Lorlu omlet (daha kolay yenilir)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve yeye tarafından 26 Eylül 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. yeye
    Offline

    yeye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhaba arkadaşlar size hemen hemen her sabah yaptığım lorlu omlet tarifini vereceğim. Forumda bununla ilgili tarifler var siz de biliyorsunuzdur ama loru boğazdan daha kolay geçirmek için kendi uyguladigim tarifi bir denemenizi öneririm.

    Malzemeler:
    3 yumurta( sarısını yemeyenler 1 tam yumurta 3 yumurta akı koyabilir)
    100 gram az tuzlu az yağlı lor
    Zeytinyağı veya tereyağı
    İsteğe göre baharatlar ( ben karabiber,pul biber, kekik koyuyorum)

    Yapılışı:
    Öncelikle bir kaba yumurtaları kırıp koyuyoruz. Ben ekto olduğum için ve yumurtanın sarısının bir zararı olmadığını düşündüğüm için 3 tam yumurta koyuyorum. Eğer definasyondaysaniz veya kilo vermek istiyorsaniz 1 tam yumurta 3 yumurta akı koyabilirsiniz. Üstüne isteğe göre baharatlari koyup iyice karıştırıyoruz. Ben çatalla karıştırıyorum.

    Daha sonra lorumuzu ekliyoruz bu kaba ve çatalla ezerek iyice karıştırıyoruz. Cıvık hale gelmesine gerek yok. Iyice çatalla ufalayip yumurtayla karıştırmanız yeterli.

    Şimdi orta boy bir tavayi ocaga koyup biraz ısıtıyoruz tavayı. Ben çoğunlukla köyden getirdigim kendi yaptığımız tamamen doğal tereyağını kullanıyorum. Siz isterseniz 1-2 kaşık zeytinyağını koyabilirsiniz. Isınmış tavaya yağımızı ekliyoruz ve hemen ardindan lorlu yumurta karışımını koyuyoruz. Şimdi önemli olan daha kolay yenmesi icin ocagin altını kısık tutuyoruz ve tavanin ağzını kapatıyoruz. Cok değil sadece 1- 1 buçuk dakika pişiriyoruz. Sonra ocaktan hafif cıvık omleti alıyoruz ve servis ediyoruz.

    Not:
    Önemli birkaç noktaya değineyim. Ben tereyağı bazen de zeytinyagi kullanıyorum. Siz zeytinyagi kullanacağınızı farzediyorum. Çok fazla pişirmemek, hem zeytinyağının vitaminlerini öldürmeyecek hem de omleti benim istedigim kıvamda bogazdan daha kolay geçmesini sağlayacak.

    İkinci olarak omleti hiç çevirmeden 1 buçuk dakika kadar ağzı kapali yapıyoruz. Hafif cıvık bir kıvamımiz oluyor. Bu da yenmesini kolaylastiriyor. Zaten agzini kapattığımiz icin ust tarafları da hafiften pişiyor yani çiğ kalmıyor. Ben bugün omleti yaparken üstünü cevirdim her iki tarafida iyice pişti tam omlet kıvamında oldu ama yiyemedim gerçekten lor boğazdan geçmedi. Tarifi uygularsaniz yorumlarınızı olumlu veya olumsuz bekliyorum. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun.

    LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Ali bozacı, ujohnz ve Barış Öztürk bunu beğendi.
  2. Ali bozacı
    Offline

    Ali bozacı Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2016
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Yağsız tavada hiç yağ koymadan yapsam olur mu
     
  3. yeye
    Offline

    yeye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Kullandigin tava kaliteli bir teflon ise olur. Benim tava da yapıştığı için yağ koyuyordum.

    LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. bilalgirik
    Offline

    bilalgirik Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Cinsiyet:
    Bay
    Peynirli yumurta gibi birşey elde ediyorsun sanırım.
     

Sayfayı Paylaş