Lorlu Menemen

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve YesiLZeytin tarafından 18 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    197
    Ödül Puanları:
    53
    Bildiğiniz gibi lor bizim için hem besin değerleri açısından hem de fiyatı açısından vazgeçilmez bir hayvansal protein kaynağı, lakin yemesi biraz zor. Bu yüzden ben de sürekli loru nasıl daha kolay yiyebiliriz diye çeşitli tarifler düşünüyorum. Bana en kolay ve lezzetli gelen lor tarifi budur arkadaşlar.

    Malzemeler
    Yeşil Biber
    Soğan
    Domates
    Lor
    Çeşitli Baharatlar
    Yumurta Akı

    Malzemelerin miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

    Öncelikle doğradığımız yeşil biberi tavamıza atıyoruz ve diriliği gidene kadar kızartıyoruz, normalde kızartma işlemi sırasında yağ kullanılır ama ben yağ yerine su kullanıyorum ve bittikçe üstüne azar azar su ekliyorum tava yanmaması için.

    Biberler diriliğini kaybettikten sonra doğradığımız soğanımızı ekliyoruz ve yine soğanlar ölene kadar pişirmeye devam ediyoruz.

    Soğanlar da öldükten sonra kabuğu soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış domatesimizi ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Suyu bittikçe eklemeyi de unutmuyoruz.

    Domateslerimiz de piştikten sonra istediğimiz miktarda lorumuzu katıyoruz ve az bir süre daha pişiriyoruz.

    Bu aşamadan sonra baharatları ve yumurta akını ekleyip yemeğimizi hazırlamış oluyoruz.

    Ben baharat olarak pul biber ve karabiber kullanıyorum ve yeşil biberleri acılarından seçiyorum. Acı hem metabolizmayı hızlandırıyo hem de yemeğin lezzetini artırıyo, benim için hayati. Sonra da afiyetle yiyoruz.

    Kalorisinin çoğu proteinlerden gelen lezzetli bir sporcu yemeği.
     
    ÇTN, Rumi, SEZER YZL ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. LoRD oF THe SHeLPe
    Offline

    LoRD oF THe SHeLPe Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    canım çekti :) bide resim olsaydı ağzımız sulanırdı iyice :D
     
  3. Rumi
    Offline

    Rumi Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2009
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Menemende ekmeksiz yenmiyor ki:) Bol bol ekmek tüketmeden bu menemeni yemek zor olan kısım sanırsam...
     
  4. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    197
    Ödül Puanları:
    53
    Aslında ben ekmeği baya bi unuttum yemeklerin yanında, alışkanlıklarım baya değişti bu spora başlayalı. Gerçekten de insanın canı çekiyor, bu yorumu yazarken henüz bi tava bitirmiştim bu tariften :)
     
  5. Powerofdreams
    Offline

    Powerofdreams Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Antalya-Ankara
    Yağsız olması müthiş doğrusu :) Teşekkürler
     
  6. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    479
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    gercektende guzel bır tarıf yagsız olması proteın acısından zengın olması ıse cabası
     
  7. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    197
    Ödül Puanları:
    53
    Afiyet olsun arkadaşlar, bi katkım olabildiyse ne mutlu bana.
     
  8. whatismatrix
    Offline

    whatismatrix Üye

    Katılım:
    23 Mart 2009
    Mesajlar:
    183
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    yumurtalari butun kirsak da olurmu acaba cok zarari olur mu ? :)
     
  9. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    197
    Ödül Puanları:
    53
    Yumurta sarısında 3-4 gr yağ var ve kolestrolden dolayı günde 1 taneden fazlası tavsiye edilmiyor. Bunları göz önünde bulundurarak tercih size kalmış tabi.
     
  10. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    197
    Ödül Puanları:
    53
    Bu arada bir şey belirtmek istiyorum arkadaşlar. Kabuğunu soyduğumuz domatesin kabuklarını atmak yerine yemenizi öneriyorum. Ben kabuğunu soyduğum hiçbir meyve ve sebzenin kabuğunu atmamaya özen gösteririm.

    Meyve ve sebze kabukları lif ve vitaminler açısından oldukça zengindirler ve atılamayacak kadar değerlidirler.
     
    SEZER YZL bunu beğendi.
  11. Bench Press
    Offline

    Bench Press Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2008
    Mesajlar:
    342
    Beğenileri:
    76
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Özel güvenlik görevlisi
    Yer:
    İstanbul
    Ben kabukları da menemene katıyorum.Varsın sert olsun. :)
     
  12. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    197
    Ödül Puanları:
    53
    Evet hem hazırlanması daha zahmetsiz hem de kabukları da kullanmış olursunuz.
     
  13. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    575
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    aslıda bildiğimiz melemenden pek farkı yok tek farkı içinde lor olması bakalım nasıl olcak ayrıca lorun kolay sindirilebilmesi için güzel bir tarif olabilir
     

Sayfayı Paylaş