Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve izzet tarafından 10 Ocak 2007 başlatılmıştır.

  1. izzet
    Offline

    izzet Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2005
    Mesajlar:
    508
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ogrenci
    Yer:
    Body_Land
    bir bodyci icin her zaman zeytin yagi diger yaglardan daha iyidir ama
    bu yaglarida kullananlar vardir(benim gibi :D )




    YaĞ Severlerİn Dİkkatİne

    --------------------------------------------------------------------------------

    Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?

    Lütfen sonuna kadar okuyun…. Çok ilginç.

    · Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir.

    · Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.

    · Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına gore tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.

    · Tereyağı yemek yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür. Çünkü katkılıdır.

    · Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

    Ve şimdi margarine gelelim…

    · Yağ asitleri çok yüksektir…

    · Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar…

    · Toplam kolesterolü ve LDL’yi yükseltir. (Kötü kolesterol)

    · HDL’yi düşürür. (iyi kolesterol)

    · Kanser riskini beş katına çıkarır…

    · Anne sütünün kalitesini düşürür…

    · Bağışıklık sistemini zayıflatır…

    · İnsülin tepkisini düşürür.



    İŞTE EN İLGİNÇ KISMI!



    · Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır.

    İşte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur .. (Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alın ve gölge bir yere koyun. İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birşeyler anlatmalı.)

    Çürümemiş ve kötü kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza surer misiniz?

    Dr Yucel e tesekkurler
     
  2. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.239
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Vaktinde Saircon yazmıştı bunu(plastikten tek molekül farkı). Güzel paylaşım yinede ;)
     
  3. PacoRabanne
    Offline

    PacoRabanne Yeni Üye

    Katılım:
    2 Mart 2006
    Mesajlar:
    91
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    sevgili arkadaşım izzet ne kadarda güzel izah etmiş, SANA ÇOK TEŞEKKÜRLER OLSUN Kİ BİZİ BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN, inanılmaz güzel bi bilgi bunları bütün arkadaşlarıma anlatıcam.
     
  4. maritory
    Offline

    maritory Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2006
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    allahhh ! margarin yiyemicez daha. hayatta ağzıma süremem (plastik) ee tereyağıda çok pahalı. sıvı yağda bir sorun yok deyin lütfennnn :oops:
     
  5. ibrahimmmm
    Offline

    ibrahimmmm Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    38
    Abicim bu molekül olayına fazla kafayı takmayın isterseniz. Çünkü C18 H24 O2 molekülü kadınlık hormonunu oluştururken, C6 H12 O2 ise bildiğimiz toz şekeri oluşturuyor. Yani bırakın 1 moleküllük farkı, sadece atom sayılarındaki değişiklik bile farklı maddeler oluşturabiliyor. Margarin ve plastik ayrı maddelerdir. Merak etmeyin bea :lol:
     
  6. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.497
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar araştırdıkça insanın karşısına nasıl sağlıksız beslendiğimiz çıkıyor..aşağıdaki pasaj bir makaleden alıntı..margarinler ve hayvansal gıdaların kıyaslaması..

    http://beslenmebulteni.com/beslenme/modules.php?name=News&file=article&sid=84 adresindeki faydalı bilgilerden faydalanmakta yarar var..

     
  7. kerembey
    Offline

    kerembey Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Memur
    Yer:
    ankara
    Teşekkürler çok faydalı bir yazı herkes okusun.
     

Sayfayı Paylaş