Manyetik Alan ve Manyetik Yatak

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve snickers tarafından 9 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

  1. snickers
    Offline

    snickers Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2007
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Manyetik Alan ve Manyetik Yatak

    Biyo manyetoloji ilkelerine göre tüm maddeler dolayısıyla insan vücudu manyetik özelliğe sahiptir. Güneş, hava ve su gibi mıknatıslık da insanların vazgeçilmez bir parçasıdır. İnsanı oluşturan maddelerin birbiriyle haberleşmek için kullandığı manyetik alanın sinyalleri hem birbiriyle ve hem de dünya manyetik alanı ile de uyum içindedir. Fakat bu uyum çeşitli nedenlerden dolayı bazen bozulmaktadır. Günümüzde elektromanyetik cihazların hayatımıza girmesiyle yeni bir kirlilik türü doğmuştur.

    Uzaya gönderilen astronotlarda görülen ve haftalarca sürebilen yorgunluk, adale ağrısı, baş ağrısı ve dönmesi nedeni ilk yıllarda anlaşılamamıştı. Daha sonraki yıllarda sürdürülen kapsamlı araştırmalar sonucu bu belirtilerin dünyanın manyetik alanının eksikliğinden kaynaklandığı belirlenmiştir.

    Biyoelektrik oluşan herhangi bir bölgede mutlaka manyetik alan vardır. Dolayısıyla kalp, adale, sinir ve beyin gibi organlar belli bir manyetik alana sahiptir. İnsanı oluşturan maddelerin birbiriyle haberleşmek için kullandıkları manyetik alanın sinyalleri birbiriyle uyum içindedir. Bu sinyaller dünya manyetik alanı ile de uyum içindedir.

    Geceleyin dünya manyetik alanı hücresel oksijeni arttırır, uykuyu destekler, biyolojik iyileşmeyi desteklerken iltihaplanmayı azaltır, acıyı dindirir. Ama güneş doğduğunda beraberinde getirdiği pozitif manyetik alanı hücresel oksijeni azaltır, uyanıklığı destekler, biyolojik iyileşmeye engel olur ve acıyı arttırır. Kafamızın merkezde bulunan hormonları, enzimleri ve bağışıklık fonksiyonları yöneten pineal bezi manyetik kristallerden oluşan bir manyetik organdır. Manyetik enerjiye çok duyarlı olup ona has madde olan melatonin hormonu, geceleyin dünya manyetik alanı etkin olduğu zaman ortaya çıkar. İyi uyku için melaton seviyesinin yüksek olması gerekir. Büyüme hormonu melatonin seviyesi ile ilişkilidir. İnsan yaşlandıkça bu asıl hormonları daha az üretmeye başlar. Büyüme hormonu saç, cilt(deri) ve adaleleri kontrol altında tutar

    Kalp krizi yaşlarının 20’li yaşlara düşmesi, bağışıklık sistemlerinin çöküşü, sık hastalıklara maruz kalma, beyin kanamaları sıklıklarında artışlar ve de kanser olgularında görülen tırmanışlarda manyetik alanların etkisi vardır.

    Zihinsel ve fiziksel rahatsızlığı olan hastalar üzerine yapılan kliniksel araştırmalarda %90 başarı gösteriyor. Japonya’da bir üniversite 11.648 kişi üzerine yapılan manyetik tedavinin (%43 erkek) %92 başarı gösterdiği görülmüştür (Blackman ve Friedman, 2002). Bunun nedeni olarak manyetik alan vücuda uygulanınca manyetik dalgalar dokudan geçer ve ikinci akım oluşturur. Bu akımlar manyetik alan ile birleşince hücrelerdeki elektronlara ısı verir. Bu ısı adale ağrısı, kaslardaki şişmelere çok iyi gelir. Kandaki kalsiyum ve kolesterol miktarı azalınca haemoglobin daha hızlı hareket eder. Yüksek tansiyona sebep olan diğer maddelerde de azalma görünür. Kan temizlenir ve akışı hızlanır. Kalp rahatlar ve acı azalır veya yok olur. Yönetici sinirler normale döner ve onların yönettiği organlar düzgün şekilde çalışır. Kan akımının iyileşmesinden dolayı besleyiciler daha kolay ve verimli şekilde taşınır. Manyetik dalgalar cilt, yağlı dokular ve kemikleri canlandırır. Sonuçta hastalığa karşı direnci arttırır. Manyetik alan düzensizliği azaltarak enerji aktarır, sağlığa katkıda bulunur. Hücrelerin büyümesini destekler. Manyetler diş ağrısı, omuzlar ve diğer birleşimlerdeki uyuşukluk, ağrıya iyi gelir. Vücudun kendi kendini iyileştirme özelliğini destekler (Shimodaira ,2002). Hayatımızı etkileyen biyomanyetik alanın ay, güneş, diğer yıldız veya gezegenler gibi dünya dışı etkenler ve içinde bulunduğumuz yakın çevre ile kullandığımız cihazların etkisinin bilinmesi tedbir alma ve tedavi açısından önem taşımaktadır.



    Manyetik Yatak Nedir?
    Manyetik yatağın temeli doğanın şifa mekanizmalarına dayanmaktadır. Sistem- alçak
    frekanslı mıknatıs alanları kullanarak hücre metabolizmasını hızlandırmaktadır.
    Seçimli frekans jeneratörü elektrotları sayesinde yılda en az iki defa frekans numune
    bandı ile 4-6 haftalık bir kür yapılmasına imkan tanır , bununla da vücudunuzdaki
    virüs, bakteri, mantar ve parazitlerine karşı bir mücadele verilir.

    Manyetik Yatak organizmada neye etki eder?
    Manyetik Yatak kanın oksijen alımını kolaylaştırır ve akışkanlık kabiliyetini kolaylaştırır,
    kemik yapısını güçlendirir, metabolizmayı aktive eder ve bağışıklık sistemini
    canlandırır. Kendinizi daha zinde, sağlıklı hissedersiniz. Çarpan mıknatıs alanları
    sayesinde vücuttaki öz onarım mekanizmaları hareketlendirilir ve vücut çevreden,
    stresten ve telaştan gelen saldırılara karşı daha donanımlı hale gelir.

    Manyetik Yatak nasıl çalışır?
    Manyetik Yatak sisteminin kalbi mikro prosesört ile kumanda edilen mıknatıs alan
    jeneratörüdür. Bu frekansları, ki bunlar vücudun doğal yenilenme devreleriyle
    eşdeğerdir, aplikatör minderlerine, yastıklarına, çubuğa vs aktarır. Burada alçak
    frekanslı ve çarpan bir mıknatıs alanı meydana gelir.



    Kaynaklar:

    Bold, A., Toros, H. ve Şen O., 2003. Manyetik alanın insan sağlığı üzerindeki etkisi makalesinden alıntı

    Reklam olmasın diye ismini vermediğim manyetik yatak üreticisi bir firmanın kullanma kılavuzundan alıntı




    Arkadaşlar babam felç geçirdiği için tanıdık bir doktor tavsiyesi üzerine bu yataktan satın aldık. Fiyatı bayağı pahalı fakat konu sağlık olunca elin mahkum fiyatına bakmadan bir umut diyip alıyorsun. Bir ara haberlerde çıkmıştı; başbakanın bel fıtığı için bu yataktan tavsiye edilmişti. Bu yataktan kullanan, faydasını gören veya hakkında herhangi birşey duyan var mı? Ayrıca vücut geliştirme açısından bakınca yazılanlara göre uzun vadede faydası olabileceğini düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
     

Sayfayı Paylaş