Kuruyemiş Çiğ/Kavrulmuş?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Starken tarafından 3 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. Starken
    Offline

    Starken Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2012
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Kuruyemişin çiğsinin daha faydalı olduğu söyleniyor. Ama çiğ kuruyemiş özellikle çiğ fıstıkla çiğ fındık yiyemiyorum. Tadı yoktan ziyade saman yiyormuş gibi. Tuzsuz fıstık ve fındık alsam nasıl olur? Çiğ fındık kabuk olmadan yeniyor ama onun kabuğu da soyulmuyor. İÇ kabuğundan bahsediyorum. Tuzsuz fıstığıntadı çok güzel. Çiğ ve kavrulmuş arasında pek bi fark olur mu faydaları bakımından?
     
  2. FiestaCondom
    Offline

    FiestaCondom Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    227
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ankara
    cig yemeye devam et kavrulmuşa başlarsan ardı arkası gelmez :D cig en azından fazla yiyemiyosun fıstıkdan ziyade ceviz badem fındık tercih et omega 3 bakımından bunlar daha zengin
     
  3. Starken
    Offline

    Starken Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2012
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Dediğim gibi badem çok rahat yeniyo çiğ olarak. Ama çiğ fındık kabuklu bir şekilde kusasım geliyor. Az önce kusacaktım gittim ayran içtim kendime geldim
     
  4. FiestaCondom
    Offline

    FiestaCondom Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    227
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ankara
    kavrulmuş yiyip de durabiliyosan kavulmuş al ozaman şahsen ben duramıyorum 2 kilo olsun yerim yani eve sokmuyorum onun icin ama fıstık son tercigin olsun omega 6 bakımından zengin
     
  5. Starken
    Offline

    Starken Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2012
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    O problem değil. 5 kilo ye kilo almazsın deseler kendimi tutabilirim yani o konuda problemim yok. Aklıma ne kadar koyduysam onun dışına çıkmıyorum. Ama önemli olan kavrulmuş ile çiğin arasında besin değerleri açısından pek fark var mı?
     
  6. FiestaCondom
    Offline

    FiestaCondom Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    227
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ankara
    deger bakımından pek fark yok ama kavrulmuşlar kızartılınca kuruyemiş icindeki saglıklı yaglarda oksitleniyo tavsiye sana cevizi kırıp kırıp ye fındıgıda oyle hem zaman geciyo hemde fazla yiyemiyosun boyle olunca
     
  7. pycantric
    Offline

    pycantric Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    247
    Beğenileri:
    131
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    ISTANBUL
    Kavrulmuşta en temel sorunlar,
    -Eklenen yağlar
    -Tuz
    -Bazı durumlarda şeker
    -Ve FiestaCondom un belirttiği gibi kuruyemişlerin içerdiği yağların ısı ile bozulabilmesi. Dolayısıyla çiğ olarak tüketmek genel olarak daha iyi denebilir.
     
  8. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    yıkamadan yemeyin...

    defalarca...

    zaten , yıkayınca akan çamuru vb görünce ne dediğimi anlarsınız...

    dikkat:

    **kuruyemişlere raf ömrünü arttırmak için her türlü manupulayon yapılır, kimyasal eklenir ...

    3-5 kere suda yıkayın...paket dahi olsa...

    aksi taktirde " kanser "in , kolon kanserinin 1 nolu davetiyesi çıkmış olur !!!...((
     
  9. Starken
    Offline

    Starken Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2012
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Tamam da niye yıkayayım? Fındığın iç kabuğu değil mi bu?
     
  10. Eviga.
    Offline

    Eviga. Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2015
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    çiğ olunca içindeki lipaz enzimleri sayesinde yağ yakmayı hızlandırıyo, lipaz yağ yakar, ama kavrulmuş olunca o enzim ölüyo ve aldığımız yağı yakmak zorlaşıyo, daha fazla hareket etmek gerekiyo onu yakmak için. şöyle de düşünebilirsiniz hani zeytinyağı çiğ olarak tavsiye ediliyor, kızartma değil, o da bu yüzden
     
  11. Alper17
    Offline

    Alper17 Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2015
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Pardon yanlis yere yayaziyorsam kusura bakmayin tadimcadaki findik veya fistik kavrulmusmudur kavrulmamismidir
     
  12. Eviga.
    Offline

    Eviga. Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2015
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    içindekiler kısmına yazmamışlar ama büyük ihtimalle kavrulmuştur, çünkü bu sayede raf ömrü uzar, zaten tadımın da ürünleri kavrulmuş oluyor, diğer hazır paketler gibi, kavrularak faydalarınon çoğu yok oluyor, protein de dahil:(
     

Sayfayı Paylaş