Makarna pişince besin değerleri bu hale geliyormuş :(

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve jimraynor tarafından 18 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 33 üye.
  1. Sezginn-
    Offline

    Sezginn- Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2013
    Mesajlar:
    190
    Beğenileri:
    117
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yorumları dikkatli okuduysan doğrusu söylenmiş. Makarna pişince besin değerleri 1-1.5 gr hariç değişmez
     
  2. solasguitarra
    Offline

    solasguitarra Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2010
    Mesajlar:
    79
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    Kuskus tüketin arkadaşlar, süzerken hafif sulu bırakırsınız, üzerine de 1 kaşık yoğurt atarsınız, kayar gider boğazınızdan. İçi boş kesme makarna tüketmek çok daha zor. Kuskus hafif çiğneme ile mideye inebiliyor. 1 paket kuskus yaklaşık 1 ortaboy tencere ediyor, 4 tabakta yani 4 öğünde bi paket kuskus yemiş olursunuz. Tabi bu bulk dönemi ve kilo almak isteyenler içindir. Yoksa aşırı kalori ihtiva ediyor. Pişince besin değeri kaybolmaz bu arada. Gramaj ölçümleri değişir sadece, o da içerisine eklenen sudan sebep ...
     
  3. mali67
    Offline

    mali67 Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2015
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    2.593
    Ödül Puanları:
    123
    idmana gitmeden makarna ve ton balığı yada lor peyniri karıştırınca güzel oluyor böylece besin değerleri artırılabilir kendi adıma ben öyle yapıyorum...tek başına yağsız tuzsuz salçasız pek yavan oluyor :)
     
  4. Nyssaher
    Offline

    Nyssaher Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2015
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar burada bir yanlış anlaşılma söz konusu, 100 gr çiğ makarna ile 100 gr pişmiş makarnayı karşılaştırmışsınız ama 100 gr çiğ makarna piştiği zaman 100 gr kalmıyor.
    Su çektiği icin makarnanın ağırlığı ciddi anlamda artıyor, dolayısıyla 100 gr çiğ makarna piştiğinde çok daha fazla ağırlığa sahip olacağı için, besin değerlerini böyle karşılaştırmanıza gerek yok. İyi günler
     
    sezer1994 bunu beğendi.
  5. Thesyseng
    Offline

    Thesyseng Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesajlar:
    661
    Beğenileri:
    782
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    System Engineer
    Yer:
    Istanbul
    Cogu makarnada pismis degerleri yazmiyor mu zaten ?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. crossblood
    Offline

    crossblood Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2014
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    makarna pişmiş yada pişmemiş değerleri değişmez sadece vitaminden kayıp olur. oda önemsizdir. makarna pişme suresi arttıkça su çekme miktarı artar.8 dakika pişnce 1 e 2,5-2,8 su çekerken 12 dakika pişince 1 e 3,5-4 su çekmektedir. tencereye konulan kuru ağırlık belli piştikten sonraki ağırlık belli ise basit matematik hesabı ile hassas terazi kullanarak yediğiniz pişmiş makarnadaki karb pro oranlarını hesaplayabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş