Lor Rehberi

Konusu 'Marka Marka Besin Değerleri' forumundadır ve ammocihe tarafından 26 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 58 üye.
  1. Elnino
    Offline

    Elnino Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2011
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    18
    Ben açıktan alıyorum loru ve tavada yumurtayla kavurup yiyorum tadı da güzel oluyor :)
     
  2. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Pazardan yağsız lor peyniri diyorum. Kilosu 5 lira. YAğsız ve tuzsuz. Olağanüstü bir tadı var. F/P Oranı 10/1 :p
     
    oktayd bunu beğendi.
  3. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Marketlerde satılan hazır lor peynirlerinin yağ oranı biraz fazla mı ? Yoksa bana mı öyle geliyor? Ve bu ürünler tuzsuz mu ? Örneğin Kaanlar , Yörsan vs. markaların lor peynirleri ...
     
    Duke Nukem bunu beğendi.
  4. StreloK
    Offline

    StreloK Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    110
    Ödül Puanları:
    43
    Yer:
    ankara
    tadına çok takılan varsa koyun lor peynirini denesin. tuzlu veya yağlı gelebilir ama tadı oldukça güzel. ben marketten dökme tuzsuz lor peyniri alıyorum 4,70 tl/kg.
     
  5. teamst
    Offline

    teamst Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2012
    Mesajlar:
    60
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    istanbul
    Burdaki tavsiyeler üzere kaanlar lor peynir aldım, poşette olandan, sonra hemen bir tarif uydurdum, çok da güzel oldu sizinle de paylaşmak istedim. Tartarak ve protein miktarlarını hesap ederek yaptım. Yaklaşık 30gr'lık bir protein yemeği oldu. 3 yumurtayı çatalla çırptım, içine çok az tuz serptim, demir için kimyon attım biraz, çok az lezzet için tarçın septim, biraz karabiber, içine 50gr kaanlar lor ekledim. 30gr'da kaşar peynir rendeledim. 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile omlet yaptım. Yağın yanmaması için ateş hep ksık idi. Süper oldu tavsiye ederim. Yumurta başına 5gr proteinden 15 gr, lordan gelen 10gr, kaşardan gelen 5gr protein oldu 30gr protein ve mükemmel lezzet:) ekmeksiz götürün:)
     
  6. Duke Nukem
    Offline

    Duke Nukem Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2006
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    91
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Yüzme
    İki çeşit lor peyniri vardır. Kahvaltılık lor ve böreklik lor. Kahvaltılık lor genelde kaşar ya da bizim yörede kelle denen mihalıç lorudur, bolca yağlıdır ama çok lezzetlidir. Taneli değildir, kaymağa yakın görünümü vardır.

    Diğer lor ise böreklik lordur, Kıbrıs ta nor derler mesela, kesik, çökelek filan da denir yöreye göre. Daha tanelidir ve haliyle lezzetsizdir. Zaten böreğe ya da yemeğe koymalıktır, yağı azdır.
     
    sultanmehmed bunu beğendi.
  7. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Haklısın kaşar loru olarak satılmakta olan lor taneli değil kaymak görünümde , yenilebilirliği parça parça olan lor a göre daha fazla ama yağ oranının fazla olduğu apaçık belli... Kilogram fiyat da oldukça pahalı yaklaşık 7 TL civarı.. Ve etrafımdaki tüm peynircilerde bu lor peynirinden var ,

    Parça parça olan lorlar(böreklik lor) ise tuzlu ve bir seferde 150-200 gr yemek imkansız...

    Sormak istediğim , kaşar loru olarak tanımladığımız kaymak görünümündeki lor içerdiği yağ oranı açısından tercih etmeye uygun mu ? Çünkü diğerinin tuzsuzunu bulamıyorum..
     
  8. Kasper13
    Offline

    Kasper13 Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2011
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    0
    Beyler ben üçyıldız lor peynir yiyorum gece yatmadan önce ancak besin değerleri hakkında bilgim yok daha önce tüketen oldumu tadı çok güzel
     
  9. tolga_01
    Offline

    tolga_01 Üye

    Katılım:
    29 Mart 2011
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Ben Kıbrısta Okuyorum Yıllardır Lor Yerim Adanadayken TAbi Buraya Yeni GEldim Fakat 1 gün Olsun İçinde Yağ varmı Yokmu Bakmadım Lor Peynirindeki Yağ Varsa Zararlımı YAni KAşar Peynirleri Gibi ?
     
  10. svaroth
    Offline

    svaroth Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2011
    Mesajlar:
    89
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]


    Arkadaşlar bu BSN'in yeni ürünü LOR-6. 6 farklı lor'dan yapılıyormuş, Coleman'ın sırrı buymuş. İçerdiği Casein'den dolayı uzun süreli beslenme sağlıyormuş. Normal lor'u tadından veya kokusundan ötürü tüketemeyenler için raspberry aromalıymış. En kısa sürede deneyeceğim :)
     
    Son düzenleme: 12 Mart 2012
  11. svaroth
    Offline

    svaroth Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2011
    Mesajlar:
    89
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]
    Return of the coleman :D:D:D:D
     
  12. enesucar
    Offline

    enesucar Üye

    Katılım:
    3 Mart 2012
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bu yorsan lor surülebilir kıvamda biraz kurutup kullansak besin değerlerinde bi değişiklik olurmu ki bilgisi olan varmı
     
  13. svaroth
    Offline

    svaroth Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2011
    Mesajlar:
    89
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    Genelde o kıvamdaki lor peynirlerine lezzetli olsun diye yağ veya krema ekliyolar. Ağır oluyo, bizim gibi bi seferde 150-250gr tüketenler için biraz fazla yağlı bence.
    Ben o yüzden besin değerlerine iyi bakıp, az yağlı yüksek proteinli lorları tercih ediyorum. lor + yumurta tavada, vazgeçilmez kahvaltı :D
     
  14. enesucar
    Offline

    enesucar Üye

    Katılım:
    3 Mart 2012
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    üç öğünde güzel bence tavsiye ederim herkeze:d:d zaten standart 20grm protein
     
  15. pijamap
    Offline

    pijamap Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2012
    Mesajlar:
    196
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    inşaat mühendisi
    Yer:
    istanbul
    Yörsan lor peyniri kesinlikle 1 numara. 100 gramında bulunan; 19 gram protein ve 2.2 gram yağ ile harika bir içeriğe sahip. Lezzeti ise yağ oranına bakarak mükemmel denilebilir.
     
    zafer_zaferoglu bunu beğendi.
  16. enesucar
    Offline

    enesucar Üye

    Katılım:
    3 Mart 2012
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bence kaanlarmıydı bimde satılan daha güzel hem yağsız hem zor bozuluyo
     
  17. gvozdGG
    Offline

    gvozdGG Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Meslek:
    Öğrenci
    Ankarada kaanlar lor peyniri nereden bulabiliriz ?
     
  18. berkhan872
    Offline

    berkhan872 Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Mersin
    Bim Filan Hikaye Arkadaşlar.Yörsan,Kaanlar,Kılınç Lor Peyniri Üç Markasınıda Marketlerden Temin Ederek Kullandım Yörsan Yenilebilir Tadı Fena Değil Ama Diğer İkisinden Memnun Kalmadım Aşırı Tuzlu Tavada Omlet Yapmadan Yenicek Gibi Değil.Şu Anda Kilosu 5 TL'den Aktarlar'dan Tuzsuz Yağsız Lor Peyniri Temin Ediyorum Çok Memnunum Yakınlarda Aktarlar Firmasının Marketlerinden Birine Rastlarsanız Alıp Denemenizi Tavsiye Ederim Eminim Karlı Çıkarsınız :)
     
  19. waynemre
    Offline

    waynemre Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    arkadaşlar etraftaki marketlerde migros dahil lor bulamıyorum bilinmedik markalar var onlarında tadı çok kötü besin değerleri yazmıyo.ligth kaşar aldım sek in 30 gr protein 15 gram yağ.50 75 gr kadarını tam buğday ekmeğiyle tost yapıp yiyorum sizce fazlamı kötü değerleri.bide 400 gr 9 tl.yeniyim acilen lor peynirine dönüşmü yapmam gerek
     
  20. onlyreal
    Offline

    onlyreal Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba
    ben üçyıldız peynir in ortaklarindan biriyim

    konuyu gorunce bir kac ekleme yapmak istedim

    yukarda arkadas guzelce anlatmis, lor lar iki cesit

    biri kahvaltilik biri cokertme dedigimiz boreklik zor

    kahvaltilik lor taze lordur, cok beklemez

    bu arada lor duz mantikta, peynir isleminden sonra kalan peynir alti suyunun kaynatilarak arkasindanda suzulmesinden olusur. Bu yuzden lor un lezzettinde peynir in nasil yapildigi onemli. Biz ucyildiz olarak daha butik bir firmayiz, o yuzden eski dogal yontemlerle son teknoloji aletlerle yapiyoruz. Sulu haslama peynir yapan cok az firmadan biriyiz

    bu yuzden sut disinda urunumuze hic birsey katmak mumkun olmuyor, iade, sut disi eklentileri koyamiyoruz. Kahvaltilik lor larimizin taze olmasi bizim icin cok onemli.
    Birde lor un yaginda, inek sutunun yagli olmasi ve peynir yaparken bu yagdan ne kadar cektiginiz onemli. Inekler sezonsal olarak ocak subat aylarinda daha yagli sut uretirler bizde buna gore cektigimiz yagi ayarlamaya calisiriz.
    Bizim icin besin degeleri assagida
    100 gr da lordaki besin değerleri:

    protein:13.14
    karbonhidrat:3.59
    yağ:10
     

Sayfayı Paylaş