Arkadaşlar light ürün tüketiminin gereksiz olduğu söyleniyor .. Bir ürünün light olması : Bir takım işlemlerden geçirerek , birtakım etkenler kullanıyorlar. Bu etkenler başarıya ulaşıyor ve ürünün karbonhidrat, yağ değerlerini düşürüyor. Fakat sen ürünü light'laştırmak için kullanılan bu etkenleri vücuduna aldığında, bunlar senin vücudunun daha fazla yağ depolamasına sebep oluyor. Sonuç olarak, firmanın vaad ettiği şey doğru. Ürünün içerisinde karbonhidrat veya yağ yok ama bahsetmediği şey de doğru ki o da ürettiği light ürünün insan vücudunun daha fazla yağ tutmasına sebep olması. Böyle birşey doğru mudur bilgili arkadaşlar ? Ben bu zamana kadar hep bilerek light ton balığı light peynir light yoğurt tüketiyordum ? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Gerçekten mi ? Alıcaksak herşeyin organigi yiyelim o halde ? Mesela bazen ayran yada kaşar alıyordum ama ligtini alıyordum .. Normal tam yağlı mı alcaz o halde
tam yağlı y tam yağlı yağlı yemek seni yağlandırmaz.gün sonunda kalorine uyuyorsa tam yağlı ye.light ürün onun kalorisin azaltır.tatlandırıcı mevzusu ordn olabilir cogu tatlandırıcı 0 kaloridir.
Butun gidalar icin gecerli mi peki? Mesela ton baligi. 3 cesit var. Aycicek yagli, zeytinyagli ve yagsiz (yani light diye geciyor). Light urunlerden uzak durun diyen arkadaslar yanitlarsa sevinirim. Simdi zeytinyagli ton baligi yagsizdan daha mi saglikli? Yarim yagli yogurtlar da light diye geciyor. Tam yagli mi tercih etmek lazim, yarim yagli/light tercih edilebilir mi? Bazi gidalarin kendisi yagli. Mesela kasar peynir. Bu durumda daha farkli peynirlere mi yonelmek lazim (mesela lor) yoksa light olmasin diye normal kasar peynir yenebilir mi? Yedigimiz urunler bir atiyorum hamburger pizza kola gibi ekstrem seyler degil sonucta. Arada bir tuketilebilir ama temel gidalarda secim nasil olmali? SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sporcularda yağ alımının azaltılması gereken durumlarda yarım yağlı ürünler tercih edilir ama yağsız ürünler önerilmiyor. Yağda eriyen A, D, E, K vitaminlerinin vücuda alınıp kullanılabilmesi için yağa ihtiyaç duyuluyor. Aynı şey elzem yağ asitleri için de geçerli. Bu yüzden yağsız ürünleri tüketmek yerine yarım yağlı kaliteli ürünleri tüketmekte fayda var.
Sayin hocam bir soru daha sorayim Yarim yagli sut urunleri de ahmet aydin'in bahsettigi prosesten geciyor mu? Yogurdun sutun yaginin azaltilmasi yedigimiz urunun digalligini bozar mi, kanserojen midir. Yarim yagli yemek yerine dogal yogurt yiyip gramajini mi azaltalim. Yoksa yarim yagli yemekte hicbir sakinca yokmu? Bu konudaki goruslerinizi alabilir miyiz? SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi