Leziz patates kızartması

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Setenay tarafından 31 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 24 üye.
  1. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    742
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    "Patates Kızartması
    Tek kişilik patates kızartmasının porsiyonu 380 kalori içerir. Yine de canınız çok fazla patates kızartması istiyorsa evde hazırlanan şu kolay tarif denemelisiniz. Patatesi ince ince dilimleyin, dilimleri bir çay kaşığı zeytinyağı ölçüsündeki yağla fırçalayın, üzerine biraz tuz ve tarçın ilave edin ve sonra 30 dakika süreyle fırında 425 derecede pişirin. Patates yüksek oranda lif içerir. Bol lifli beslenmek ise kan şekerinizi dengede tutmanıza yardımcı olur. Bu sayede geç saatlerde zararlı yiyecekler atıştırmak istemezsiniz."

    Arkadaşlar bir sitede bulduğum bu güzel tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum :)

    Hem sağlıklı hem de lezzetli !

    Sevgiler :)
     
    Acolon, TimoTolkki, AxiboY ve diğer 9 kişi bunu beğendi.
  2. cexenes
    Offline

    cexenes Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    272
    Beğenileri:
    223
    Ödül Puanları:
    53
    evet güzel bir tarif ama biraz zaman gerektiriyor boş bir zamanda denemek lazım..tarçın ilginç geldi ama bana.
     
  3. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    742
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Damak tadınıza bağlı :)
    Benim oldukça hoşuma gitti; yakışmış patates ve tarçın birbirine kanımca ;)
     
    lazmataz5 bunu beğendi.
  4. lazmataz5
    Offline

    lazmataz5 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    tarçın iyidir :D onunda %50 den fazlası liftir güzel tarifmiş
     
    Setenay bunu beğendi.
  5. volvoxcnt
    Offline

    volvoxcnt Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    bu da benden. patatesleri haşlayıp terayağıyla karıştırın. fırın tepsisine döşeyin. üzerine kaşar rendesi (lor peyniri daha iyi ama tat vermez), sucuk salam zeytin kesilmiş yeşil biber koyun. pişirip afiyetle yeyin. ben buna ev kumpiri diyorum.
     
    Available, alifurkan1 ve Setenay bunu beğendi.
  6. Leqend
    Offline

    Leqend Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    58
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Denizli
    Teşekkürler.. Anneme yaptıracam bi gün. Gerçekten leziz bi tarif. :)
     
    Setenay bunu beğendi.
  7. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    378
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    "hamursuz pizza" da denilebilir bence :) antremandan hemen önceki öğünde tüketilebelecek tarzda bir besin...
     
    Setenay bunu beğendi.
  8. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    479
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    bugun denedım gercekten cok lezız bır tarıf tarcında cok ıyı olmus :)
     
    Setenay bunu beğendi.
  9. aysunil
    Offline

    aysunil Üye

    Katılım:
    24 Mart 2009
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    bende yaptım gerçekten güzel oldu..
    benden de bi tarif
    patatesleri elma dilim şeklinde doğrayıp yağlı fırın kağıdına dizin.
    üzerine tuz ve azcık sıvı yağ dökün.dilerseniz sarımsak ezip koyabilirsiniz.
    35 dakika yeterli pişme süresidir.
    yine dilerseniz yoğurtlu naneli sos yapabilirsiniz.
    ayrıca 1 porsiyon patates, 1 dilim ekmeğe eşit.(yağda kızarmamak şartıyla tabii)
     
    Setenay bunu beğendi.
  10. lazmataz5
    Offline

    lazmataz5 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Denedim ve gerçekten çok güzel bi tadı var azıcıkda ketçap koydum mayonezde koyacaktım ama kendime engel olmayı başardım :)
     
    Setenay bunu beğendi.
  11. mert671
    Offline

    mert671 Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    194
    Beğenileri:
    67
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkürler gerçekten iyi ve sıkı bir taif olmus kalori açısından.
     
    Setenay bunu beğendi.
  12. DarkZea
    Offline

    DarkZea Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Karabük
    Denemeye değer bi tarife benziyor. Tarçının Kokusu ve patatesin tadı birleşince eminim ortaya çok güzel bir atıştırmalık çıkar;)
     
    Setenay bunu beğendi.
  13. KarameLek
    Offline

    KarameLek Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bankacı+Öğrenci :)
    Yer:
    İstanbul
    Tarçın ve patates çok ilginç geldi denemek lazım ama tarcını tatlıda severim ben yahu :D
     
    Setenay bunu beğendi.
  14. ozzy
    Offline

    ozzy Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    185
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Akademisyen
    Yer:
    Kocaeli/İzmit
    Ben bunu tost makinesinde yapıyorum, patatesleri çok kalın olmayacak şekilde halka halka dilimleyip üstüne biraz karabiber ve zeytinyağı sürüyorum, tost makinesine alüminyum folyo serdikten sonra patatesleri üzerine koyup aynen tost yapar gibi kapağı kapatıyorum. Gerçekten çok lezzetli, özellikle ince kabuklu küçük patatesle yaparsanız kabuğuyla beraber yiyebilirsiniz o da ayrı bir lezzet.
     
    Setenay bunu beğendi.
  15. joseph18
    Offline

    joseph18 Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    Patatesi bu şekilde bende yapıyorum çok iyi hem yağlı olmuyor fırında patates 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyup ben fazla baharat koymam:D fırında 30 dk hazır arkadaş tarçın koymuş tabi isteğe bağlı o da güzeldir:D ama fırında patates inanın normal patates kızartmasından daha lezzetli oluyor:D
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 5 Eylül 2009
    Setenay ve SEZER YZL bunu beğendi.
  16. precorefx
    Offline

    precorefx Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    134
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    "Tefal actifry" için ne düşünüyorsunuz? Ürünün iddiası, bir kaşık yağ ile 1 kg patates kızartması, hem de leziz olacak şekilde. Hiç deneyen oldu mu forumda? Lezzetinin çok iyi olmadığını ve kaşığının biraz büyük olduğunu söyleyenler var.
     
  17. ali eren
    Offline

    ali eren Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    bence standart patates kızartması daha lezzetli patatesleri doğra yağı tavaya koy at patatesleri biraz da tuz ilave et al sana mis gibi patates kızartması.
     
  18. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    479
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul

    evet daha lezzetlı olabılır ama bızım gıbı spor yapan ınsanlara hıc uygun degıldır
     
    Setenay bunu beğendi.
  19. Ahura-Mazda
    Offline

    Ahura-Mazda Yeni Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    338
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ramazan
    Yer:
    Ankara
    yağlı yiyecekler bizi bozar olabildiğince yağsız veya zeytin yağlıları tercih etmemiz lazım
     
    Setenay ve SEZER YZL bunu beğendi.
  20. Phobos
    Offline

    Phobos Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul

    Zeytin yağı hayat kaynağı benim için :) ama sızma olacak.kahvaltılarda üzerine kekik serpip ekmek banarım.ara sıra kaçamak yapmaktan da zarar gelmez :)
     

Sayfayı Paylaş