kuru et(suho meso)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve BOSNAK tarafından 16 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. doggetman
    Offline

    doggetman Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2006
    Mesajlar:
    736
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Bazen kuruetin pahalı olmasından dolayı yugoslav sucuğunu meze yapıyorum kuru et kadar lezzetli olmasada denemenizi tavsiye ederim.
     
  2. ozzers
    Offline

    ozzers Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    425
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53

    bu tarafa gelirsen yardımcı olurum (anadoluyakası kartal pendik) en lezzetlisini buluruz ilk elden thums:
     
    guardbody bunu beğendi.
  3. Baykuş
    Offline

    Baykuş Yeni Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Eski orta asya kavimlerinin yani eski Türklerin ve Moğolların 1 numaralı besini pastırmanın atası oluyor bu olay buldummu yenilesi bir olay kesinlikle.
     
  4. FaDetoBLaCK
    Offline

    FaDetoBLaCK Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    sarajevo
    valla ben nedense bi türlü hoşlanmadım kuru et olayından 3 yıldır sarajevo da okuyorum şu kuru eti bi sevemedim nedense:))
     
  5. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Evet bende bu kuru etin tadına varmıştım, yabancı bir kız arkadaşım vardı yurtdışına gittiğinde getiriyordu, Beef Jerky olarak geçiyor, oldukça sert bir meze, alkolle gerçekten güzel gidiyor, içkiyle aram olmadığı halde bununla beraber bira güzel gidiyordu, yalnız tarif olarak Guardbody'nin dediği gibi ince uzun yapıdaydı, zaten şimdi baktımda Wikipedia'ya türlü türlüsü varmış, pestil gibi olanı da var, baharatlama, isle tütsüleme gibi değişik yöntemlerle yapılabiliyormuş.
    Bu arada ben tatmadım ama eti ya da bir diğer büyük marka et içeren bir ürün çıkardı, alıpta denemek fırsat olmadı.
    Büyük potansiyeli olan bir ürün ama bizim ülkede nedense tütsülenmiş ürünlere merak pek yok, belkide sunulmadığı içindir.
    Çalıştığım yerin çevresinde de bir bakkalda yazıyor "kuru et bulunur" diye ama açık mamul olduğu için güvenip deneyemedim, bilindik yerden almak lazım.
     
    Son düzenleme: 31 Temmuz 2008
  6. doggetman
    Offline

    doggetman Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2006
    Mesajlar:
    736
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Bu kuruetin kapalı olanına ben rastlamadım desem yeridir iste kurutulduğundan dolayı dışardan getirilirken streç yapıldığını bile görmedim ilkel yollarla getiriliyor.
    Yani kuruet yiceksen birazdz hijyen olayını kafana takmican.
    Kapalısı var diyen olsa bile inanmam.
     
  7. ozzers
    Offline

    ozzers Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    425
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    53
    çoğu markette var hatta çoğu tekel bayiide kapalı paketlerde var
     
  8. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    evet kapalısıda var ama fiyat olarak daha pahalı bosnadan yada balkanlardan geldiği için ..türkiyede böyle bişey yapan bir firma yoktur herhalde hiç duymadım ..
     

    Ekli Dosyalar:

  9. doggetman
    Offline

    doggetman Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2006
    Mesajlar:
    736
    Beğenileri:
    216
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Kuru etle nede iyi oluyor bira arkadaşlar tadına bakmanızı tavsiye ederim,yanlış anlama olmasın bira içmenizi tavsiye ediyor olmayayım.
     

    Ekli Dosyalar:

  10. opasan
    Offline

    opasan Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    0
    Kuru et, malum kurutulduğu için ağırlığı düşüyor ve o yüzden kilogram fiatı artıyor... Piyasası normal yağsız dana etinin 2 katı civarı... Günümüzde de 40 YTL'ye yakın bir fiyata tekabül ediyor..

    Günümüzde maalesef kuru eti, tartıda daha çok çeksin diye gerektiği kadar kurutmuyorlar; bundan dolayı da etin bozulmaması için tuz oranını gereğinden fazla arttırıyorlar..!

    Hem hijyen hem de tuz oranını azaltmak için kaynar suda birkaç dakika bekletilmesini tavsiye ederim...
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ağustos 2008
  11. RUNTIME ERROR
    Offline

    RUNTIME ERROR Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(Bilgisayar Mühendisliği)
    Yer:
    Ankara
    BOSNAK arkadaşım bunun isle kurutulması damar sağlığı açısından bir zarar getirmez mi?Boş zamanımın olduğu ilk fırsatta araştırıp gerekli bilgilendirmeyi yapacağım ama senden öğrenmek isterim öncelikle.
     

Sayfayı Paylaş