MANTARLI PİLAV

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 27 Kasım 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    4. 2. Mantarlı Pilav.jpg


    Porsiyon Başı

    Kalori: 282

    Protein: 9 g

    Karbonhidrat: 55 g

    Yağ: 5 g

    Lif: 4 g


    Malzemeler:

    - 200 gr orta taneli Amerikan pirinci,

    - 1 yemek kaşığı zeytinyağı,

    - 1 büyük soğan doğranmış,

    - 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye,

    - 250 g kestane mantarı,

    - 2 adet dilimlenmiş kırmızı biber,

    - 3 adet doğranmış domates,

    - 425 ml sebze suyu,

    - Doğranmış maydanoz,


    Hazırlanışı:

    Bir elek içinde pirinci soğuk su altında durulayın sonra süzün. Aleve dayanıklı güveçte yağı ısıtın, soğanı ekleyin, 5 dakika pembeleşene kadar kavurun. Biberiye ve mantarı karıştırın, ardından kısa bir süre kızartın.

    Pirinci ekleyin, yağı karıştırın sonra biber, domates ve doğal karabiber ile harmanlayın. Kaynadıktan sonra kapağı sıkıca kapatın. 20-25 dakika pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Maydanoz ile servis edin.
     
    stefan35 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş