır.
    2009 yılında Türkiye'de üretilen margarinlerin %90'dan fazlası transyağ içermez.

    Margarin hakkında genel bilgiler




    Yüzyıllardır insanlar tarafından doğal olarak üretilen ve dedelerimizin vazgeçilmez besinlerinden olan tereyağının kullanımı son 50 yılda önemli derecede azaldı: bunun en önemli nedeni margarinlerin yaygınlaşması ve daha ucuz bir şekilde tüketiciye sunulması. Oysa tereyağı ile margarinin arasında fiyat farkı ile ölçülemeyecek farklar var:
    MARGARİNİN ZARARLARI
    Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir.
    Margarinde yağ asitleri çok yüksektir.
    Margarin Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar.
    Toplam kolesterolü ve LDL yi yükseltir (kötü kolesterol)
    HDL yi düşürür (iyi kolesterol)
    Kanser riskini beş katına çıkarır.
    Anne sütünün kalitesini düşürür.
    Bağışıklık sistemini zayıflatır.
    İnsülin tepkisini düşürür.
    Tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.
    TEREYAĞININ YARARLARI
    Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor.
    En iyi A vitamini kaynağıdır.


    Yüzyıllardır insanlar tarafından doğal olarak üretilen ve dedelerimizin vazgeçilmez besinlerinden olan tereyağının kullanımı son 50 yılda önemli derecede azaldı: bunun en önemli nedeni margarinlerin yaygınlaşması ve daha ucuz bir şekilde tüketiciye sunulması. Oysa tereyağı ile margarinin arasında fiyat farkı ile ölçülemeyecek farklar var:
    MARGARİNİN ZARARLARI
    Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir.
    Margarinde yağ asitleri çok yüksektir.
    Margarin Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar.
    Toplam kolesterolü ve LDL yi yükseltir (kötü kolesterol)
    HDL yi düşürür (iyi kolesterol)
    Kanser riskini beş katına çıkarır.
    Anne sütünün kalitesini düşürür.
    Bağışıklık sistemini zayıflatır.
    İnsülin tepkisini düşürür.
    Tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.
    TEREYAĞININ YARARLARI
    Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor.
    En iyi A vitamini kaynağıdır.

    KAYNAK : http://tr.wikipedia.org/wiki/Margarin



    Umarım bilgiler işinize yarar thums:
     
  2. super_hornet
    Offline

    super_hornet Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    kesinlikle tüketilmemesi gereken ticari kaygılarla şişirilmiş insan sağlığını tehdit eden bir besin...

    tereyağı varken margarin kullanmak büyük hata
     
  3. safeo
    Offline

    safeo Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Kocaeli
    Kaynak olarak gösterebilcegim şeyler olmadıgından dolayı bazı bilgileri payalasamadım arkadaşlar google a marginin zararları yazın cok daha detaylı şeyler var yapısı ile ilgili vs..
     

Sayfayı Paylaş