Limonlu yabanmersinli muffin(yuksek protein)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve serdar2 tarafından 28 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    Firini once 220 dereceye kadar isitiyoruz.

    Once bi kapta sunlari karistiriyoruz:

    3 kasik whey protein
    3/4 fincan/bardak un
    1 paket limonlu puding
    1 cay kasigi kabartma tozu
    1 cay kasigi kabartma sodasi ingilizcesi (1 tsp baking soda)
    1 cay kasigi tarcin

    Ayri bi kaptada bunlari karistiriyoruz:

    1 fincan yabanmersini egg whites
    1/4 fincan yagsiz sut
    1/4 fincan elma yagi (elma sosuda kullanilabilinir)

    hazirlandiktan sonra 1.kapi 2.ye yavas yavas dokerken karistiriniz.Ve karistirma esnasinda sivi hale gelene kadar hafif hafif su ekleyiniz.Sonra muffin kaplarina veya pisirme kabina dokunuz.15 dk pisiriniz.Bicagi batirip cikartiginiz da bicak temiz ise pismis demektir.

    Tumunde: 953 Kalori, 118g carbs, 96g protein, 8g yag.
    1 muffin (tumu 8 ): 118 kalori, 15g carbs, 12g protein, 1g

    [​IMG]
     
    himes, sleepy, matiasdelgado ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    Çok yaratıcı bir tarif..

    İçindeki whey'i artırıp, kepekli un veya yulaf unu(yulaf ezmesi), hatta normal yulaflı gevrek gibi zengin kompleks karbolar kullnılarak tarif genişletilebilir..

    Eline sağlık..
     
    serdar2 bunu beğendi.
  3. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    tarifte tek bir eksiklik var. bunu dun yaparken gordum.
    3 yumurta beyazi ikinci kapta eklenmesi gerekiyor. zaten benim tarifim degil alinti ve cevirisini ben yaptim.Eger duzeltilebilinirse ilk mesaja 2.kapa egg whites yazan yerin yerine 3 yumurta beyazi yazilabilinir.
     
  4. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.498
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    whey'i 220 derecede ısıtma ile ilgili bir problem yok mu?
     
  5. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya

    ben yaptim tadi guzeldi.bunu da zaten bayagi buyuk bi yabanci siteden alinti yaptim.Bu konuda cok fazla bilgi sahibi degilim acikcasi.Ama bu tipte cok fazla tarif bulunuyor,ve bu tip bi bilgiden hic bahsedilmiyor.

    ayrica bu tariflerden hazirlayan arkadasin birisi whey satin aldigi firmaya mail atip sormus aynen yapistiriyorum ve ceviriyorum:
    Kod:
    I use Worldwide Sports Nutrition Whey, but I haven't found out from them yet, but I also emailed All the Whey and posed this question to them and this is what they told me.
    
    Hi,
     
    Cooking at that temperature will cause some breakdown, but it's not significant.
     
    There is no downside with cooking whey.
     
    Thank You,
    Kendisi x marka whey protein kullaniyormus ve bu konu hakkinda mail atmis.
    cevap:

    Bu derecelerde pisirme az miktarda olsada protein kaybina yol acacaktir,ama bu miktar cok az bi miktardir.
    Whey ile pisirme yapmakta bir sorun bulunmamaktadir.


    Ayrica bunu ustune biraz arastirma yaptim.Yazilanlarin cogu gosteriyor ki ; proteinler de az miktarda bozulma olsa bile Amino asitlerde hic bir sorun bulunmuyor.Yani pisirmekte sorun yok sanirim.

    Ayrica denature olmus yani yapisi bozulmus proteinlere bakarsak;midemize gelen proteinlerde midemizde yapi olarak bozulup amino asitlerini ayristirilyormus.Isitma sirasinda proteinler az miktarda yapi bozuklugu olsa bile hic amino asit kaybi olmuyor ki bu da bizim icin onemli olan seydir.
     
  6. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    Editliyordum ki 5 dk gecmis kusura bakmayin bunu da yaziyorum:

    ayrica
    Just to make my point that it does not matter if you denature a protein, look at what happens during digestion. Proteins are exposed to concentrated acid in the stomach (6 Molar Hydrochloric Acid) which will denature almost ANY protein. In the small intestine the denatured protein is then cleaved into individual amino acids, di, and tri-peptides. So as you can see, denaturation is a natural part of digestion and in the end it really doesn't matter anyway if you denature a protein because it ends up being cleaved anyway.

    Yani:

    Burda deginilmek istenilen nokta sudur: Proteinlerin midemizde sindirildiginde neler olduguna bi bakalim.Proteinler midede guclu asit sayesinde ayristiriliacaktir(6 molar Hydrochloric Acid)ve bu guclu asit sayesinde her turlu proteinyapisi bozulacaktir.Yapisi bozulan proteinlerden sindirim sirasinda amino asitler, di ve tri peptidler ortaya cikacaktir.Goruldugu gibi protein in yapisinin bozulmasi midede olan sindirimin dogal bir parcasidir.Pisirilirken olan yapi bozulmasi cokta onemli degildir,zaten midemizde protein parcalara ayrilacak
     
  7. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    ilginç yanlız hiç şeker eklemiyoruz limonlu puding içerdiği şeker umarım yeterlidir lezzet için
     
  8. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    ben eklemedim.tabiki gercek muffin gibi degil,ama diyet yapiliyorsa bu tatli baklava gibi gelicektir:D en azindan benim icin oyle oldu.ama istenilirse sanirim sivi tatlandiricilardan az biraz eklenebilinir.denemekte fayda var.
     
  9. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    843
    Beğenileri:
    639
    Ödül Puanları:
    0
    Eğer piştiğinde çok az bir kayıp olduğu doğruysa benim bugüne kadar lisede ve kalanında öğrendiğim herşey yanlış...

    Öncelikle proteinlerin yapılarının bozulması ile fırında olan olay birbirinden farklı.

    Birinde enzimler kullanılıyor. Bir katabolizma oluyor. Büyük yapılı bir molekül yapı taşlarına ayrılıyor.

    Isıl bir işlemde olan ise enzimlerin yapısındaki bozulma.
    Yüksek sıcaklıkta enzimler bozulur. Geri dönüşümü yoktur.

    Enzimler düşük sıcaklıklarda çalışamazlar; ancak bozulmadan yapılarını muhafaza ederler. Yüksek sıcaklıklarda ise yapıları tamamen bozulur ve geri dönüşü yoktur. Çalışamazlar.

    Pastaya konan proteinlerin hepsi bozulmasa bile yarısından fazlasının bozulacağı düşüncesindeyim ben.

    Hemen akla protein barlar nasıl yapılıyor gibi bir soru gelebilir. Yediğim birkaç protein bar bildiğiniz "metro" şeklinde barlardı. Yani dışı çikolata içi karamel tarzı.

    Benim düşüncem, bu barlara protein, uygulanan ısıl işlemden sonra konuyor.( Çikolata veya karamele soğuması esnasında)

    Bu mantıktan yola çıkarak hiç çikolata bulundurmayan(Örneğin kellogs un K-barları gibi) barlar hiç görmedim. Varsa da bilmiyorum arkadaşlar.

    Son olarak çalıştığım eski salonda proteinli kekler satılıyordu. Yanlız ne kadar yararlıdır, içindeki protein oranı nedir, ne şekilde üretilmiştir bilmiyorum.

    Kendi fikirlerimi belirttim.

    Saygılar...
     
  10. Mr.Memo
    Offline

    Mr.Memo Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    arkadaslar,

    bende whey protein yok, fakat weight gainer var...

    aceba whey yerine weight gainer katsam içine olmaz mi?

    olmaz ise, whey yerine ne katabilirim içine? hangi tavsiye'lerde bulunursunuz?

    lütfen acil yardim edin, annem hazir beni bekliyor :D
     
  11. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    479
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    yagsız sut tozu katabılırsın ama dıkkat et 40-50gr proteın gelcek sekılde olsun
     
  12. himes
    Offline

    himes Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    Isıyla protien yağ karbonhidrat ve yağda çözünen vitaminler göz ardı edilebilcek değerlerde bozulmaya uğruyo diye biliyorum ki , zaten yoksa nerdeyse herşey pişiyor tavuk pasta falan ne kalırdı ki geriye:D yüksek ısı,iyi pişme sindirimide kolaylaştırıyor diye biliyorum.tarif çok güzel ama baya zor göründü gözüme mutfakta pek başarı elde edemiyorum.paylaşım için teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş