Kuru cökelek mucize bir besinmi?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Umut-X tarafından 1 Nisan 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 54 üye.
  1. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Arkadaşlar bize köyümüzden çökelek geliyor fakat bahsettiğimiz aynı şeymidir bilemiyorum bu gün saat 11 gibi getirecekler bakalım resmini koyarım...
     
  2. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    [​IMG]

    İşte çökeleğim geldi,resmini çektim hemen.Hepimizin bahsettiği "çökelek" aynısıdır değil mi?Bu arada içerisindeki siyahlar olmazsa olmazı çörek otudur!
     
  3. krnkmdd
    Offline

    krnkmdd Üye

    Katılım:
    15 Mart 2009
    Mesajlar:
    321
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    38
    Küf değil dimi onlar =)
     
  4. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.127
    Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Acıklamıs ya zaten.. ;)
     
  5. krnkmdd
    Offline

    krnkmdd Üye

    Katılım:
    15 Mart 2009
    Mesajlar:
    321
    Beğenileri:
    58
    Ödül Puanları:
    38
    yok lacivert gorundude küf kıvamında,geçen aldım Küf yaptı 3 gün durdu dolapta galiba çok bekletmemek gerek.
     
  6. gokhan33
    Offline

    gokhan33 Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ÇÖKELEK NASIL PİŞİRİLİR:
    önce tavada soğanları penbeleşene kadar kavurun. sonra kırmızı bibe ekleyın ardından çökelek 3 dakıka kadar pişirin maydonoz nane zevke gore ekleyınç deneyin bi daha peynır omlet falan yemezsınız kahvaltının tamamı çökelek olacak. :))
     
  7. gokhan33
    Offline

    gokhan33 Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bi ara toplanalım çökelek partisi de yapalım heheehe :))
     
  8. himes
    Offline

    himes Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    Şunu buldum çökelekle alakalı
    http://docs.google.com/viewer?a=v&q...&gl=tr&sig=AHIEtbS_k4xLcHGjxwhsl3VqVh8G_flSVQ

    şu bilgiye göre çok fazla değil galiba tuz oranı?

    BULGULAR VE TARTIŞMA
    Çökelek peynirlerine ait elde edilen sonuçlar çizelge.1 de verilmiştir.
    Çökelek peynirlerinin toplam kuru madde % 12.67-45.00 arasında değişim göstermiş ve
    ortlama % 28.55 değeri bulunmuştur. Örneklerin yağ içeriklerinin % 1-4.5 olup, ortalama
    %3.54, titrasyon asitliği % 8.2-28.8 ortalama % 17.48, tuz içerikleri % 0.2-3.0 ortalama
    % 0.9, kurumaddede yağ % 5.60-32.35 ortalama % 11.94, kurumaddede tuz % 1.02-8.41
    ortalama ise % 3.07 olarak belirlenmiştir.


    Lor dadabu civar değilmidir tuz zaten?Gürmarda(izmir) gürsüt çökelek
    2.90 ben aldım denıyorum sonuçta yörsan lor alınca kilosu tavuk filetoyla aynı fiyata denk gelıyo bence çok pahalı en pahalı lor zaten izmirdehyper_.
    Sordum gürmardakilere yağsız dediler çökeleğe aldım elimde baya ezdim falan hiç elim yağlanmadı(bilemiyorum yöntem doğrumudurhyper_)
    Eğerki protein oranları böyleyse(35-55 arası) fiyatta süper.
    Gürsüt e mail attım besin değerleri hakkında bakalım bilgilendirirlerse burdan paylaşırım.thums:
     
  9. borz41
    Offline

    borz41 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    vay be neymiş meğer bu çökelek. evde kilolarca var köyden geliyor ama hiçbirşey ayırmadan yiyen biri olmama rağmen kesinlikle çökeleği yiyemiyorum. hayvan kokusu var resmen.
    yumurtanın içinde güzel oluyor. bir de tost olarak da fena değil.
     
  10. karasahin90
    Offline

    karasahin90 Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2010
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    13
    Konu çökelekten açılmışken Nette dolaşırken denk geldiğim. Lor peyniri nasıl yapılır diye birşey gördüm,paylaşmak istedim..

    Malzemeler :
    Ekşimiş yoğurt
    Tuz
    Su

    Yapılışı :
    Eksimiş yoğurdu su ile karıştırıyoruz ve ardından bir tutam tuz ekliyoruz...(Ayran yapar gibi) sonra ateşte biraz kaynatıyoruz...Ve ardından ılımasını bekliyoruz.ılıdıktan sonra tülbent yardımıyla suyunu süzüyoruz...
     
    stanstolen ve fxnemesis bunu beğendi.
  11. fxnemesis
    Offline

    fxnemesis Üye

    Katılım:
    10 Mart 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ben çökeleği hazır alıyorum. süt kesiğinden yapılan daha iyi.Hem iştah açıyor hemde antremenlarda performans açısından da fark ediyor.Ben antremandan yarım saat önce 100gr. antre.sonra 100 gr. şeklinde tüketiyorum. Yan etkisiz harika bir streoit diyebilirim :)
     
  12. blckstn
    Offline

    blckstn Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çökelek bizim oralarda muğlada heryerde bulunur ama kadar proteini yüksek olarak bilmezdim artık onu yerim bu arada arkadaşların da dediği gibi bu peynir çabuk bozulur o yüzden bol tuzlu yaparlar çabuk bozulmasın diye bi de bizim evde fazlası herzaman derindondurucudadır böylelikle uzun süre yiyebilirsiniz tadında bi değişiklik de yok bundan sonra sabahları yumurtaya koyulcak peynir belli oldu :D bu arada normal peynir yapılır evde hemen peynirin altının suyunu içerim :)
     
  13. rekliox
    Offline

    rekliox Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    dr
    Yer:
    adana
    bu konudan sonra forumda lor out çökelek in oldu =)
     
    dasmehdix bunu beğendi.
  14. altaylar
    Offline

    altaylar Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    412
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar başka bir konuda yazdığım gibi babamlar eskiden hayvancılıkla uğraşıyorlarmış, koyunların sütünden peynir yaparlarsa yan ürün olarka lor yapıyorlarmış, yoğurt yaparlarsa ve fazlaysa bozulmasın diğe tuz ekleyip kaynatıp çökelek yapıyor, kışın ise bu şökeleği su ile karıştırıp çorba haline getiriyorlarmış
     
  15. umut94
    Offline

    umut94 Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Lise 2 öğrenci
    Yer:
    Çekmeköy
    Ben bugün şarküteriden çökelek peyniri istediğimde malatya çökeleği diye bir peynir verdi. Malatya çökeleği kuru çökelek mi oluyor (54 gr protein) yoksa taze çökelek mi oluyor (35 gram protein)?
     
  16. stanstolen
    Offline

    stanstolen Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    bazı arkadaşlar antreman oncesi tükettiklerini soyluolar antreman oncesi süt ve ürünleri laktik asit oluşturmuomuydu buda antremanı olumsuz etkilemıomuydu ?
     
  17. rekliox
    Offline

    rekliox Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    dr
    Yer:
    adana
    antrenman öncesi sindirilecek besin alınması dogru bir yol değil
     
  18. umut94
    Offline

    umut94 Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2009
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Lise 2 öğrenci
    Yer:
    Çekmeköy
    eğer konuşulmussa özür dilerim forumda aradım ama bulamadıım. Ben yatmadan önce 50 gr taze çökelek yiyorum. Proteini alıyorum almasına da acaba taze çökelek de kasein oranı yüksek mi?
     
  19. zumruduanka
    Offline

    zumruduanka Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2010
    Mesajlar:
    167
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    pazarlama
    Yer:
    istanbul
    ben de dolaba koymama rağmen lor peynirimin küflenmesinden şikayetçiyim.Hadi loru az az her gün alabiliriz,peki zaten kolay bulamadığımız çökeleği bulunca da epey bi alıcaz,küflenmemesi için dolapta ne yapmalı?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:57 ----------

    İstanbulda nerede bulabilirim tam olarak?Bir de,aldığın yüzde 54 protein içeren ayran çökeleği değil mi?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:01 ----------

    İstanbulda nerede bulabilirim tam olarak?Bir de,aldığın yüzde 54 protein içeren ayran çökeleği değil mi?
     
  20. battalion
    Offline

    battalion Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2011
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0

    Bildiğim kadarı ile piyasada iki çeşit çökelek var; Taze ve Kuru, Taze çökelek içersinde 35 gr kadar protein barındırıyor ve Kuru ise 54 gr, bu yüzden kuru malatya çökelek diye adlnadırılan üründen almak daha mantıklı.

    Ben Real marketten alıyorum, bir tek orda bulabilrdim, onun dışında kolay bulunana yaygın bir peynir türü değil. Real markette fiyatı 8 lira, yukarda fiyatının 4 lira olduğundan bahsetmişsiniz, valla bende 4 liraya bulsam. Uçarım.
     

Sayfayı Paylaş