Antioksidan açısından dünyada ki en önemli iki bitkiden biridir kakao.
Bu ürünü ben bir siteden sipariş vermiştim Migros'da da olduğunu bu başlık sayesinde öğrenmiş oldum.
Ben çikolatayı hiç sevmeyen ama kakao'yu çok seven biri olarak özellikle sipariş vermiştim ve benim damak tadıma çok uygun geldi.
Normal çikolatayı sevenler bunu beğenmeyeceklerdir.
Kakao'nun inanılmaz yüksek antioksidan etkisinden dolayı %90 ve hatta üstü kakao içeren ürünler piyasa da çoğalacaktır.
Bu arada kakao'nun kalite dereceleri vardır aynı vanilya gibi! Yerli markalarımız büyük ihtimalle kalitesi düşük kakao kullanmaktadırlar. Çünkü kakao çok pahalı bir hammadedir. Hatta 10 yıl sonra "altın" muamelesi görecektir! Uluslararası Kakao Örgütü (ICCO) yetkilileri küresel stokların 2020 yılında tükeneceğini öngörüyor. (
Kaynak)
Kaldı ki kakao üretmek çok çok zor ve sadece belirli ülkelerde yetiştirilebiliyor. Bazı çiftçiler kakao üretmeyi şimdiden bıraktı ve kauçuğa, palmiye yağına ve diğer tarım ürünlerine yöneldi. Çünkü daha zahmetsiz ve sürümü daha bol.
Bu arada kakao fazla tüketilmemeli (
özellikle hamileler tüketmemeli) kararınca tüketilmeli. Bağımlılık yapıcı maddeler ile aynı segment de yer alan bir maddeyi içerir.
Genişletmek için tıkla...