Laser Epilasyon

Konusu 'Kadınlara Özel - Güzellik' forumundadır ve saydam tarafından 17 Şubat 2006 başlatılmıştır.

  1. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    Lazerle epilasyon günümüzde artan bir popülarite ile yaygınlaşmaktadır. Uygulanan yöntemin sağlıklı, hijyenik ve tıbben kabul görmüş olması artan bu popülaritenin en başta gelen sebepleridir. Estetik veya tedavi amaçla yapılan lazer epilasyonu, uygulamanın kolaylığı ve etkili olması sebebi ile ileri seviyede olan problemelere dahi cevap vererek önemli derecede rahatlama sağlamaktadır.

    Hayatla temasımızı sağlayan önemli organlarımızdan biri olan cildimizin, istenmeyen tüylerden ve lekeleden kurtulması için Dermacare Lazer Epilasyon ve Estetik Merkezi, Doktor – Hemşire – Estetisyen kadrosu ile sizlere yüksek kalitede ve etkili bir hizmet sunmaktadır.

    Lazer Nedir?
    Lazer uyarılmış radyasyonun yoğunlaşmasıyla güçlendirilmiş bir ışık demetidir. Lazer tedavisinde amaç ısı enerjisi ile kıl kökünün tahrip edilmesidir. Lazer ışık demeti iyonize olmadığından cilde bir zararı yoktur, sadece uygulmama esnasında gözleri özel gözlükle korumak gereklidir.Bugün, epilasyon lazerinin kalıcı epilasyon sağladığına dair Amerikan FDA (Food and Drug Administration) kurumunun onayı bulunmaktadır.

    Merkezimizde Alman Aesculap firmasına ait 2 değişik tipte lazer kullanılmaktadır. Son teknoloji ürünü olan bu lazerler, hedef bölgedeki kıl köklerinde maksimum emilim sağlamakta ve derin penetrasyon etkisi ile de daha kalıcı bir epilasyonu gerçekleştirmektedir. Yan etki riskleri minimum olup kalıcı yan etkisi bulunmamaktadır.

    Lazer kimlere uygulanır ?
    11 yaşından büyük kadın-erkek herkese başarıyla uygulanabilmektedir. Yüz, boyun, ense, sırt, koltukaltı, göğüs, bacak ve genital bölgelerde başarı ile uygulanan laser epilasyonu kılın cinsine, cildin tipine göre değişik sürelerde sonuç verebilmektedir. Sarı-beyaz kıllar, lazer ışına duyarlı olmadığından tedavi etkisiz olmaktadır.

    Lazer tedavisinde kıllar nasıl yok olmaktadır ?
    Lazer ışını, kılın büyüme devresinde, kıl kökünde bulunan “melanin” pigmentini tahrip ederek kılı ortadan kaldırmaktadır. Bir bölgede, kılın devreleri farklı olabileceğinden, büyüme dönemini yakalamak için en az 3-4 seans gerekmektedir.Seans aralıklarına uymak şartıyla 4-8 seans, kıl yoğunluğunda belirgin azalma yapmaktadır. Sadece yüz bölgesinde bu sayı artış gösterebilmektedir.

    Yan etkileri var mıdır ?
    Nadiren kabuklaşma, şişlik, sivilcelenme olabilmektedir. Tedavi prosedürünü değiştirmeyecek bu lekelenmeler (topluiğne başı büyüklüğünde) birkaç ayda tamamen kaybolmaktadır.(Not: Yan etki riskini azaltmak için esmer tenlilerde ve bronzlaşmışlarda test uygulanmaktadır.
     
    selim4141 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş