Verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Low carb diyette günlük 100g karb. geçmedikçe sorun olmadığını okumuştum. o nedenle 120 g bulgurun uygun olacağını düşündüm diyete başlamadan önce. Bazıları pirinç pilavı tüketiyor ama bulgurun daha sağlıklı ve daha kaliteli karb. sahip olduğunu bildiğimden ben bulguru tercih etmiştim. Bulguru diyetimden çıkartırsam bulgur yerine ne tüketmemi ve ne kadar tüketmemi önerirsiniz?
Badem konusunda hak veriyorum size. Tuzsuz ve kavrulmamış olanını bulamadım. O nedenle tuzlu ve kavrulmuş tüketmek zorunda kaldım. Bademi de tavsiyeniz üzerine ara öğünlere paylaştıracağım ve kavrulmamış tuzsuz badem arayışına gireceğim.
Hile günlerinde çok abarttığımı buradaki paylaşımımdan sonra fark ettim. Hile günlerimde de kahvaltımı eti lifalif + meyve parçacıkları + yarım yağlı süt ile yapmaya karar verdim. Miktarı konusunda emin değilim ama muhtemelen 200 g kadar eti lifalif ve yeteri kadar süt kullanırım. diğer öğünlerimde pide, pizza ve diğer hamur işlerinden uzak durma kararı aldım. Tatlı konusunda ise bitter çikolata ile devam edeceğim ama 1 paketin yarısını tüketip diğer yarısını diğer haftaya saklayacağım.
Kola konusunda içim rahat değildi zaten. Kolayı tamamen bırakmaya karar verdim. Zaten 2 yıl kadar hiç içmeden durmuştum 85,5 KG dan 72 ye düştüğüm dönemlerde. Bol bol su içiyorum o ayrı konu ama bazen öğünlerimin yanında şalgam içsem bir zararı olur mu? Zira şalgamın besin değerlerinde diyetimi bozacak bir değer olmadığını düşünüyorum. Bu konuda tavsiyeniz nedir?
Süt ürünlerinde lor peyniri tercih sebebim: gece uyku halindeyken lordaki yüksek miktarda bulunan kazein protein sayesinde 6 - 8 saatlik protein ihtiyacımı karşılamaktı. Lor peynirindeki Yörükoğlu tercihimin hatalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü içindeki yağ oranı çok fazlaydı sanırım. Bunun yerine %1 veya %2 yağ oranına sahip lor peyniri tercih etmeye karar verdim. Aynı zamanda her gece tükettiğim 250g lor peynirinin miktarını 100 g'a düşürme kararı aldım. Bu kararım hatalı mı? Veya lor peyniri yerine geceleri tüketmemi önerdiğiniz sert peynirlere örnek alabilir miyim sizden. miktarı, varsa marka ismi vs.
Tekrar çok teşekkür ederim.
--- Mesaj birleştirildi, 27 Ağustos 2014 ---
Low Carb veya Ketojen diyetlerinde karb. alımı çok düşük olduğu için vücudun kendisini bir süre sonra "kıtlık var galiba" diyerek korumaya aldığını öğrenmiştim. Bu korumaya alma aşamasında yağ yakımının da yavaşlayacağı belkide duracağını yazmışlar. Bu nedenle en azından haftada 1 kez vücudunuzu aldatmak adına karbonhidrat tüketimini arttırmalısınız, protein miktarını kısmalısınız diye öğrenmiştim bazı kaynaklardan. Benim hile günlerindeki en büyük hata sanırım kalitesiz ve dengesiz beslenmem oldu. Halbuki musli, kaliteli karb. kaynakları ile beslenseydim belki bu kadar olmayacaktı. Çünkü. 2. haftanın başlarında 69,5 KG'a kadar düşmüştüm. Dediğiniz gibi yaparsam yani hile günü yapmadan uzun süre devamlı düşük karb. ile beslenirsem vücudun yağ yakımını durduracağından korktum ve halen böyle bir riskten de korkuyorum. Fakat geri dönüp baktığımda 1 karış yol alamadığımı da gördüm. Bu nedenle hile günlerine devam etmeyi ama kaliteli karb. kaynakları ile beslenmeyi düşünüyorum. diyetin çok dışına çıkmadan karb. alımını arttırıp proteini düşüreceğim hile günlerinde. cal. seviyesini de geçmemek için gıda miktarlarını az tutacağım.
Sizce bu uygun olur mu?
Teşekkürler.
Genişletmek için tıkla...