benim bir hayli tükettihim bir şey sizlere faydalarını buldum paylaşmak istedim İNSAN SAĞLIĞI ve BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Çeşitli değerlendirme yöntemlerinin oluşu, iklim ve toprak istekleri yönünden çok seçici olmayışı, çok yıllık olması ve çoğalma yöntemlerinin kolay oluşu gibi etkenlerin etkisi ile Dünyadaki en yaygın kültür bitkilerinden biri üzümdür. Bileşimi ile ilgili verilere göre;karbonhidrat içeriği dolayısıyla (1,276kJ / 305 kcal) iyi bir enerji kaynağı, B1, B2 vitaminleri ve çeşitli mineral maddeler içerdiğinden iyi bir besin, faydalı bir ilaçtır. Özelikle bedensel gelişme, deri ve saç beslenmelerinde iltihaplı, ateşli hastalıklar ve madensel tuz eksiklikleri, böbrek ve karaciğer hastalıklarında yararlılığı tıpça tespit edilmiştir. Kimyasal açıdan çekirdeksiz üzümün kalori verici oluşu bünyesinde bulunan karbonhidratlardan ileri gelmektedir. 100 gr. çekirdeksiz kuru üzümde genel olarak : %77.4 Karbonhidratlar 2.82 gr Protein %15 (±1.5) Rutubet %0.5 Kaplama Yağı vardır. 100 gr. çekirdeksiz kuru üzümdeki Vitaminler şunlardır : 0.147 mg B1 Vitamini 0.073 mg B2 Vitamini 100 gr. çekirdeksiz kuru üzümün ihtiva ettiği mineraller şöyle sıralanabilir : 4 mg Demir 30 mg Magnezyum 190 mg Fosfor 53 mg Kalsiyum
ac karnina sabah bir avuc dolusu kuru üzüm yemek insanin zihnini aciyor ve konsantrasyonunu gelistiriyor. Zekanin iyi bir sekilde calismasini sagliyor. Ögrencilere tavsiye olunur. genelde sabah sinavi olanlar icin uygundur.
iyi birinci olarak devamlı süt tüketicem ikinci leblemi 3. olarak cekirdeksiz kuru üzüm yicem çatlıcam =)