Light Kek ama Karbonhidratlı %0 Sugar :)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve FoRSaKeN tarafından 20 Temmuz 2006 başlatılmıştır.

  1. FoRSaKeN
    Offline

    FoRSaKeN Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Istanbul
    Malzemeler:
    Bal
    1 Adet yumurta
    1,5 Su bardağı kepekli Un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    4/1 çay bardağı sıvı yağ
    Yarım su bardağı Süt
    5-6 tablet sakarin
    Yağlı kağıt-Yada kağıt şeklinde kek kabı.

    Öncelikle yumurtamızı derin bir kaba kırıyoruz. Ardından üzerine 3-4 (size kalmış) yemek kaşığı bal döküyoruz. Elimizin altında olan sütümüzü ekleyoruz. ardından daha önce bir miktar (bayağa az) suda erittiğimiz sakarinleri de kaba ekleyip ardından 4/1 çay bardağı yağıda ekleyip mikserimiz ile karıştırıyoruz. (Bal iyice erisin)
    (NOT:Sakarin kullanmak istemeyen arkadaşlar veya antreman için karbonhidrat lazımsa balı arttırabilirler.)

    Ardından 1,5 su bardağı kepekli unumuzu ekliyoruz. Hemen ardından vanilya ve kabartma tozumuzuda ekliyoruz. Bunları yaptıktan sonra mikserle iyice karıştırıyoruz. (Not: kıvamı biraz akışkan olucak)

    Şimdi bu kek kaplara dökmeye hazır ancak içerisine kakao katabilirsiniz unutulmamalıdırki kakao da yağ vardır. İsteyen meyve kurusuda atabilir ama hiç denemedim :) Sadece kakao lu denedim.

    Kakao katıcak arkadaşlar karışım bitince yani unu ekleyip karıştırdıktan sonra en son işlem olarak kakoyu üzerine ekleyip hafifçe karıştırırlarsa kakolu kek olur.

    Ardından ısıda çatlamayacağına güvendiğimiz yada ısıya dayanıklı kaplara kağıdımızı yerleştiriyoruz (Biraz yetenek gerektirebilir) veya Kağıt kek kabına döküp fırına veriyoruz 170 ila 180 derece arasında 20 ila 30 dk arasında pişiyor.

    Özellikleri:
    Yağ nerdeyse yok denicek kadar az.
    Baldan gelen karbonhidrat değeri yüksek
    Kepekli undan ekstra karbonhidrat ve lif gelir.
    Tepsi veya normal kek kalıbı kullanılmayacağı için yağ oranı iyice düşer.
    Nefsimiz körlenir, itiraf et bölümümüz genişler :p :D

    Aklıma şimdi geldi aslında içerisine suplement de atabiliriz. Yanlız bunu yaparsak sütü çok az arttırmakta fayda var.
     

Sayfayı Paylaş