Lezzetli Zayıflama ve Kas Geliştirme Tarifleri - Çikolatalı Browni

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Khazaddum tarafından 27 Kasım 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. Khazaddum
    Offline

    Khazaddum Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2008
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    13
    Çikolatalı Browni

    Çikolata kriziniz tuttuğunda hiç birşey bir browninin yerini tutamaz.




    20 Dilim

    Malzemeler

    2 Büyük yumurtanın akı
    1/2 kap (120ml) bal
    6 Kepçe (200g) çikolatalı protein tozu
    1/2 kap (120ml) yağsız süt
    1 kap (240ml) doğal fıstık ezmesi
    2 kap (580ml) yulaf ezmesi

    Hazırlanışı


    Fıztık ezmesi ve balı bir kasede karıştırın, mikrodalga fırında 100sn ısıtın. Diğer bütün malzemeleri ekleyin ve hepsini birlikte karıştırın. Karıştırma işlemi biraz zordur ve vaktinizi alabilir. Eğer kolaylaştırmak isterseniz yulaf ezmesini biraz azaltabilirsiniz. Fırını önceden 160 derecede ısıtın, karışımı bir tepside fırına koyup 20dk pişirin. Pişme zamanı fırından fırına farklılık gösterebilir bu nedenle kürdan testini uygulayabilirsiniz. Pişen keki 20 eşit parçaya bölün ve buz dolabında saklayın.

    Besin Değerleri

    Kalori (1 dilimde) : 170
    Protein (g) : 12
    Karbonhidrat (g) : 15
    Yağ (g) : 7

    Karb. - Protein - Yağ oranı : %36 - %28 - %37


    Tarifi ebook kısmında yer alan "Tasty Fat Loss and Muscle Building Recipes" isimli ebooktan çevirdim. Afiyet olsun.
     
    zhu.zhq bunu beğendi.
  2. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Protein tozu 220 derecede pastayla pişince yapısında bozulma olmuyor mu?
     
  3. Khazaddum
    Offline

    Khazaddum Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2008
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    13
    Sleepy o konuda bir fikrim yok. Bilen arkadaşlar sorunu cevaplar umarım.
     
  4. himes
    Offline

    himes Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    ısıyla proteinler önemsencek derecede bozulmuyor diye biçok defa okumuştum
     
  5. muscle_pump
    Offline

    muscle_pump Yeni Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    protein tozunuda yanında içecek olarak için hem tadını bozar hem proteinler yanaar girdeerr::D
     
  6. WirldPrN
    Offline

    WirldPrN Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    thums:deniyeceğim sağol..
     
  7. tomorrow
    Offline

    tomorrow Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Bu karışımda bal zararlı olabilir, balı 40 derecenin üstü bir sıcaklığa maruz bıraktığımızda kanserojen madde üretiyor.
     
  8. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Kaynak paylaşır mısınız?
     
  9. RUNTIME ERROR
    Offline

    RUNTIME ERROR Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(Bilgisayar Mühendisliği)
    Yer:
    Ankara

    tomorrow' un bahsettiği bilgiyi bende okumuştum, kaynağı bulduğum anda koyacağım. Fakat şöyle bir deneme yapabilirsiniz bir çay kaşığının 3/4 ü kadar bal alınız ve alttan 3-4 cm aralık bırakarak çakmakla ısıtınız (elinizin yanmamasına dikkat ediniz) yavaş yavaş siyah bir madde oluşmaya başlayacaktır; okuduğum yazı ve tomorrow bundan bahsediyor olmalılar. (Kanserojen diye bahsedilen madde mutlaka balın içindeki bir maddeyle yine çoğu balın içinde bulunan beyaz şekerin yüksek sıcaklıktaki tepkimesinden oluşan bir maddedir)
     
    bonatschi bunu beğendi.
  10. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Bunu şu yüzden merak ettim.
    Güneydeki birçok ilimizde yaz aylarında özellikle öğlenleri sıcaklık kolaylıkla 40 derecenin üstüne çıkabiliyor güneşte.
    Özellikle açık havada yenen yemeklerde besinlerin yüksek sıcaklığa maruz kalmaları son derece olası.

    Mesela öğle saatlerinde yapılan kahvaltılarda bal özellikle güneş altında tutulduysa son derece riskli oluyor bu.
     
  11. ulasmen
    Offline

    ulasmen Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2007
    Mesajlar:
    326
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    veteriner fakültesi öğrencisi
    proteinlerin yapısı sıcaklıkla bozulmaz bozulsa bile cok da onemli miktarlar değildir
     
  12. tomorrow
    Offline

    tomorrow Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ben gazetede okumuştum, Ender Saraç'ın yazısıydı sanırım. Tabi ne kadar güvenilir bilmiyorum ama ben ballı süt yaparken bile dikkat ediyorum. Kişiye kalmış.

    Bir de bal gibi gıdalar genelde kiler gibi nispeten daha serin yerlerde saklanır, zaten hemen hemen tüm gıdaların üstünde serin yerde saklayın diye yazar.
     
    bonatschi bunu beğendi.
  13. stapedius
    Offline

    stapedius Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    mugla

Sayfayı Paylaş