Kullandiginiz Tavuk Gogsu Tarifleri

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ORJİNALKarizma_ tarafından 6 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. ORJİNALKarizma_
    Offline

    ORJİNALKarizma_ Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Selam arkadaşlar, bu konu cok tartisildi ama anlatinca hak vereceksiniz, son 3 gundur 2 kilo tavuk gogsunu mundar ettim abuk sabuk tariflerle kimisinde tam pismedi kimisinde tadi uymadi, parasindan degil o guzelim proteinleri ziyan ettigime yaniyorum :( kullandiginiz baharatli guzel bir tarif varmi suraya yazin da gidip 1 kilo daha alayim onu yapayim en guzel nasil haslariz bu tavugu :) SAygilar
     
  2. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.723
    Beğenileri:
    2.788
    Ödül Puanları:
    123
    Ok, anlatıyorum. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğradıktan sonra bir göğüs için yarım kaşık yoğurt, yarım kaşık salça, yarım kaşık zeytinyağı, karabiber, kekik, pul biber atıp, iyicene karıştırıp buzdolabında birkaç saat bekletiyoruz. Sonra tavaya atıp üzeri kapalı şekilde kısık ateşte kendi suyunda pişiriyoruz. Arada karıştırmak lazım, kapağı açmadan tavada ters çevirirsek suyun kaçmasını önlerin, daha yumuşak olur. Kendi suyunu çekene kadar pişirdikten sonra az miktarda zeytinyağı daha ekleyip kavuruyoruz. İsteğe ve insan içine çıkıp çıkmamaya göre baştan birkaç diş sarımsak da eklenebilir.

    Diğer tarif. Kuşbaşı doğradığımız tavuğu üzerini az bir şey geçecek şekilde sütün içinde birkaç saat bekletiyoruz. Sonra çıkartıp önce yumurtaya, sonra mısır ununa buluyoruz. İsteğe göre baharatımızı ekliyoruz. Önceden ısıtılmış tavaya yağımızı döküyoruz. Yağ kızınca tavukları içine atıp kızartıyoruz. Pratik, leziz, yeme yanında yat.
     
    ORJİNALKarizma_ bunu beğendi.
  3. ORJİNALKarizma_
    Offline

    ORJİNALKarizma_ Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2014
    Mesajlar:
    30
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam ilk tarifinizi su an gerceklestirdim pisiyor tavuklar, pissinler sonucu yazacagim :) zahmet edip uzun uzun yazdiginiz icin tesekkur ederim, SAygilar
     
    doxux bunu beğendi.
  4. can_man
    Offline

    can_man Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2013
    Mesajlar:
    116
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    28
    Vallaha annem sosla çok hoş yapıyo pilavlada uçuruyo :D
     
    ORJİNALKarizma_ bunu beğendi.
  5. volvol6161
    Offline

    volvol6161 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    487
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ögrenci
    Normal haşlayıp tavaya bıraz salça bıraZ su kıvama geldi mi ketçap gibi dök üZerine
     
    ORJİNALKarizma_ bunu beğendi.
  6. fatih.b
    Offline

    fatih.b Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    128
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    KETCAP eger kilo sorunun varsa ketcap kullanma sekeri sana zarar veir bn onun yerine salca kekik pul biber tuz atiyorum cok guzel acili sos oluyo
     
    ORJİNALKarizma_ bunu beğendi.
  7. fatih.b
    Offline

    fatih.b Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    128
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Abi bn göğüsu cok kucuk dogruyorum ki cabuk pissin haşlamayi 15 DK fln suruyo bn cok ince kus basi yapiyorum sonra yogurtu bi kasede alip bol bol kekik nane pul biber ve az kimyon at veya kafana gore takil baharat serbest:D:D:D:D:D sonra karistir haslanmis etin ustune dok karistir yogutdu bol olmasi lagzim yoksa olmaz cok hos oluyo veya aynisinin yogurt yerine salca koy ama dometes salcasi olmasi lagzim biber olunca hos olmuyo.
    BIDE corbasi varmis onu bilen varsa atabilir mi? ???

    AFIYET OLSUN
     
    ORJİNALKarizma_ ve Xuqa bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş