Lorlu Tavuk Kıyması

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve declorx tarafından 30 Mart 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. declorx
    Offline

    declorx Yeni Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    malzemeler

    500 gram tavuk kıyması (tavuk göğsünün kıyma haline getirilmiş olanı)
    2 domates
    yarım demet maydonoz
    5-6 diş sarımsak
    150 gram lor
    karabiber
    karışık baharat
    kekik

    kapaklı teflon tavada yağ koymadan tavuk göğsünü kavurun. kendi suyunu salacak, çekecek suyunu çekip kavrulmaya başladıktan sonra baharatları ekleyin sevdiğiniz miktarda, doğranmış sarımsakları ilave edin bir süre çevirin sarımsakların kokusu çıksın hemde baharatlar ete yapışsın. sonrasında küçük doğranmış 2 domatesi atın ve iyice domatesler eriyip pişene kadar pişirin. en son ince ince kıyılmış maydonozları ve loru ekleyin iyice karıştırıp 3 dakika kadar daha pişirin. servise hazır :) afiyet olsun



    not: tuz eklenirse şahane olur ancak ...
    not2: salça eklenirse iyi olur ancak içinde tuz var (salça eklerseniz biraz 1 su bardağı kaynar su eklerseniz salçanın tuzu ve tadı daha iyi yayılır)

    dereotu vb otlar ekleyebilirsiniz önemli olan bu tür malzemeleri en son yani kapatmaya yakın eklemek, vitaminleri ölmesin
     
    HUMOR bunu beğendi.
  2. HUMOR
    Offline

    HUMOR Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2011
    Mesajlar:
    370
    Beğenileri:
    251
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    EDIRNE
    sade lor yemekten sıkılmıştım.Nerdeyse lor peynirli börek yeme kıvamına gelmiştim bu iyi oldu.Bu haftasonu istanbulda kesinlikle biraz salça ve soğan koyup denemeyi düşünüyorum.Teşekkürler tarif için.
     
  3. declorx
    Offline

    declorx Yeni Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    soğanın kavrulması pişmesi gerek yoksa ağzını kokutur. soğanları çok ince kıy, kıyma suyunu çeker çekmez hemen ilave et, salçayıda soğanlar kavrulduktan sonra ilave et ki soğanları pişireyim derken salça yanmasın.

    ben teşekkür ederim. afiyet olsun :)
     
  4. FiestaCondom
    Offline

    FiestaCondom Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    227
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ankara
    Bu tavuk kiymasini cektirebiliyomus aldigin yerde yoksa sen mi yapiosun
     
  5. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    vay be yemeğe bak, 500gr et, üzerine 150gr lor peyniri....
    *
    şimdi bunun içine 3 tane yumurta kıracan, bir de sos niyetine yemeğin üzerine kaşar rendeliicen...
    sonra da protein komasına girecen :D
     
    Efrahim ve Danny Boy bunu beğendi.
  6. dominic
    Offline

    dominic Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2005
    Mesajlar:
    561
    Beğenileri:
    213
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Vienna-Turkey
    Bunun yanına 2 paket 500 gr kepekli makarnayı'da ekledik mi gün içinde başka bişey yemeye gerek kalmaz prolab N large gibi olur :)
     
  7. oktayd
    Offline

    oktayd Yeni Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2011
    Mesajlar:
    390
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    0
    ben bugun denedim sote şeklinde.
    lor tavuk mükemmel karışım gerçekten.İçine biber domates koydum sote şeklinde off :)
    yanında bulgur pilavı yogurt icecek olarakta portakal suyu :)

    teşekkürler fikir için
     
    gakkos bunu beğendi.
  8. declorx
    Offline

    declorx Yeni Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    çektirebiliyosun, tavuk satan yerlerde bulunur.

    1 öğün değil hepsi :) 3 e bölmek mantıklı olur.
    lor yerine kaşar kullanırsan şahane oluyor ama içerisinde yağ var kaşarın

    karbonhidrat yiyebiliyorsan sana ayrı bi tarif hazırlamak gerek ahh karbonhidrat ahh

    yağsız tuzsuz sote kıyma kadar iyi olmaz + lorla iyi karışmaz sote

    afiyet olsu
     
  9. fırathan
    Offline

    fırathan Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2011
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    28
    bazı yerler kıyma tavuk çekiyor bazı yerler de makinede tavuk kalmasın diye üstüne bir miktarda et kıyması almayıda zorunlu tutuyor diğer bir seçenekte eve kıyma makinesi alıp kendi işini görmek
     
  10. FiestaCondom
    Offline

    FiestaCondom Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    227
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ankara
    Evde mikserde cekilebiloyo gogusu al kusbasi dogra miksere at dugmeye bas, bugun annem mixerde cekip kofte yapti 10 numero :)
     
  11. wurtz
    Offline

    wurtz Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    309
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Bergama
    Güzel yöntem. İlk fırsatta deneyeceğim. Tavuk köftesi de çok güzel olur gibi geliyor insana thums:
     

Sayfayı Paylaş