loru çiğ yemek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve The Answer tarafından 5 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. The Answer
    Offline

    The Answer Üye

    Katılım:
    31 Mart 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar başık saçma evet ama bir sorum var. annem bir arkadaşından loru çiğ yemenin sakıncalı olacağını öğrenmiş. lor tuzsuz ve kaynatılmamış sütten yapıldığı için bakteri olduğunu söylemiş. tuzun önemli lor u pişirmesiymiş.

    bunların ne kadarı doğru arkadaşlar.. annem başımın etini yiyip duruyo
     
  2. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.124
    Beğenileri:
    1.023
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Bız gayette yıyoruz ve kımseye bırsey olmadı..

    Hatta bızı gectım, lor zaten herkes tarafından pısırılmeden yenen peynırımsı bır besındır..
     
  3. DeliKase
    Offline

    DeliKase Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    ah şu annelerin arkadaşlarından öğrendikleri saçma sapan şeyler... bende de var bi tane etraftan saçma sapan şeyler duyup bende uygulamaya çalışan :)
     
  4. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.742
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    o kast ettiği pazardan veya markasız alınan lorlar olabilir. biz belirli markalarınkini alıyoruz. çok marka ürün sevmem ama markalı olanların besin değerleri belli ve yağ oranıları düşük oluyor. marka besin değerlerine bakabilirsiniz uygun marka için.
     
  5. ozpirik
    Offline

    ozpirik Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2010
    Mesajlar:
    189
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilişim
    Yer:
    İstanbul
    Her lor tuzsuz değil bu arada. Özellikle markalılarda biraz tuz var. Açıklarda genelde olmayabiliyor. Benim merak ettiğim ise bazılarının üzerinde tam yağlı yazıyor, bunu görünce dağılıyorum. Tam yağlı lor peyniri nasıl oluyor acaba?
     
  6. mustiii
    Offline

    mustiii Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar ben cekirdekten yetisme peynirciyim.lor peyniri yapmak icin basta peynir olmak uzere kaynatilan sutun kalan kismini tekrardan kaynatilir ki bu en yuksek kaynama derecesidir en saglikli sut urunu lordur ucuz yada pahali olmasi farketmez.tam yagli olanlarda kasar peyniri ve tulum peynirinden olan lorlardir.beyaz peynir loru yagsiz olandir umarim yardimci olmusumdur :)
     
  7. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    887
    Beğenileri:
    515
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    ben her sabah kavaltıda 100 gr lor yiyorum yörükoglunun yagsız tuzsuz lorunu alıyorum cokta güzel oluyor hicte sorun yasamadım yaglı ve tuzlu olanlarıda var bazende mandıradan alıyorum tuzu hic kullanmadıgım icin köylüler kendileri yapıyorlar ama yaglı oluyor mis gibi süt kokuyor ve cok lezzetli oluyor
     

Sayfayı Paylaş