Lor Peyniri Hakkında

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve mharman tarafından 13 Nisan 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. mharman
    Offline

    mharman Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Arkadaşlar Öncelikle iyi günler benim sorum şu olucak 2 çeşit lor peyniri var biri hafif tuzlu diğeri ise tuzsuz tatlılar için kullanılan lor türü sizce hangisini tüketmeliyim açıkçası tuzsuz olanı yiyemiyorum tuzlu olan daha cazip geliyor çünkü her besinin yanında gidiyor.
     
  2. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    İkiside aynı ürün biri tuzlu biri tuzsuz. Besin değeri açısından bi fark olucağını sanmıyorum. Ama tuzsuz tüketmeyi tercih ediyorum.
     
  3. penny
    Offline

    penny Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2011
    Mesajlar:
    122
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    yörsan'ın böreklik lor peynirini tercih ediyorum. 500 gr, 3-4 tl gibi bir fiyata satılıyor migros'ta.

    böreklik dememin sebebi ise yağ oranının ve karbonhidratın %1 seviyelerinde olması.

    sıradan lor peynirleri daha yağlı.
     
  4. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    "lor peyniri "v e "lor" ...hangisi ?..)

    bunlar arasında fark vardır...

    lor peyniri , " peynir altı tozu , krema (??!!) ve tuz " katılan , pastorize dayanım süresi çok uzun olan bir üründür...

    lor ise , direk bozuk süt kaynatıldıktan sonra elde edilen "katı "kısımdır...dayanımı çok kısadır ..1 haftada rahat bozulur...

    ------------------------

    krema olayının altını bizzat çizdim ,zira bazı markalarda sadece "krema ", bazılarında "süt kreması" yazar... acaba, bu "krema " nedir?!...((

    süt endüstrisi ,gıda endüstrisi artık gemi almış giderken,bu tür ibareler dikkat çekici olmaya başladı...
     
  5. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    O kadar detaya girmeye ne gerek var ercan arkadaş bildiğimiz böreklik Lor peynirinden bahsediyor. Ekşimek , çökelek vs. diyede de adları olan ürün
     

Sayfayı Paylaş