L Cysteine domuz kılı insan saçı ....

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve ~battalgazi~ tarafından 7 Kasım 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. ~battalgazi~
    Offline

    ~battalgazi~ Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Bu yazıyı sağlık ile ilgili bir siteden aldım:

    "Sistain’in kökeni, insan saçı, domuz kılı, sığır boynuzu, kuş tüyü ve petrol ürünleri ve sentetik malzemedir. Sistain yalnızca Japon, Çin ve Almanya’da üretilmektedir. İnsan saçı en ucuz olduğu için de en çok insan saçından üretilmektedir. Sistain yalnızca Japon, Çin ve Almanya’da üretilmektedir. İnsan saçı en ucuz olduğu için de en çok insan saçından üretilmektedir. Avrupa Birliği Ülkeleri, Amerika, Kanada maalesef insan saçından üretilen Sistain’i kullanmaktadır."

    Arkadaşlar bu amino asit kullandığımız protein tozlarının ve amino asitlerin hemen hemen hepsinde mevcut dün haber sitelerinin birinde dolaşırken bize insan saçı yediriyorlar diye bir yorum okudum nedir ne değildir diye biraz araştırma yapayım dedim bu aminoyu unlu mamullerin bir çoğunda kullanıyorlarmış bu amino asitin bizim kullandığımız protein tozlarında da kullanılmasının sebebi yüksek protein değerlerine sahip olmasıymış. Soruma gelirsek Tr deki dağıtım şirketleri ürünler kesinlikle domuz ürünü içermez şeklinde ibare koyuyorlar ürünlerinin içindekiler kısmına ya peki insan saçı?

    1 hafta önce dymatize iso 100 sipariş verdim elimde weider mega forte var ve bu 2 üründe de l cysteine mevcut umudum odur ki bu amino asitin insan saçından veya domuz kılından yapılmamış olması. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan muhakkak yardımcı olmalarını bekliyorum çünkü helal haram boyutu da işin içine girdiği için bu ürünlere o kadar masraf heba olacak...
     
    İHVAN bunu beğendi.
  2. burak35ksk
    Offline

    burak35ksk Üye

    Katılım:
    14 Mart 2013
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    Sistain bir amino asit ve whey proteinin içinde olması gayet normal bir durum yani peynir altı suyundan üretilen bir protein tozunda tüm amino asitler haliyle mevcut .diğer tarafta sistaini tek başına üretiyorlar ve bunu whey proteinin içerisinden almak tabiki pahalı geliyor ve en ucuz olan insan kılı domuz kılı gibi şeyleri tercih ediyorlar .açıkcası içtiğimiz whey proteine sistain sonradan eklenmiyor o amino asit zaten peynir altı suyunda var olan bir amino asit onun içinde içiniz rahat olsun bende kullanıyorum whey protein
     
    ~battalgazi~ bunu beğendi.
  3. muratcan.biceps
    Offline

    muratcan.biceps Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1.161
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    93
    protein tozları vs. genelde whey kaynaklılar farklı amino acidlerin birleşiminden meydana gelmez.zaten bildiğim o işlemi yapmak amino yapı taşlarını birleştirip protein meydana getirmektir ki pek mümkün oldugunu sanmıyorum. peynir altı suyu vb. proteinlerin bir amino acid profili vardır ve sistain doğrudan elde edildiği kaynaktan geçer.(yani peynir altı suyu) fakat et proteini vb. ve bazı amino ürünleri için net , kesin bir şey söyleyemeyeceğim.saygılar
     
    ~battalgazi~ bunu beğendi.
  4. İHVAN
    Offline

    İHVAN Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2013
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    baya önce bu haberi bende okumuştum midem bulanmadı değil. Artık haram yediğimiz herşeye bulaştı bi söz derki ne yersen osundur. Bizde haram yiye yiye raydan çıkıyoruz heralde ne yediğimize dikkat etmemiz lazım.

    haberi sizde okuyun faydalı bilgiler var.
    Yediğimiz ekmeğin ununda insan kılı skandalı! - Genel sağlık Haberleri

    Un'a kül niye katılır, protein niye katılır bunu -muhtemelen- fırıncılardan başkası bilmez! Peki, o protein adı altında hepimize insan saçı, domuz kılı yedirildiğini söylersem ne dersiniz?

    Mideniz bulandı değil mi?

    Belki de "Yok canım bu kadar da olmaz artık! Bu bir şehir efsanesi…" deyip geçeceksiniz. Ben de öyle demeyi arzu ederdim. Soframdaki baş nimet bildiğim ekmeğime böyle bir şeyin reva görülmemesini dilerdim.

    Evet, unun içinde, kıvam almasını, çabuk yoğurulmasını ve ekmek pişerken içinin de rahat pişmesini sağlamak için mutlaka bir miktar L-cystein katmaları gerekiyormuş. Öyle diyorlar. O yüzden de fabrikalar unu miks ederken bu aminoasidi de katıyorlarmış… Tabii ki size L-cystein demiyorlar. Ne diyorlar? E 920, E 921, E 910! Bunların ne olduğunu söylemiyorlar. Bunlar işte size sözünü ettiğim o aminoasit. Siyah saçlı insanların baş kılı, domuz kılı ve kaz-ördek tüyünden yapılan bir katkı maddesi.

    Bugün bu maddenin en büyük üreticisi Çin (% 90)! Çin'de siyah saçlı erkek çok… L-cysteinde en çok siyah saçlı insanın kılında bulunduğu için berber atıkları bu iş için kullanılıyor. Daha kolay elde edildiği ve ucuz olduğu için…
     
  5. ~battalgazi~
    Offline

    ~battalgazi~ Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Aslında bu konuyu açtıktan sonra bu işin peşine düşmedim değil ve eksik bilginin bu tarzlı endişelere yol açıyor olduğunu aynel yakin test etmiş oldum :) şöyleki muratcan.biceps kardeşin de dediği gibi kullandığımız whey'in içerisinde zaten bu aminolar whey'in kendisinden veya soya'dan üretiliyorlarmış yani sistaini şurdan alalım lysine şurdan alalım demiyorlar şöyleki kullandığımız bcaa lar da(lösin izölösin valin) insan tırnağında bulunabiliyormuş Whey protein de insan saçı var demek; kullandığımız protein de insan tırnağı var demek gibi bir şey... ama tek tek kullanılan aminolar için ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim şöyle ki; tabi ki az maliyetli hatta hiç maliyetli olmadığı için insan saçı domuz kılı vs tercih ediliyor ama sanıyorum ve inanıyorum ki kullandığımız whey proteinlerde ve bazı amino asitlerde buna gerek kalmıyor. Tekrar altını çiziyorum bu sadece kullandığımız wheyler için geçerli sadece L-sistain kullanacam diyen insanlar bence bir kaç kere daha düşünüp bilinmeyen piyasada hiç duyulmamış markaları tercih etmesinler
     

Sayfayı Paylaş