Mangal Eti Zararlımı?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve shaq tarafından 18 Mart 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. shaq
    Offline

    shaq MOD Yönetici Moderator

    Katılım:
    21 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.770
    Beğenileri:
    1.688
    Ödül Puanları:
    123
    Arkadaşlar Merhaba,

    Yaklaşık 3 haftadır diyet yapmaktayım. Bugün arkadaşlarla toparlanıp mangala gittik ancak kafama bir soru takıldı. Forumda da araştırdım net bir cevap bulamadım. Acana mangalda pişen et zararlı mı? Normalde tıka basa yerim. Bugünün farkı ise sadece tavuk eti ve azcık köfte yedim, yanında ise sadece su içtim. Herhangi bir ekmek içki patates... tarzı şeyler tüketmedim. Kafamdaki soru ise sanki yediklerim ciddi olarak diyetime yanlışmış gibi geldi. Mümkün olduğunca derilerini yememeye de çalıştım. Bu konu ile ilgili bilgisi olan yardım ederse sevinirim.
     
  2. jackmaldow
    Offline

    jackmaldow Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    293
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    LA / California
    Çok pişmemiş ise zararı yok yani kömür tadı gelmediyse.
     
    shaq bunu beğendi.
  3. shaq
    Offline

    shaq MOD Yönetici Moderator

    Katılım:
    21 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.770
    Beğenileri:
    1.688
    Ödül Puanları:
    123
    çok az geldi. hatta bazıları için az pişmiş bile diyebiliriz :D
     
  4. mavzer95
    Offline

    mavzer95 Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    218
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    1 kerede nolucak yahu hergün yemiyorsun ya ara sıra zevkimize göre yemek lazım herşeyi.
     
    pijamap ve bravehearts bunu beğendi.
  5. bravehearts
    Offline

    bravehearts Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2011
    Mesajlar:
    240
    Beğenileri:
    140
    Ödül Puanları:
    53
    Ben kendime hiçbir sınırlandırma yapmıyorum , hele konu mangal ise :)
     
  6. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    ateşe direkt olarak maruz kalan et daima zararlıdır. acı ama gerçek bu :)

    zira ateşle birlikte kanserojen madde ortaya çıkar, az pişmiş olsa bile sonuç değişmez.
    buna ek olarak ateşten çıkan duman da pişirilen etin içine işler.

    bakın bazen haşlama bile fazla pişirdikten sonra zararlı. misal, karatay diyetinde yumurtayı fazla pişirmeyin deniliyor.

    ama şu da bir gerçek ki, nefes almamız bile zararlı. zira oksijen vücuda giriyor ve enerjiyi yakıyor. oksidasyon başlıyor. eski bir laf vardır, nefes almasaydık hayat ne güzel olurdu diye :D

    yani bazen üzerinde çok fazla düşünmemek lazım.
    aşırıya kaçmadığımız müddetçe vücudumuz bu tip kanserojenleri yokedip kendini tamir edebilir :)
     
    pijamap bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş