Lor Peyniri??

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve HughJackman tarafından 25 Kasım 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. HughJackman
    Offline

    HughJackman Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Bende günde 200-300 gram arası lor peyniri tüketiyorum.Ama çevremden bazı kişiler taş yapar yeme diyorlar ve bu benim baya bi canımı sıkıyor.Bunun aslı astarı nedir söylermisiniz?Sınır nedir? Benim yediğim miktar tehike arz ediyor mu ? şimdiden teşekkürler
     
  2. Caribbean T
    Offline

    Caribbean T Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2010
    Mesajlar:
    321
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci & Sporcu
    Yer:
    İstanbul
    Cok su içmessen böbreğinde taş oluşur allah korusun.Onu kim söylediyse şaka mahayetinde söylemiştir veya bilgisi yoktur.Peynirin taş yaptığı nerede görülmüş :)
     
  3. metall
    Offline

    metall Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2010
    Mesajlar:
    157
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    koca karı laflarından biri gibi geldi bana
     
  4. HughJackman
    Offline

    HughJackman Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Hayır aşırı kalsiyum yüklenmesi evet taş yapabiliyor ama ben hem suyuma dikkat ediyorum hemde yediğim lor miktarına 200-300 gramın vereceği kalsiyum taş yapıcaksa ne yicem ben kafayımı :D
     
  5. Caribbean T
    Offline

    Caribbean T Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2010
    Mesajlar:
    321
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci & Sporcu
    Yer:
    İstanbul
    Günde 200 300 gram normal niye taş yapsın :)
     
  6. HughJackman
    Offline

    HughJackman Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Bende öyle düşünüyorum zaten milleti takmamak lazım.
     
  7. metall
    Offline

    metall Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2010
    Mesajlar:
    157
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    düşününce 200 300 gram lor da az deil beyler:) kalsiyumu sadece lordan almadığımızı da düşünürsek taş ihtimali yükseliyo haliyle:)
     
  8. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    gibisi, geldisi, söylentisi, şakası falan filan yok, ciddi bir konu üzerine bu şekilde kelimeler kullanacaksınız hiç yazmayın.

    aşırı kalsiyum vücutta birikme yapar, böbrekleri bıraktım insanların damarlarında birikir
    işte o zaman asıl problem başlar.



    Damar sertliği (damar kireçlenmesi) görülen hastaların damarlarındaki plakların yapısında %50 kalsiyum, % 47 kan hücreleri (makrofaj) ve damar düz kas dokusu ve %3 oranında da kolesterol var.
     
    Son düzenleme: 26 Kasım 2010
  9. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    mineralleri dengeli almalyız


    [​IMG]



    Süt iyi bir kalsiyum kaynağı mıdır?

    Yaygın kanının aksine hayır! Gerçi içinde yüksek miktarda kalsiyum var ama fosfor miktarı da yüksek olduğu için kalsiyum/fosfor oranı 1:1 gibi. Halbuki bu oranın anne sütünde de olduğu gibi 2:1 ya da daha fazla olması gerekir. Birçok yeşil yapraklıdaki oran da aşağı yukarı bu kadardır (tabloya bakınız). Anlayacağınız çocuklarınızın ve de kendinizin kemiklerinin kuvvetli olması için mutlaka yeşil yapraklı yiyecekleri tüketin.




    Süt ya da süt ürünleri iyi bir magnezyum kaynağı mıdır?

    Magnezyum da kalsiyum gibi kemik gelişimi için oldukça önemli bir mineraldir. Vücutta yeteri kadar faydalı olabilmesi için yiyeceklerdeki kalsiyum/magnezyum oranının 2:1’den fazla olmaması gerekir. Halbuki süt ve süt ürünlerindeki kalsiyum/magnezyum oranı yaklaşık 8:1 ile 12:1 arasında değişir. Buna karşılık etler, kuru yemişler, sebzeler, meyvelerde kalsiyum/magnezyum oranı yaklaşık 1:1’dir.









    Çok kalsiyum alınırsa kemik daha sağlam olur mu?

    1986 yılında Harvard’daki araştırıcılar kalsiyum alınması ile kalça kırıkları arasında doğrudan bir ilişki saptanışlardır (1). Bu çalışmaya göre alınan kalsiyum miktarı artıkça kırıklar da aynı oranda artmıştı.
    İsveçte yapılan bir çalışmada menopoz sonrası kadınlarda (50-85 yaş) süt tüketimi fazlalığının kırıkları azaltmadığı saptanmıştır(2).
    Benzer şekilde ABD’de hemşireler üzerinde yapılan araştırmada gerek süt gerekse de süt dışı kalsiyum tüketimi fazlalığının kalça kırıklarını azaltmadığı tespit edilmiştir (3).
    Günde 200 mg gibi son derece düşük kalsiyum tüketimi olan (önerilen miktar günde
    1000-15000 mg’dır. Güney Afrikalılarda kemik kırıkları yılda 7/100,000’den daha azdır (4).
    Çok süt tükettikleri için fazla kalsiyum alan topluluklarda ise osteoporoz ve kemik kırıkları çok önemli bir halk sağlığı problemidir (5).
    Bütün bu çalışmalardan anlaşılacağı üzere kalsiyum takviyesi tek başına kemiği sağlamlaştırmaz. Hatta diğer mineral (magnezyum, potasyum) ve vitaminleri ( D, C, K, B12, folik asit vb) yeteri almayan, bazı mineralleri (fosfor, sodyum) ise fazla alan kişiler fazla kalsiyum alsalar da kemik kırıklarından kurtulamazlar.







    Cerrahpasa Universitesi Beslenme ve Metobolizma Ana Bilim Dalı Uzmanı
    Profosor Doktor
    Ahmet Aydın






    Peynir süt yogurt cok iyi besinler hem fermante oldukları icin bagırsak florası icinde saglıklı ama gun icinde muhakkak yesil sebze tuketmeliyiz ki dengeyi bulalım.


    Buda benim notum :)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:59 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:56 ----------



    Ama unuttugumuz tek bir nokta var Dısardan aldıgımız kalsiyumun damar icindeki kalsiyuma bir etkisi yok Dısardan alınan kolestrolun damar icindeki kolestrole etkisi olmadıgı gibi

    Damarlardaki kalsiyum birikmesini nemi yapıyor ? Yedigimiz unlu ve sekerli gıdaların insülin salgılatması sonucu bozulan allastoz mekanizmasi Yani korkmadan dilediginiz kadar kalsiyum alabilirsiniz yeterki kalsiyum fosfor magnezyum dengesini yakalayın buda onlardan yana bol olan yesil sebzeleri yemekle olur.

    Mesela sabah lor peynirinin yanında 1 demet dereotu yemek 300gr lorun vucudumuza verecegi kalsiyumun daha iyi kullanılmasını ve kemiklerimizin kuvvetlenmesini saglar Tek basına lor tuketirseniz kemik saglıgına faydalı degil zararlıdır.

    Yesil sebzeler meyvelere gore hem daha az kalorili daha az sekerli Ustune ustelik daha cok vitamin ve mineral kaynagıdır.


    inek sütü ise saglıksızdır Uht ile paketlenen sütdeki iyi bakterilerde ölmüstür. En iyi mahallenin sütcüsünden süt alıp evde bunu kendimiz mayalamamızdır. Yada kefir olarak tuketmek.
     
    Son düzenleme: 26 Kasım 2010
    opeh bunu beğendi.
  10. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    528
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    lor peynrini bende cok yerim günlük 300 gr falan ama hic sorun yasamadım
     
  11. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    zaten bugun sorun yasamazsınız Oturup plastik yesek bile vucudumuz onu atmaya calısır Cunku genciz daha Zaten plastikten farksız margarin kullanan insanlara bakarsanız birsey olmuyor ne zaman 10 20 sene sonra Bunlar etkisini gosteriyor.




    cok kalsiyum alınırsa kemik daha sağlam olur mu?

    1986 yılında Harvard’daki araştırıcılar kalsiyum alınması ile kalça kırıkları arasında doğrudan bir ilişki saptanışlardır (1). Bu çalışmaya göre alınan kalsiyum miktarı artıkça kırıklar da aynı oranda artmıştı.
    İsveçte yapılan bir çalışmada menopoz sonrası kadınlarda (50-85 yaş) süt tüketimi fazlalığının kırıkları azaltmadığı saptanmıştır(2).
    Benzer şekilde ABD’de hemşireler üzerinde yapılan araştırmada gerek süt gerekse de süt dışı kalsiyum tüketimi fazlalığının kalça kırıklarını azaltmadığı tespit edilmiştir (3).
    Günde 200 mg gibi son derece düşük kalsiyum tüketimi olan (önerilen miktar günde
    1000-15000 mg’dır. Güney Afrikalılarda kemik kırıkları yılda 7/100,000’den daha azdır (4).
    Çok süt tükettikleri için fazla kalsiyum alan topluluklarda ise osteoporoz ve kemik kırıkları çok önemli bir halk sağlığı problemidir (5).
    Bütün bu çalışmalardan anlaşılacağı üzere kalsiyum takviyesi tek başına kemiği sağlamlaştırmaz. Hatta diğer mineral (magnezyum, potasyum) ve vitaminleri ( D, C, K, B12, folik asit vb) yeteri almayan, bazı mineralleri (fosfor, sodyum) ise fazla alan kişiler fazla kalsiyum alsalar da kemik kırıklarından kurtulamazlar.









    Devamını okumak isterseniz




    http://beslenmebulteni.com/besin/in...r-kalsiyum-kayna-mdr&catid=94:suet&Itemid=476
     
  12. HughJackman
    Offline

    HughJackman Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Eee ben loru 200-300 gram dan az tüketirsem onun ne yararı olacak allah aşkına yine bir kafa karışıklığı yine bi arada kalm****ana en hızlı karışan doğal protein diye biliyorum onuda tüketmezsem baya bir açık veririm proteinden.Zaten şuan bile karşılayamıyorum protein ihtiyacımı bide lorsuz düşünmek bile istemiyorum!:S
     
  13. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    lor yiyin arkadaslar ama onu dereotu ile destekleyin ki mineral dengesi saglanmıs olsun hepsi bu kadar :)
     
  14. HughJackman
    Offline

    HughJackman Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    O herzaman olacak bişey değil ki dere otunu seven biri değilim:)
     
  15. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    roka ıspanak yada pazı diger secenek
     
  16. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    sevgili hughjackman, 100 gr lor peynirinde 19gr protein var, bir öğün için yeterli değil mi? protein ihtiyacının tamamını lordan almayı düşünme, tek tip beslenmek daha zararlı...
     
  17. metall
    Offline

    metall Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2010
    Mesajlar:
    157
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    savaş74 doğru söylüyor. tek tip beslenme zararlı olmasaydı her öğünü protein tozuyla geçirir etle sütle uğraşmak zorunda kalmazdık
     
  18. HughJackman
    Offline

    HughJackman Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Ben her öğünü onla geçiriyorum demedimki.Sabah kahvaltası ve gece yatmadan önce tüketiyorum.Birde antrenman günleri antrenman sonunda.
     
  19. metall
    Offline

    metall Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2010
    Mesajlar:
    157
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    anlamak istemiyosun galiba bu bile çok 100 gramında 19 gr protein var ve bu sana az geliyo 300 gram tüketiyosun.
     
  20. ErcinTT
    Offline

    ErcinTT Yeni Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2010
    Mesajlar:
    514
    Beğenileri:
    315
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara/Batıkent
    Aşırı kalsiyum vücuttan atılır.Taş yapar komik olmuş ^^

    100gr sabah 100gr öğlen 100gr akşam uygun olur.
     

Sayfayı Paylaş