lezzetli tavuk göğsü.

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve sellim tarafından 3 Ağustos 2006 başlatılmıştır.

  1. sellim
    Offline

    sellim Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    kemiksiz ve derisi alınmış tavuk göğsünü kuşbaşı doğratın...
    sonra derin bir kapaklı kabın içine koyup karabiber,kekik,istediğiniz kadar sarmısak,soğan ve tuz ekleyin...(acı sevenler pul biber koyabilir)
    sarmısaklar çatal le ezilmiş,soğanlar da doğranmış olsun...
    bunu terbiyelenmesi için e az 2 saat bekletin...
    yapmak istediğiniz zaman karışımdan istediğiniz miktarda,mümkünse derin bir teflon tavaya atın...
    hiç yağ koymayın...
    kendi suyunda yüksek ateşte karıştırarak pişirin...
    ardından yeşil biber atıp beraber kavurmaya devam edin...
    en son rendelenmiş domatesi atın ve suyunu çektikten sonra afiyetle yiyin.
    işte size tamamen yağsız ve yavan olmayan tavuk göğsü.
     
  2. irdal
    Offline

    irdal Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    haklısın kardeşş tavuğun böylesi çok güzel oluyorr.yanında az dapilav oldumuu kaışım gözüm oynuyor
     
  3. DarkWillBeDarken
    Offline

    DarkWillBeDarken Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2006
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    İnşaat Mühendisi
    Yer:
    Urfa
    terbiyelerken süt de konursa güzel tat veriyor...
     
    buğra kabadayı bunu beğendi.
  4. bukatto
    Offline

    bukatto Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2006
    Mesajlar:
    452
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Ankara
    bende tavuk göğsü tatlısı sandıydım. yok mu tavuk göğsü tatlısı tarifi bilen?

    ama hasan usta daki veya özsüt teki lezzeti olcak. netten baktım ama hep eksik bişeyler oluyor içinde. hiç bir zaman o kıvam tutmuyor :)
     
  5. ONR
    Offline

    ONR Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2006
    Mesajlar:
    121
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Mükemmel bir tarif.Teşekkürler..
     
  6. ege82
    Offline

    ege82 Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kesinlikleee cok guzel oluyor yaa.en sevdigim yemeklerden biri.guzel tarif.tesekkurler.
     
  7. zafer1140
    Offline

    zafer1140 Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2006
    Mesajlar:
    90
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    tasarım uzmanı
    Yer:
    istanbul
    :) evet

    İçine havuçta atınca ben çoook seviyorum...
     

Sayfayı Paylaş