lor mu çökelek mi tercihiniz?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve deep_fly tarafından 22 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 21 üye.
  1. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    evet ozellıkle bu gıbı tarıfler sabh ve ara ogunler ıcın ıdealdır dusunun kı gunde 3-4 defa kendı zevkınıze ve damak tadınıza uyan bır ıcıyorsunuz ben en kral proteın tozuna degısmem bunu:D


    lor mıktarınıda bıraz arttırısan proteın olarakta tadından yenmez super bır ara ogun olurthums:
     
  2. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    lor miktarını artırırsam hem yağ miktarı da çok kaçıyor tatlı lor kullandığım için, hem de taşımak sorun oluyor koymam gerekekn su miktarı arttığı için çünkü 0,5lt lik termos veya pet şişede götürüyorum okula. zaten genelde 100-150 arası koyuyorum, 100 bile olsa en az 15-20gr vardır protein, bu da zaten normal zamandaki vücut için çok da az olmaz. sadece sabah kahvaltıda ve antrenman sonrası 30gr'dan aşağı almamaya dikkat ederim proteini, onun dışında 20-30 arası alırım her öğünde.
     
  3. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul

    tabıı dogru soyluyorsun tatlı lor genellıkle yag oranı bıraz fazla olabılıyor ve buda ıstemedıgımız bır durum ama aslında hem kuru lor hemde tatlı loru yarı yarıya yapıp kullanabılırsın yag oranını dusurmek ıcın

    senın mılkshake tarıfını denedım hazır toz olandan kullandım cok guzel bır ıcecek oldu artık benımde ara ogunlerımden bırı oldu
     
  4. deep_fly
    Offline

    deep_fly Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    gittim büyük bime kaanlar böreklik peynire baktım,fakat yine tam yağlıydı:) artık yorsan lor falan arıcam:)
     
  5. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    eskiden tahsildaroğlu firmasının lor peyniri vardı 500 grlık paketlerde, yağ oranı epey düşüktü, yok mu artık piyasada?
     
  6. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    benım bahseddıgım urun bu

    [​IMG]
     
    deep_fly bunu beğendi.
  7. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    tatlı lor'la karşılaştırırsanız tuzluluk oranı nasıl? milkshake yaparsak tuzun tadı belli olacak kadar fazla mı?
     
  8. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul

    %1 tuz oranı var ve mılkshake de hıc hıssedılmıyor tatlı lorla aynı tadda oluyor
     
  9. deep_fly
    Offline

    deep_fly Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    çok teşekkürler:) yarın daha büyük bime bakıcam:)
    kimse protein bombası yapmama engel olamıcak:)
    bi de shakein içine balkabağı ve çilek de ekliyolarmış:) bu gün izlediğim bi filmde gördüm:)
    deneyip yazıcam:)
     
  10. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    çok iyi o zamanthums:
     
  11. deep_fly
    Offline

    deep_fly Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    bu gün light peynir aldım bim'den.fiyatı ucuz ve yaklaşık protein miktarı 18,75 yağ2,5 karbonhidrat 8 gram.sizce tüketilmesi bbye yardımcı olabilcek bi besin mi?
     
  12. berbes
    Offline

    berbes Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    53
    Ben migrostan Bahçıvan light kaşar alıyorum..
    100 gr ında 28 gr protein 10 gr yağ var..Diyette olmama rağmen her sabah 100 gr yiyorum..Kesinlikle yağlanma falan yapmıyor..İçinede3 yumurta beyazı 1 tanede sarısıyla beraber kırıp üzerinede domates rendeleyince süper oluyor..Aşağı yukarı sabah 50 gr proteinle başlamış olunuyor güne
     
    deep_fly bunu beğendi.
  13. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    bence mukemmel degerlerı olan bır besın

    proteın oranı yuksek-karbonhıdrat orta-yag da dusuk

    bence rahatlıkla kullanabılırsın
     
    deep_fly bunu beğendi.
  14. mirza_1979
    Offline

    mirza_1979 Yeni Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    veteriner
    Yer:
    maraş
    arkadaşlar üniversitede okuduğuma göre peynir yapımında proteinler tuz yardımıyla katılaşıyor. proteinsiz olan kısım peynir altı suyunda kalıyor ve lor peyniri de peynir altı suyundan yapılır içerisinde hiç protein yoktur. Yapısında sadece protein olmayan azotlu madde diye tabir ettiğimiz albuminler yer alır. Protein içermediği için sporcu adam lor yemez yememeli. Lor peynirden artan ziyan olmasın kısmıdır. Bırakın onunla pasta börek yapsınlar :)
     
  15. mirza_1979
    Offline

    mirza_1979 Yeni Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    veteriner
    Yer:
    maraş
    yahu böreklik peynire lor yazıyonuz resminde böreklik peynir yazıyor nasıl iş ? Bize mi yanlış öğrettiler bu bahsettikleriniz lor değil başka bişey mi anlamadım
     
  16. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    Proteinlerin tuz yardımıyla katılaşması ne demektir, nasıl olur? Bu söylediğin ciddi bi şey, bununla ilgili kaynak bi yazı gösterebilir misin? Dediğin doğru olsaydı eğer hiçbi lor peyniri üreticisi paketin üzerine o besin değerlerini yazmaması gerekirdi, bunlar kimyasal analizler sonucu ortaya çıkan besin değerleri. Söylediğinle ilgili bilimsel bi temel gösterirsen iyi olur, aksi halde uzun zamandır kullandığımız kaliteli ve ucuz protein kaynağımızı zan altında bırakmamalısın.
     
  17. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    mirza_1979

    Desteksiz ciddi yorumlarda bulunmayınız.
    Lor peynirini satın aldığınızda besin değerleri tablosunda 19-20 gram protein olduğu yazar.

    Bugüne kadar lor peynirinde protein olmadığını iddia eden tek kişi olarak, tezinizi ciddi kanıtlarla ortaya sunmadığınız sürece yanlış yönlendirici mesajlar atarak polemik oluşturmanıza izin verilmeyecektir.
    Bilginize.
     
    dj M.F.C., deep_fly ve saydam bunu beğendi.
  18. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    481
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    uretici urune bu adi vermis ama icerisinde peyniri alti suyu-kasar alti suyundan elde edilmis lor peyniri var

    bu arda lor peynirinde protein bulunmadigi soylemek buyuk bir yanilgidir

    lor peyniri peynir alti suyunun kesilmesiyle olusturulur (limon v/b) tuz la proteinin hicbir alkasi yoktur eger peynir tuzla yapiliyorsa tuzsuz peynir nasil yapilmaktadir
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2009
    deep_fly bunu beğendi.
  19. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    SAYIN ARKADAŞLAR, protein sadece şekerle etkileşime girebilir.

    tuzlu peynir ile tuzsuz peynir arasındaki fark şudur.

    doğal olarak fermente edilen peynir de sütün içinde olan yararlı bakteriler örneğin loctabacilus sütteki sekeri lactozu parçalar ve bir çözelti oluşur bu peynirdir eğer bu çözeltiye tuz koyarsanız içindeki zararlı bacterileri öldürürsünüz aradaki fark budur. midedeki hcı hidroklorik asit zararlı bakterilerin %70 ini yok eder tuzlu bişey yada tuz yerseniz yemekte kalanların %20 sini öldürürsünüz. kalanlar hem aside hem tuza dayanıklıdırlar. bunların icabınada probiyotik yararlı bakteriler bağırsaklar halleder.

    benim anlayamadığım çökelek ile lorun farkı nedir. bilen arkadaş varsa yazabilirmi bu arada off topik olmadan. pm atabilir.
     
    YesiLZeytin bunu beğendi.
  20. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=192477&postcount=5
     
    deep_fly ve atakan_irresistable bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş