Aklıma takılan bi soruyu sormak istiyorum. 100 Gr. makarnada 10 gr. kadar protein var. 100 gr. tavuk göğsünde ise 20 küsür gr. kadar protein var. Şimdi diyelim biz bu ikisi birlikte tükettik. Mesela diyelim 100 gr makarna yedik yanına da 100 gr tavuk göğsü yedik o zaman bizim vücudumuza 30 küsür gr kadar protein mi girmiş oluyor ? Makarnada bitkisel protein var tamam ama o da sonuçta protein değil mi ? Ya da vücut daha sağlıklı bi protein olan tavuğu mu kullanıyor makarna ile birlikte yediğimiz zaman ? Umarım anlatabilmişimdir.
Vücudunun "bu makarna proteini bunu sindirmeyim hazır tavuk proteini var zaten" dediğini mi düşüyosun? anlamadım. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tavuk daha kaliteli bi protein oldugu için onu kaslara gönderip makarnayı yani bitkiseli kullanmıyor mu ? yoksa ikisini birden mi kullanıyor ? bu daha çok demek istediğim.
Tavuk daha önce sindirilebilir ama makatnadaki protein de sindirilir ikiside kaslarına gider er yada geç Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben vücutta hayvansal proteinlerin %90-99 arası rmildiği bitkisellerin %60-70ini kullandığımız hakkında yazılar görmüştüm. Ama bazı yabancı kaynaklarda hayvansal protein kadar bitkesilinde emildiği yazıyo . Bence mantığın hayvansalların hesaplanması kanaatindeyim bitkisellerde ek olarak görülebilir iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi