kemiksiz ve derisi alınmış tavuk göğsünü kuşbaşı doğratın... sonra derin bir kapaklı kabın içine koyup karabiber,kekik,istediğiniz kadar sarmısak,soğan ve tuz ekleyin...(acı sevenler pul biber koyabilir) sarmısaklar çatal le ezilmiş,soğanlar da doğranmış olsun... bunu terbiyelenmesi için e az 2 saat bekletin... yapmak istediğiniz zaman karışımdan istediğiniz miktarda,mümkünse derin bir teflon tavaya atın... hiç yağ koymayın... kendi suyunda yüksek ateşte karıştırarak pişirin... ardından yeşil biber atıp beraber kavurmaya devam edin... en son rendelenmiş domatesi atın ve suyunu çektikten sonra afiyetle yiyin. işte size tamamen yağsız ve yavan olmayan tavuk göğsü.
bende tavuk göğsü tatlısı sandıydım. yok mu tavuk göğsü tatlısı tarifi bilen? ama hasan usta daki veya özsüt teki lezzeti olcak. netten baktım ama hep eksik bişeyler oluyor içinde. hiç bir zaman o kıvam tutmuyor