malzemeler 500 gram tavuk kıyması (tavuk göğsünün kıyma haline getirilmiş olanı) 2 domates yarım demet maydonoz 5-6 diş sarımsak 150 gram lor karabiber karışık baharat kekik kapaklı teflon tavada yağ koymadan tavuk göğsünü kavurun. kendi suyunu salacak, çekecek suyunu çekip kavrulmaya başladıktan sonra baharatları ekleyin sevdiğiniz miktarda, doğranmış sarımsakları ilave edin bir süre çevirin sarımsakların kokusu çıksın hemde baharatlar ete yapışsın. sonrasında küçük doğranmış 2 domatesi atın ve iyice domatesler eriyip pişene kadar pişirin. en son ince ince kıyılmış maydonozları ve loru ekleyin iyice karıştırıp 3 dakika kadar daha pişirin. servise hazır afiyet olsun not: tuz eklenirse şahane olur ancak ... not2: salça eklenirse iyi olur ancak içinde tuz var (salça eklerseniz biraz 1 su bardağı kaynar su eklerseniz salçanın tuzu ve tadı daha iyi yayılır) dereotu vb otlar ekleyebilirsiniz önemli olan bu tür malzemeleri en son yani kapatmaya yakın eklemek, vitaminleri ölmesin
sade lor yemekten sıkılmıştım.Nerdeyse lor peynirli börek yeme kıvamına gelmiştim bu iyi oldu.Bu haftasonu istanbulda kesinlikle biraz salça ve soğan koyup denemeyi düşünüyorum.Teşekkürler tarif için.
soğanın kavrulması pişmesi gerek yoksa ağzını kokutur. soğanları çok ince kıy, kıyma suyunu çeker çekmez hemen ilave et, salçayıda soğanlar kavrulduktan sonra ilave et ki soğanları pişireyim derken salça yanmasın. ben teşekkür ederim. afiyet olsun
vay be yemeğe bak, 500gr et, üzerine 150gr lor peyniri.... * şimdi bunun içine 3 tane yumurta kıracan, bir de sos niyetine yemeğin üzerine kaşar rendeliicen... sonra da protein komasına girecen
Bunun yanına 2 paket 500 gr kepekli makarnayı'da ekledik mi gün içinde başka bişey yemeye gerek kalmaz prolab N large gibi olur
ben bugun denedim sote şeklinde. lor tavuk mükemmel karışım gerçekten.İçine biber domates koydum sote şeklinde off yanında bulgur pilavı yogurt icecek olarakta portakal suyu teşekkürler fikir için
çektirebiliyosun, tavuk satan yerlerde bulunur. 1 öğün değil hepsi 3 e bölmek mantıklı olur. lor yerine kaşar kullanırsan şahane oluyor ama içerisinde yağ var kaşarın karbonhidrat yiyebiliyorsan sana ayrı bi tarif hazırlamak gerek ahh karbonhidrat ahh yağsız tuzsuz sote kıyma kadar iyi olmaz + lorla iyi karışmaz sote afiyet olsu
bazı yerler kıyma tavuk çekiyor bazı yerler de makinede tavuk kalmasın diye üstüne bir miktarda et kıyması almayıda zorunlu tutuyor diğer bir seçenekte eve kıyma makinesi alıp kendi işini görmek
Evde mikserde cekilebiloyo gogusu al kusbasi dogra miksere at dugmeye bas, bugun annem mixerde cekip kofte yapti 10 numero