Makro hesaplanirken pismis hali mi pismemis halini mi baz alacaz

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve DewiLCraFT tarafından 17 Eylül 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. DewiLCraFT
    Offline

    DewiLCraFT Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2015
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğretmen
    Arkadaslar merhaba bulgur ve bakliyat icin soruyorum ozellikle 150 gr bulgur yedim derken bulgurun cig halini mi pilav olmus halini mi tartacagiz.saygilar
     
  2. HG!
    Offline

    HG! Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    24 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Değerlerine baktığınız yerde belirtilmiş olması gerek çiğ ya da pişmiş olduğu ama çoğunlukla pişmiş hali yazılır. Zaten kalori olarak pirinç değil pirinç pilavı sunulmakta örneğin. Protein kaynakları ise tam tersi çiğ olarak alınmakta. Tabi bunlar genellemelerim. Kontrol ederken açıklamasına bakmayı unutmayın.
     
  3. DewiLCraFT
    Offline

    DewiLCraFT Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2015
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğretmen
    Yok yazmiyor ya 50 gr bulgurdan pilav yapiyorsun pisince 150 gr oluyor gunluk kaloriyi hesaplarken 50 gr bulgur mu diyecem 150 gr bulgur pilavi mi
     
  4. DewiLCraFT
    Offline

    DewiLCraFT Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2015
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğretmen
    Bilgisi olanlar lutfen yardim
     
  5. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Pişmemiş baz alınır. 50 grama göre hesaplamalısın
     
  6. DewiLCraFT
    Offline

    DewiLCraFT Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2015
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğretmen
    Eyw tesekkur ederim
     
  7. Barbell Training
    Offline

    Barbell Training Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    943
    Beğenileri:
    391
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Izmir
    Cunku her gidanin su tutma kapasitesi farklidir. Bazi pirincler agirliginin 3 kati su emerken bazilari 5 kat falan emebilir. Et urunleri de mesela suyunu saldigi icin hafifler. Belli bir standart yakalanmasi icin pismemis degerleri aliniyor.

    SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. DewiLCraFT
    Offline

    DewiLCraFT Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2015
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğretmen
    Bazi hocalar savas cebeci gibi proteini cig karbonhidrati pismis hesaplayin diyor ne dusunuyorsunuz bu konuda
     
  9. Barbell Training
    Offline

    Barbell Training Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    943
    Beğenileri:
    391
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Muhendis
    Yer:
    Izmir
    Onu sanirim tam tersini soyledi. Kh pismemis proteini pismis diye. Kh pismis demesi mumkun degil cunku dedigim gibi pirinctrn pirince degisir. Benim.sevdigim pirinc 3.5 kat pisiyor. Seninki 2 kat pisiyor. Savas cebeci ikimize de 150 gr pilav ye diyor. Nasil cikacagiz isin icinden?

    Onu protein icin demisti galiba. Sonra degistirdi zaten. Pismemis alinir. Kesin ve net.

    SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    respect2us.23 bunu beğendi.
  10. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    paketlerde de pişmemiş halleri yazıyor zaten
     
  11. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Bu konuyla ilgili forumda bir çok konu var. Arama yapsaydın cevaba ulaşırdın.
    A hoca ya da B hoca bazı besinlerin pişmemiş değerinin alınması gerektiğini söylüyor diyorsun ki bahsettiğin insanların hoca oluşu fiziksel olarak iyi bir yere gelmelerinden. Eğer International Society of Sports Nutrition sertifikalı(CISSN) bir hoca öyle bir yorumda bulunursa buna itibar edebilirsin ancak kh için pişmemiş protein için pişmiş değerlerin referans alınması gerektiğini söyleyen birinin beslenme bilgisi olduğunu düşünüp buna itibar etmek çok komik olacaktır. Antrenör olabilir ama beslenme bilgisi yetersiz.Net!
    --- Mesaj birleştirildi, 21 Eylül 2016 ---
    Ayrıca Emrenin yaklaşımı doğru. Protein için pişmiş değer alınır demek saçma olur. Çünkü pişmemiş 100 g iki parça filetonun birinin buharlı ısıtıcıda, diğerinin kuru ısıda uzun süre pişirildiğini düşün. Biri su çekerken diğeri su kaybedecek. Buharda pişirileni 120 gram, uzun süre mangalda pişen tavuk göğsünü ise 60 gram olarak alıp buna göre hesaplama yaparsak olur mu sence?
     
  12. DewiLCraFT
    Offline

    DewiLCraFT Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2015
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğretmen
    aslında sorma sebebim bazı besinlerde pişmiş çiğ çok fark olmuyor ama bazılarında acaip fark oluyor ondan kaynaklı.bundan sonra hepsinin çiğ olarak ekleyip beslenme programımı tekrar düzenleyeceğim.ayrıca alakasız belki ama 2 ayda 12 kiloya yakın verdim düzgün bir spor ve beslenme düzenim var oranalra dikkat ederek yiyorum lakin karın kaslarını çıkaramadım bir tğrlü %13 lerde takıldı kaldı zorlasan ufaktan belirgin lakin netlik yok uzun süredir böyle hatta arastırdım suyu atmak lazım deniliyor ki deri incelsin lakin su vucuttan nasıl atılır :)
     
  13. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    senin su atman değil, sabır etmen gerekiyor.
     
    DewiLCraFT bunu beğendi.
  14. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Yağ oranını biraz daha düşürmen gerekiyor karın kaslarını daha iyi görebilmek için. %10 iyi olacaktır mesela. Kilo verme konusunda da tebrik ederim. Biraz daha zamana ihtiyacın var. Vücudun su tutmasını azaltmak için tuz alımını sınırlayabilirsin örneğin. Diğer seçenek de diüretik kullanmak ya da diüretik etki gösteren bazı besinleri tüketmek. Diüretik kullanmanı önermem bunun yerine bazı sebzeleri kullanabilirsin. Google a "diüretik sebzeler/besinler" yazarak bir çok sonuç görebilirsin ki aralarında tuz alımını azaltmak da yer alır ;)
     
    DewiLCraFT bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş