S.a forumu arattım daha önce bu şekilde konu açılmamış domatesli bulgur pilavı falan çıktı lapa bulgur nasıl yapılır kısaca anlatabilecek varsa memnun olurum özellikle bftr gelişim takımında olan abilerimizin de yorumunu beklerim yorum atan 2-3 üye dışında diğerlerinin katkısını göremedim isim vermek istemem teşekkürler
benim bildiğim lapa yağsızdır yani, pilavını ısla sonra tencereye koy, 1 bardag pirinc kulandıysan 2 bardag su koy, veya biraz fazla, sonra aç altını pisin. Ben böyle yapıyorum, gayet de güzel oluyor (ağız tadımı zaten bozuldu için bana da öyle gelebilir)
Taabiki herkezin kendi fiktri dir fakat sonucta vücuda yag da lazim,gün icinde almamiz gereken yag miktarinin bir kismini pilav icin ayirip hazirladigimiz pilava katsak hem lezzetli olur Hemde yemesi kolay olur,sahsen ben öyle yapiyorum.
Bekçi hocam zeytinyağı bide fındık lor süt derken kaliteli yağ giriyor vucuda diye düşündüm zeytinyağı ile yapsam kızınca yağ vitamini gidiyor anlamı kalmıyo işin bu sefer de. Teşekkür ederim görüşleriniz için
bende buharlı pişirici var o drek buharla pişiriyor lapanın tadını yumuşatmak için de 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 kaşık yoğurtla karıştırıp yiyorum güzel oluyor bence lapa pilav yemeyi alışkanlık haline getircekseniz buharlı pişirici alın
Arkadaşlar ben şöyle yapıyorum 1 su bardağı bulgura 2 su bardağı su sonra bulgur piştikten sonra tüm bulgurun üzerine 1 yemk kaşıgı zeytin yağı döküp yiyorum nedeni ise yağ özellikle z.yağı pişince besin değerinin büyük bi kısmını kaybediyor.
Kafa gitmiş Şuradan bakabilirsin; Besinler | Kaç Kalori | Besin Değeri | Diyet & Egzersiz | Diyetkolik
Monosodyum cok zararli bir kimyasal. Cogu firma urunlerinin uzerine kullanmadiklarina dair ibare kullanmaya basladilar. Bu madde yedigimiz yemegin lezzetli gelmesini sagliyor.bu sebeple bulyonlarda var. Tuketmemek gerek. GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
50 gr bulguru haşlıyorum yaklaşık 10 dk filan daha sonra seramik tavanın tabanını kağıt havluyla zeytinyağlıyorum ( belli belirsiz) biraz soğan domates ve biber doğrayıp bulgur ile soteliyorum kırmızı biber karabiber ilave ediyorum ve yemeye hazır hale geliyor tadıda gayet iyi oluyor. Domates biber yerine közlenmiş biber ve patlıcanda ekleyebilirsiniz...
Domates Salçası katsak Bulgur yemeğine veya diyer yemeklere.. Domates Salçanın Diyetkoliye göre besin değerleri gayet iyi, fikirleriniz nelerdir ?