Lor peyniri için güzel bir tarif

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve 1reex1 tarafından 2 Şubat 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. 1reex1
    Offline

    1reex1 Üye

    Katılım:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    Lor peyiniri tanıdını sevmiyenler için baya güzel bir tarif..
    Bu tarifle yapılan lor u doyana kadar yiyebiliyorum ..ama sade bir şekilde 1 kaşığı geçemedim :D..

    Lorun besin değeri baya değişiyor ben malzemeleri yazıyım besin değerini siz karar verin

    100 gr lor peyniri
    2 veya 3 adet yumurta
    biraz kabartma tozu
    Un ( unun ölçüsünü aşağı yazıcam)

    Bir kase alıyoruz ve lor -yumurta-kabartma tozunu koyuyoruz ve yoğrumaya başlıyoruz.
    şuanda vıcık vıcık olcak .. yoğurmaya devam ederken un serpiyoruz takii.. hamur gibi vıcıklıktan çıkana kadar .
    Bir tavınıın içine yüzeyini kaplıcak kadar sıvı yağ döküyoruz
    Sonra hamur kıvamına gelen lorun yumarlak yaparak tavaya koyuyuroz..
    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/attachment.php?attachmentid=3237&stc=1&d=1233525893

    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/attachment.php?attachmentid=3237&stc=1&d=1233525893
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Şubat 2009
    himes ve fatihiskender bunu beğendi.
  2. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    İyide lor yemekteki amaç zaten un ve yağ gibi besinlerden uzak durmak. Böyle pek bir anlamı kalmıyor gibime geldi :)
     
  3. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Bu sitede tarif verirken birazcık dikkatli olunmalı aslında.

    Lezzeti yakalamak bir vücutçu için kolay değil, çünkü yağ,şeker,tuz tariflerinde minimumda olmalıdır.

    Kızartmanın bir vücutçunun mutfağında yeri yoktur.

    Tarif verirken bu tarifi vücutçulara verdiğinizi unutmayın.
     
  4. 1reex1
    Offline

    1reex1 Üye

    Katılım:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    bu tarifde yağ fazla arttığını sanmıyorum. tava ya dökülen sıvı yağ o kadar az ..normal yumurta pişimedeki kulanılan yağ kadar. hem sıcak olduğu için yağ iiçine geçmiyo
    Un a gelince benim kilo almaya yönelik çalıştığım için karbonhidrat bana sorun olmaz aksine iyi olur
    -----protein---- yağ ---karbon hid..
    Lor -----15------- 2-- ------ 2
    UN---- 11-------- 1---------70
    yumurta- 6-------- 5-------- 0.6

    Bu tabloya mantıken
    100gr lor 100 gr un 2 yumurta kulandığımızda

    yaklaşık = 38 gr protein
    75 gr karbonh..
    8 gr ( tava döklen yağda eklersek en fazla ) 15 gr yağ

    Bu besin değerine ulaşan bir yemek benim için sorun olmaz
    BU TARİF KİLO ALMAYI İSTEYEN KİŞİLER KULANSIN
    Not: 15 gr yağ fazla gören bile varsa haşlanmış tavukdaki yağ oranı ortalama 10 gr
    http://www.sportmeniz.biz/arsiv/arsiv.asp?kid=32
    http://lezzetler.com/haslama-tavuk-besin-degerleri-vt18234.html
     
    Son düzenleme: 2 Şubat 2009
  5. laksefen
    Offline

    laksefen Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2008
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    O zaman hazır çorba tüketelim bolbol :)
    Hazır çorbaların içersinde bol miktarda proein bulunmaktadır hatta protein den yapılmaktadırlar.
    Hazır çorbayı biraz araştırırsanız karşınıza ütopya gibi geri kalmış ülkelerde tüketilmesi amaçlı ortaya çıkartılmış bir besin olduğu çıkar. İçersinde değeri çok düşük tek hücreli protein kullanılmaktadır ama sizin bumantığınız ile protein varmı ? VAR :).

    BU iş öyle olmuyor whey protein inin özelliği kolay sindilip vüdumuz tarafından kolayca kullanılmasıdır.
    etteki protein çok yüksek kalitede olmasına karşın sindirimi ve enzimlenmesi daha zordur ayrıca et belli bir miktarı geçtikten sorna insan vucudunda hastalığa sebep olabilir (GUT).
    et türü ürünlerden aldığımız proteinler kas yapılanmasını sağlarken bitkisel proteinlerde kas yapısının onarımını sağlamaktadır.

    Bu durumda orada işe yarayacak 2 şey var yumurta ve lor :) un maalesef kullanılmamalı özellikle diyet ismi geçiyorsa Patates Un nişaşta patlıcan kızartması gibi ürünler yağı normaldende fazla çekerler. hele birde tuzu ekleyinde ohh değmeyin köy işi ekmekler gibi olur o :). bu tarif oldukça zararlı göründü gözüme uzak durmak lazım.

    Herşeyden önce vucutçuyum diyorsan tavuk göğsünü düdüklüde 30 dk da haşlarsın.
    Yağ tüketmek için Ton balığını iyice süzersin Pirinç lapasını sade yersin sana kebap gibi gelir. Salatasız sorfaya oturmazsın, Aktar seni tanır girince evin ordaki marketin sigara içen adamlara yaptığı gibi yulafını hemen hazırlar :)
    Kızartmayı uzun zamandır unuttum geçen yaz tatilde biraz yemiştim enson, ev hanımlarımızın yaptığı yemeklere baktığımda yağda boğularak ölmüş zavallı yiycekler görüyorum. Arkadaş bukadarmı yağlı yemek yapılır.. Uzak doğu mutfağının iy olduğunu duydum bu konuda adanlar sıcak suda yumuşayan herşeyi yiyorlar :).
    Sen genede tadı çok güzelse yerken dikkat et heleki tavaya yağı sürüp yaktıysan onu yeme derimben.

    İnsan damak tadı eğitile bilir ilk günlerimi hatırlıyorumda pirinci, yulafı yerken boğazımdan geçmezdi biraz tuz için kavga edebilirdim ama artık alıştım klasik mutfağımızın tadı tuhaf geliyor. hepsi 2 ay sıkıcaksın dişini.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 4 Şubat 2009
    adonis_yağı bunu beğendi.
  6. fatihiskender
    Offline

    fatihiskender Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2008
    Mesajlar:
    73
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    muhasebe
    Yer:
    karadeniz
    aynı tarifi patetes püresiyle yapmayı deneyin ozaman.

    bence çok iyi paylaşım olmuş. devamını beklerım...
     
  7. 1reex1
    Offline

    1reex1 Üye

    Katılım:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0

    Bu tarifi değiştirilebilir ben size öneri sundum Un çıkartıp fırında deniyebiliriz örnek olarak...
    Burdaki amaç lorun besin değeri ( özellikle protein ) fazla değiştiremeden güzel hale getirmek.Ben size bunu sundum..
    Başka tarif bilen varsa BURAYA YAZARSA SEVİNİRİM...
     
  8. Wolf_Kanuni
    Offline

    Wolf_Kanuni Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    160
    Beğenileri:
    88
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Sadece etteki proteinden mi gut olunuyor? Kaynak?

    Kaynak?

    Arkadaş diyetteyim dememiş zaten, "bu tarifi kilo almak isteyenler kullansın" diye de eklemiş...
    Ayrıca yağ fazla koymadıktan sonra, bu tarifte kullanılanlar yağ çeken şeyler olsa ne farkedecek? :)
     
    1reex1 bunu beğendi.
  9. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Yag koymak istemiyorsaniz teflon tavada yaparsiniz, olur biter. Tarif kotu bir tarif degil, neden bu kadar tepki topladi anlamis degilim. Gece yatmadan yemezsiniz de sabah kahvaltida yersiniz. Kisinin amacina gore degisir. Ayrica gunluk aldigimiz kalorinin yuzde 15-20 arasini zaten yagdan almamiz gerekiyor, bodyci yag yemez diyorsaniz beslenme konusundaki bilgilerinizi tekrar gozden gecirmenizi tavisye ederim. (rafine yag-zeytinyagi karsilastirmasina burada ayrica girmiyorum)

    Ayrica duduklu tencerede tavuk haslaminizi onermem, yuksek basincta proteinlerin yapisini bozarsiniz. Bunun yerine dusuk isi, uzun surede yapilan yemekleri tercih etmeliyiz. Tabi gunumuz hizli yasam kosullarinda bu tip kriterler biraz utopik kaliyor ama yine de olabildigince temel presensiplere sadik kalmakta fayda var.
     
    himes ve 1reex1 bunu beğendi.
  10. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Günlük kalorinin %20 si yağlardan karşılanır. Doğru.

    Fakat bu kızartma yağı olmamalı. Bu alınması gereken en son şekli.

    Yediğim şey ne olursa olsun, her zaman en doğal haliyle yemekten yanayım.

    Karbonhidratı yağ ile birleştirirseniz ki bu bir de kızartma ise hiç yapmamanız gereken birşey yapmış olursunuz. GI tavan yapar, doyma hissi ise 15 dakika sonra kaybolur.

    Teflon tavada yapmak bir çözüm değildir, her şekilde yapışıyor.

    Tarif sadece pişirme spreyiyle kurtarılır ki o da yağdır. Sadece yağı tüm tavaya iyice yaymış olursunuz. 10 gr kullanacakken 5 gr işinizi görecektir.

    Eğer kilo almak amacında olan arkadaşlar varsa lor peynirini gece yemek için güzel bir tarif.

    Kilo almak derdi olmayanlar için kesinlikle uygun bir tarif değil.

    Fakat dediğim gibi ben herşeyi doğadaki haliyle tüketmekten yanayım.

    Kızartmayı günlük hayatta hiç kullanmam. Sebzeleri bıçakla kesmem, marulu elle bölerim, havucu salataya doğramam-rendelemem; ısıra ısıra yerim...

    Laboratuar kurup incelemedim; fakat kızartmanın illa ki "-" bir etkisi olacaktır protein yapısı üzerinde.

    Bu benim görüşümdür. Hiçbir kanıt beklemeyin.

    Herkese afiyet olsun.
     
  11. ciara
    Offline

    ciara Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2008
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    bi tarifte ben vereyim
    lor peynirini isteğinize göre nane, kırmızı biber yada kekik birini veya hepsini
    (kekik koyarsanız çok az olmalı) birde maydonoz kıyıyoruz çok ince
    bu karışımla yumurta pişirdiğinizdede, veya makarna yada patatesle güzel oluyor
     
    sleepy bunu beğendi.
  12. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Seninkine benzer bir tarif verilmişti Ciara.

    O arkadaş hiçbirşeye ilâve etmeden sadece bu karışımı yiyordu.
     
  13. Wolf_Kanuni
    Offline

    Wolf_Kanuni Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    160
    Beğenileri:
    88
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Ben bir adet domatesi dilimleyip, karıştırıp, çok hafif tuz ekleyerek yiyorum. Nedense işin içine domates girdiği zaman, sanki lezzetli bir beyaz peynir yiyor gibi hissediyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
     
    mahir07 bunu beğendi.
  14. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Kesinlikle. Domates,salatalık,sumak 3lüsüyle çok güzel oluyor.
     
  15. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Lorun bin çeşit tarifini uyguladım.
    Size önerebileceklerim başında tavuk kıyması ve lor peynirinin baharatlarla beraber karıştırılıp yoğrularak yağsız tavada pişirildiği köfte var.
    Ayrıca ıspanaklı lorlu yumurta ve lor dolması (bildiğimiz etli dolmanın lorlu versiyonu) da iddialı sporcu yemeklerinden.
     
  16. ciara
    Offline

    ciara Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2008
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    lor dolması nasıl olacak anlayamadım
     
  17. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Lor peynirini dolma harcı ve benzeri baharatlarla karıştırıp iç malzemesi olarak kullanmak.
    Yani etli dolmadaki et yerine peynir kullanmak gibi düşünebilirsin.
     
  18. ciara
    Offline

    ciara Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2008
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    o zaman dolmalık biber patlıcan yaprak vs bunları önceden pişirmemiz gerekecek, normal dolmadaki gibi kaynatamayız suyla heralde
    kepek versiyonunun çıkmasını çok istediğim kocaman makarnalar varya onlardan birde lor peynirli lazanya geldi şimdi aklıma, belki kepekli lazanya katlarını bulmak daha kolay olur
     
  19. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Ben kabakla ve biberle yapıyordum.
    Aynen dolmadaki gibi kapalı olarak pişiriyordum az suda.
    Kabak ve dolma çabuk piştiği için kısa sürüyordu.
     
    1reex1 ve ciara bunu beğendi.
  20. 1reex1
    Offline

    1reex1 Üye

    Katılım:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    ilginç tarifler var hala düzgün bir tarif çıkmadı ..
    Daha değişik güzel tarifler bilen varsa Lor la yazsınn..
    Lor son kulanma tarihi geçicek ben yarısına bile gelemedim
     

Sayfayı Paylaş