Lifli Yiyecekleri Tüketirken, Dikkat!

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Bahadir tarafından 11 Şubat 2006 başlatılmıştır.

  1. Bahadir
    Offline

    Bahadir Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2005
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Karbonhidratlar, bağırsaklardan kana şeker formunda geçtiklerinden.
    Eğer karbonhidarat alırken lif oranı yüksek miktarda alınırsa.
    Lifler, şekeri bağlayarak vücuttan elenmesine neden olacaklar.
    Böylelikle karaciğer depo glikojeni yenilenemiyecektir.
    Buda özellikle ağırlık çalışmalarında performans düşüşüne neden olacaktır.
     
  2. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    Emin misin.Bu söylediklerinin bilimsel bir açıklaması var mı? yoksa öylesine bi yerden okuduğun bişey mi? Önemli bir konu çünkü :?
     
  3. Bahadir
    Offline

    Bahadir Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2005
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Uyardığın için teşekkür ederim. Ben de bu söylemi önemsediğimden sizlerle paylaşmak istedim.

    Kaynak : Mutluluğa Doğru Gıda-Spor ve Sağlık Dr.Uğur GÖĞÜŞ
     
  4. Bahadir
    Offline

    Bahadir Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2005
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Ayrıca yukarıda sözünü ettiğim kitabı herkese tavsiye ederim.
    470 sayfa civarında , soluk almadan okuyacağınıza eminim.
    Müthiş bilgiler var, bazen ipin ucu kaçmış,iyi kimya bilgisi gerektirsede
    muhteşem bilgiler var. Tam bir akademik kişiliğe yakışır bir eser.
     

Sayfayı Paylaş