Lokantalardaki tavuk şiş kuzu şişler hakkında

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve hasanucuncu88 tarafından 6 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. hasanucuncu88
    Offline

    hasanucuncu88 Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kafama takılan bazı sorunlar var ve forumda arama yaptım sorularımın cevabını bulamadım.
    birçok arkadaşa yardım olucak diyede düşünüyorum bu konunun.

    body yapan kişilerin protein ihtiyacını karşılaması için tavuk haşlama kuzu haşlama gibi şeyler öneriliyor.bende bunları evde yiyemediğimden dolayı
    antremanlardan sonra lokontaya gidip tavuk şiş yada kuzu şiş yemeyi tercih ediyorum ızgarada yapılıyor bildiğiniz gibi sizce evde yapılan tavuk haşlamanın verdiği faydayı lokantada yediğimden karşılayabilirmiyim? yani arada fark varmıdır?

    yediğim yerde tavuk şişin yada kuzu şişin yanında pilav salata ezme peynir tereyağ ve de tabiki de lavaş :) kilom 66 zaten kilo için 70 de durdurmayı düşünüyorum

    bide sucuk ekmek hakkında ne düşünüyorsunuz protein açısından?
     
  2. _Fabregas_
    Offline

    _Fabregas_ Üye

    Katılım:
    29 Mart 2009
    Mesajlar:
    431
    Beğenileri:
    139
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    tavuk şiş+pilav lezzet olarak birşey söylemeye gerek yok ztn :) içerik açısındanda gayet zenginler protein karbo deposu
     
  3. hasanucuncu88
    Offline

    hasanucuncu88 Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    aynen öyle lezzet olarak süperde
    işte evdeki tavuk haşlamanın yerini tutar mı?
    eğer fazla fark yoksa aynen yemeye devam edicem.
    bu arada flexor ve onun gibi forumda bilgili kişileri görüşlerini merak ediyorum
     
    Son düzenleme: 6 Haziran 2009
  4. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    tavuk için sadece tazelik kıstas olabilir senin için oda sende aynı yerden tedarik edersiniz.

    tavuk çabuk bozulan bir besindir. 2 saat dışarıda beklesin bakteriler dünya kurar üzerinde XD

    haşlama için suyu ile birlikte tüket.
     
    salvadore_xp bunu beğendi.
  5. deep_fly
    Offline

    deep_fly Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    şişteyse cok fazla sorun olcağını düşünmüyorum.sonuçta gittiğin yer bir işletme ve işletmenin amçalarından biri de kar elde etmek.en ucuz tavuk en ucuz yağ vsvs...evdekiyle karşılaştırılmaz
     
  6. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.553
    Ödül Puanları:
    123
    Gayet sorunsuz bir şekilde tüketebilirsiniz. Ancak bu tarz lokantalarda bu tarz urunler cok yağlı oluyor.

    Bunyenize fazla yağ sokmamak adına, tavuk sisin yada kuzu sisin uzerindeki yağı peçeteye emdirerek tuketmeniz sizin faydanıza olur.

    Bu tarz kızarmış besinlerin yağını azaltmanın en kolay yolu, peçeteye emdirdikten sonra tuketmektir.
     
    deep_fly bunu beğendi.
  7. hasanucuncu88
    Offline

    hasanucuncu88 Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    açıkcası gittiğim yer temiz bi yer etleri felan da taze yağıda kötü bi yağ olcağını sanmıyorum. sucuk hakkında düşünceleriniz neler acaba
     
  8. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    100 gramında 14 gram protein, 32 gram yağ ki bunların 15 gramı doymuş, 79 mg kolesterol, 341 kalori ve birçok zararlı koruyucu madde...

    http://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50294

    Başka yoruma gerek yok heralde.
     
    deep_fly bunu beğendi.
  9. canadianfb
    Offline

    canadianfb Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    191
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    0
    protein kaynağı olarak kesinlikle düşünülmemesi gereken bir besin bence sucuk..
     
    enwer-34 bunu beğendi.
  10. muvo
    Offline

    muvo Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2009
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    peki 1 porsiyon tavuk şiş ort. kaç gram et içeriyor merak edip araştıranınız var mı?
     
  11. enwer-34
    Offline

    enwer-34 Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    268
    Beğenileri:
    274
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    havaalaninda isci
    Yer:
    İstanbul
    bence disaridaki köfte haric kuzu sis tavuk haslama yenilebilir köfteye ne kattiklari belli deil
     
  12. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.124
    Beğenileri:
    1.023
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Ben mesela okuldan kofte ekmek seklınde kofte yedım bı kere ıcınde sadece pırınc gıbı bısey vardı..Bulamac gıbı..Bıtırmedım attım hatta..
    Onun ıcın kofte vs yerıne en ıyısı dısarda tavukla yapılan besınlerı tercıh etmek bence..
     
  13. enwer-34
    Offline

    enwer-34 Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    268
    Beğenileri:
    274
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    havaalaninda isci
    Yer:
    İstanbul
    fakat pazar sabahlarinin vazgecilmezi tavadan yagina ekmegi bana bana
    her zaman deil tabi
    hyper_
     
  14. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    378
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    en iyisi işlenmiş etlerden uzak durmak (örn;sucuk,salam,sosis...) etin orjinal hali daha sağlıklı ve besleyicidir.Ayrıca işlenmiş etlerdeki yağ oranları daha fazladır
     

Sayfayı Paylaş