Arkadaşlar Merhaba, Yaklaşık 3 haftadır diyet yapmaktayım. Bugün arkadaşlarla toparlanıp mangala gittik ancak kafama bir soru takıldı. Forumda da araştırdım net bir cevap bulamadım. Acana mangalda pişen et zararlı mı? Normalde tıka basa yerim. Bugünün farkı ise sadece tavuk eti ve azcık köfte yedim, yanında ise sadece su içtim. Herhangi bir ekmek içki patates... tarzı şeyler tüketmedim. Kafamdaki soru ise sanki yediklerim ciddi olarak diyetime yanlışmış gibi geldi. Mümkün olduğunca derilerini yememeye de çalıştım. Bu konu ile ilgili bilgisi olan yardım ederse sevinirim.
ateşe direkt olarak maruz kalan et daima zararlıdır. acı ama gerçek bu zira ateşle birlikte kanserojen madde ortaya çıkar, az pişmiş olsa bile sonuç değişmez. buna ek olarak ateşten çıkan duman da pişirilen etin içine işler. bakın bazen haşlama bile fazla pişirdikten sonra zararlı. misal, karatay diyetinde yumurtayı fazla pişirmeyin deniliyor. ama şu da bir gerçek ki, nefes almamız bile zararlı. zira oksijen vücuda giriyor ve enerjiyi yakıyor. oksidasyon başlıyor. eski bir laf vardır, nefes almasaydık hayat ne güzel olurdu diye yani bazen üzerinde çok fazla düşünmemek lazım. aşırıya kaçmadığımız müddetçe vücudumuz bu tip kanserojenleri yokedip kendini tamir edebilir