* Protein tiplerinin biyo-yararlılıklarında bitkisellerin cephesinde durum o kadar kötü değil. Soya Fasulyesi.
http://img42.imageshack.us/img42/4310/screenshot20120608at954.png
Kod:
whey blended products, BV 100-159
whey, BV 104
egg, BV 100
cow's milk, BV 91
egg white, BV 88
beef, BV 80
fish, BV 79
chicken, BV 77
casein, BV 77
[B]soy, BV 74[/B]
potato, BV 71
rice, BV 59
wheat, BV 54
beans, BV 49
peanuts, BV 43
* Yumurta ve Patatesin, özellikle birbirlerinin protein kalitesini yükselttiğini ilk defa duyuyorum. O kaynağa göz atmam için bir link verebilirmisin ? Patatesdeki düşük protein oranı zaten o teoriyi baştan çökertiyor ya yine de bir bakmam lazım yazıya.
* Mantar'daki proteinde, Leucine, Lysine, Methionin, Phenylalanine amino asitleri eksik oranlardadır. Yani bu yüzden "tam protein" değildir. Başka yiyeceklerle kombine edilmesi lazım. Yani teorik olarak 1 kilo mantar yeseniz de asla et proteinin yerine geçemez.
http://www.livestrong.com/article/556190-protein-content-in-mushrooms-vs-meat/