Lapa bulgur pilavı tarifi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve volvol6161 tarafından 21 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. volvol6161
    Offline

    volvol6161 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    487
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ögrenci
    S.a forumu arattım daha önce bu şekilde konu açılmamış domatesli bulgur pilavı falan çıktı lapa bulgur nasıl yapılır kısaca anlatabilecek varsa memnun olurum özellikle bftr gelişim takımında olan abilerimizin de yorumunu beklerim yorum atan 2-3 üye dışında diğerlerinin katkısını göremedim isim vermek istemem teşekkürler
     
  2. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    benim bildiğim lapa yağsızdır yani, pilavını ısla sonra tencereye koy, 1 bardag pirinc kulandıysan 2 bardag su koy, veya biraz fazla, sonra aç altını pisin. Ben böyle yapıyorum, gayet de güzel oluyor (ağız tadımı zaten bozuldu için bana da öyle gelebilir) :)
     
    Lorethlorien ve volvol6161 bunu beğendi.
  3. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.333
    Beğenileri:
    6.154
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Taabiki herkezin kendi fiktri dir fakat sonucta vücuda yag da lazim,gün icinde almamiz gereken yag miktarinin bir kismini pilav icin ayirip hazirladigimiz pilava katsak hem lezzetli olur Hemde yemesi kolay olur,sahsen ben öyle yapiyorum.
     
    volvol6161 bunu beğendi.
  4. volvol6161
    Offline

    volvol6161 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    487
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ögrenci
    Bekçi hocam zeytinyağı bide fındık lor süt derken kaliteli yağ giriyor vucuda diye düşündüm zeytinyağı ile yapsam kızınca yağ vitamini gidiyor anlamı kalmıyo işin bu sefer de. Teşekkür ederim görüşleriniz için
     
    Bekci bunu beğendi.
  5. cr7dossantosaveiro
    Offline

    cr7dossantosaveiro Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2012
    Mesajlar:
    150
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    muhasebeci
    bende buharlı pişirici var o drek buharla pişiriyor lapanın tadını yumuşatmak için de 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 kaşık yoğurtla karıştırıp yiyorum güzel oluyor

    bence lapa pilav yemeyi alışkanlık haline getircekseniz buharlı pişirici alın
     
    volvol6161 bunu beğendi.
  6. Lorethlorien
    Offline

    Lorethlorien Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2014
    Mesajlar:
    534
    Beğenileri:
    403
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar pirincin pişmemiş olarak besin değeri nedir?
     
    Sherlock3d ve volvol6161 bunu beğendi.
  7. GECMİSH
    Offline

    GECMİSH Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2014
    Mesajlar:
    172
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar ben şöyle yapıyorum 1 su bardağı bulgura 2 su bardağı su sonra bulgur piştikten sonra tüm bulgurun üzerine 1 yemk kaşıgı zeytin yağı döküp yiyorum nedeni ise yağ özellikle z.yağı pişince besin değerinin büyük bi kısmını kaybediyor.
     
  8. eci
    Offline

    eci Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Benim kullandığım duru kepekli bulgur,
    100 gr için
    Kal : 329
    Karb : 63.3
    Prot : 11.3
    Yağ : 3.3
     
  9. Lorethlorien
    Offline

    Lorethlorien Üye

    Katılım:
    6 Haziran 2014
    Mesajlar:
    534
    Beğenileri:
    403
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    pirinci sormuştum eci
     
  10. eci
    Offline

    eci Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
  11. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    Tatlandırıcı olarak Et veya Tavuk Bulyon kulanabilirsiniz.
     
  12. GECMİSH
    Offline

    GECMİSH Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2014
    Mesajlar:
    172
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Tavuk bulyon zararlı malesef modosodyum glutamat var içinde acıkmamıza sebeb olan bir kimyasal.
     
    Bekci bunu beğendi.
  13. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    hadi ja ? bak bunu bilmiyordum, hemen bi araştirim bakim :)
     
  14. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    882
    Beğenileri:
    546
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    Monosodyum cok zararli bir kimyasal. Cogu firma urunlerinin uzerine kullanmadiklarina dair ibare kullanmaya basladilar. Bu madde yedigimiz yemegin lezzetli gelmesini sagliyor.bu sebeple bulyonlarda var. Tuketmemek gerek.

    GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    ÜMDDMÜ bunu beğendi.
  15. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    bunu öğrendim iyi oldu, daha yeni 2 büyük kutu almiştim :/
     
    Eresbos bunu beğendi.
  16. Oqi
    Offline

    Oqi Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    134
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    50 gr bulguru haşlıyorum yaklaşık 10 dk filan daha sonra seramik tavanın tabanını kağıt havluyla zeytinyağlıyorum ( belli belirsiz) biraz soğan domates ve biber doğrayıp bulgur ile soteliyorum kırmızı biber karabiber ilave ediyorum ve yemeye hazır hale geliyor tadıda gayet iyi oluyor. Domates biber yerine közlenmiş biber ve patlıcanda ekleyebilirsiniz...
     
    ÜMDDMÜ bunu beğendi.
  17. ÜMDDMÜ
    Offline

    ÜMDDMÜ Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    260
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    BEAST
    Yer:
    GYM
    Domates Salçası katsak Bulgur yemeğine veya diyer yemeklere.. Domates Salçanın Diyetkoliye göre besin değerleri gayet iyi, fikirleriniz nelerdir ?
     
  18. eci
    Offline

    eci Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Ev yapısı ise sorun olmaz ama market ürünleri katkı maddesi içeriyor.
     

Sayfayı Paylaş