komplex karbonhidrat icin hangi besini tercih ediyorsunuz ? (Anket)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve OvO tarafından 15 Nisan 2013 başlatılmıştır.

Tercih Ettiginiz Komplex Carb

  1. Makarna

    20,7%
  2. Kepekli Makarna

    5,9%
  3. Beyaz Pirinç

    13,8%
  4. Esmer Pirinç

    3,0%
  5. Patates

    5,4%
  6. Yulaf

    29,1%
  7. Bulgur

    19,8%
  8. Digerleri

    2,2%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 62 üye.
  1. Börteçine
    Offline

    Börteçine Yeni Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgi - İşlem
    Yer:
    İstanbuL
    Değişmez tercihim; Eti Lifalif Yulaf, tavsiye ederim ;)
     
  2. kusacak1
    Offline

    kusacak1 Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
  3. Bodyyci
    Offline

    Bodyyci Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    422
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    İstanbul
    beyaz pirinçte sıkıntı yok mu ?
     
  4. ccmssx
    Offline

    ccmssx Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2011
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Glisemik indeksi yüksek bu açıdan sıkıntı var.
     
  5. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    artık yulaf ezmesi
     
  6. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.008
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Türkiyedeki, yani genel olarak türkiyede satılan pirinçleri gi' aslında çok yüksek değil, mesela genelde marketlerde uzun daneli beyaz pirinçler satılıyor bunun gi'i 56. düşük gi diye tüketilen yulafın ise 55.
     
    Bodyyci bunu beğendi.
  7. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    zeytinyağlı kısır :D bol ekşili acılı

    ama paketi değişti artık kutulu değil poşetli.
    ben eti litalif- doğa yulaf ezmesi- yemyeşil yulaf ezmesi paketlerinin hepsini birbirine karıştırıyorum.
     
    Bodyyci bunu beğendi.
  8. garbage
    Offline

    garbage Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    458
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Rusya Turkiye
    Merhaba

    Yulaf pirinc kepekli makarna blugur. Degisiklik yapmak lazım birini tercih edemem sadece:)
     
    Bodyyci bunu beğendi.
  9. NdmSrdr
    Offline

    NdmSrdr Üye

    Katılım:
    27 Ekim 2012
    Mesajlar:
    139
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Ayakkabı
    Yer:
    İstanbul
    Karbonhidratların glisemik indeksleri farklı oluyor.
    Glisemik indeksi (tüketildikten sonra kandaki şeker seviyesini aniden yükseltme oranıdır) yüksek olanları idman günleri basit şekerlerden düşük olanları da kompleks karbonhidratlardan tercih ediyorum. Kompleks karb. olarak hem kalteli karb. hemde protein barındırdığından nohut veya bezelye tercih ederim.

    İdmandan önce;
    Yüksek glisemik indeksli bir meyve iki set arası çabuk toparlanmamı,
    Düşük glisemik indeksli bir yemekte iyi bir idman çıkarmamı sağlıyor.

    Burada güzel bir Glisemik İndeks tablosu var bakabilirsiniz.
    Glisemik İndeks Tablosu | Benim Diyetim
     
    Bodyyci bunu beğendi.
  10. karincayegen
    Offline

    karincayegen Üye

    Katılım:
    23 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    kütahya
    seçeneklerde yok ama ben greçka (karabuğday) yiyorum.
     
  11. KAYU
    Offline

    KAYU Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    yukarıdakiler arasında yulaf ve bulgur dışındakilerin tamamı kan şekerini hızlı yükselten yani yedikçe acıktıran, yağlandırmaya müsait şekerler. bu sporla uğraşan çoğu kişi şu yanılgıya düşer, evet karbonhidratlar elzemdir ve önemli enerji kaynağıdır ama asla en önemlisi değildir. özellikle bu tarz basit olanlarının verdiği enerji anlıktır ve sürekli takviye edilmelidir. glikojen deposu sanıldığı kadar zor dolmaz, hızlı dolar hızlı boşalır. herhangi bir saatte alınan karbonhidratın (özellikle yukarıda sayılanların çoğu gibi glisemik indeksi yüksekse) misal 3-4 saat sonraki idmanda enerji sağlayacağını düşünmeyin. glikojen deponuz boşaldığı anda vücut yağları kullanmaya başlar. antrenmanın ortasında takviye yapmadıktan sonra ki bunu yapanlar var, o ağırlıkları karbonhidratlardan gelen enerjiyle bastığınızı sanmayın. ciddi patlayıcı artı aerobik performans kullanan tenis oyuncuları daha maçın ilk 15 dakikasında sevdiklerinden muz vb karbonhidrat takviyesi yapmazlar. daha önceki öğünlerde aldıkları karbonhidratlardan sağladıkları enerji çoktan tükenmeye başlamıştır. VÜCUDUN EN ÖNEMLİ ENERJİ KAYNAĞI SAĞLIKLI YAĞLARDIR (hakiki tereyağı, balık yağı, zeytin yağı, hayvansal yağ vs.). tüm iç organlar, sinir sistemi, beyin vs. enerji kaynağı olarak yağları kullanırlar. YAĞLARDAN SAĞLANAN ENERJİ DEVAMLIDIR günlerce kullanılabilir. zaten durumun tersi olsaydı insanlar yemek yemeden 2 gün dahi dayanamaz ölürlerdi. ayıların ağzına besin sürmeden yağ depoları sayesinde 4 aya yakın yaşayabildiklerini hatta bu sürede yavru emzirdiklerini biliyoruz.
    ortalıkta dolaşan "vücut protein kullanmaya başlar, kaslarımız yıkılır" karabasanı bu sporu yapanları oldukça ürkütüyor ama bilmeniz gerekir proteinleri enerji olarak kullanmaya başlayıp kas yıkımına girmek çok çok ekstra çaba ister. o öyle her köşede anlatıldığı gibi kolay bir olay değildir. çok ileri düzey dışarıdan steroid vb. takviye alan sporcular arasında yaygındır. yani o yıkıma uğramak için dahi yüksek bir kapasiteniz olmalı.
    "eee karbonhidrat almicakmıyız ?" tabi ki alıcaksın ama yukarıda sayılanlar gibi boş kalori değil (yulaf, bulgur hariç), glisemik indeksi düşük, yavaş yavaş kana karışan yani 2 saat enerji verip daha sonra halsiz düşürenleri değil, daha uzun vadeli enerji sağlayan tipte olanlarından tercih etmelisiniz. nedir bunlar ? kuru fasülye, taze fasülye, bulgur, mercimek, fındık, fıstık, kuruyemiş, tüm baklagiller vs. (çoğaltılabilir). denemesi bedava.. ekmek, makarna vs. yerine bu tarz karbonhidratları koyun, çok değil sadece 3-4 günde nasıl dahada güçlenip, enerjik hala gelip vücudunuzun rahatladığını hissedeceksiniz. sadece vücudunuz değil zihninizde güçlenecek buda antrenman açısından ekstra konsantrasyon demek. anadoluda "ekmek ahmağı" lafı boşuna söylenmemiştir. aynı miktarda karbonhidrat vücutta tuzdan onlarca kat daha fazla su molekülü tutar buda beynin sulanmasına sebep olur.
    üzerine basıyorum, YAĞLAR KİLO AL-DIR-MAZ ! KİLO ALDIRAN ŞEKER VE KABONHİDRATLARDIR. YÜKSEK TANSİYONA, KALP ÇARPINTISINA, HALSİZLİĞE, NORMAL VE KARACİĞER YAĞLANMASINA SEBEP OLAN KARBONHİDRATLARDIR. definasyon döneminde değilseniz ki o çok kısa bir dönemdir, sağlıklı yağları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz (diyet değil definasyon hala ikisinin farklı şeyler olduğunu bilmeyenler mevcut). biraz daha basit dille söyleme ihtiyacı hissettim, bu saydığım yağlardan hergün düzenli tüketerek çatır çatır baklavalarınızı çıkarabilirsiniz. mesele karbonhidrat TÜRÜ ve miktarıdır. VÜCUT AĞIRLIĞININ ÜÇTE BİRİNE YAKINI YAĞ OLAN KOYUN VB. OTÇUL HAYVANLAR SABAHTAN AKŞAMA KADAR OT YER BAŞKA BİR ŞEY YEMEZLER. BEN HİÇ YAĞ YİYEN KOYUN GÖRMEDİM YESELERDİ EMİN OLUN DAHA ATLETİK OLURLARDI. OT YEYİP YAĞLANIRLAR, OT KARBONHİDRATTIR.
    "ben hiç yağ almıyorum" veya "çok az alıyorum" nasıl olacak ? diyenler çıkabilir. sen yağ almıyosundur evet amaaa vücut buna karşılık yağ eksikliğini anında hissedecek ve aldığın her bir gram karbonhidratı önlem amaçlı 2-3 kat daha fazla yağ deposuna çevirecektir. VÜCUDUN EKSİKLİĞİNİ EN ÇABUK ALGILADIĞI BESİN YAĞLARDIR ÇÜNKÜ HEMEN HEMEN BÜTÜN YAPISINDA HER KÖŞESİNDE YAĞ YAPISI VARDIR, GEREKLİDİR VE KULLANILIR. ÖNEMİNİN ANLAŞILMASI İÇİN BU KADAR ÇOK DEPOLANMASI BİLE TEK BAŞINA YETERLİ KANITTIR. bunu okuyup şöyle bir düşünenler "o zaman mantıken vücuda yeterli miktarda yağ sokmak zayıflamaya ve yağ yakmaya yardımcı olmalı" demişlerdir bile. AYNEN ÖYLE ! bunun en basit örneği CLA dır. cla jel kapsül içinde bildiğimiz çiçek yağıdır (aspir çiçeği yağı) içinde başka hiçbir madde yoktur. faydası tartışılmazdır, yağ depolanmasını engelleme yani zayıflama ürünüdür ve işleyiş mantığı budur. vücudun yağ ihtiyacı hissetmesini engeller. diğer tüm sağlıklı yağlar aynı işlevi görür. ayrıca yeterli miktarda yağ eklem yapısındada başrol oynadığından sakatlanma riskinide en aza indirger.
    VÜCUDA YAĞ SOKMADAN KAS İNŞAA EDEMEZ ve GÜÇLÜ OLAMAZSINIZ. KASLAR PROTEİN VE YAĞLARDAN OLUŞUR KARBONHİDRATLARDAN DEĞİL. 10 yıldan fazla süredir kullanılan ve nano tıpın önümüze koyduğu besin piramidinde karbonhidratlar besin piramidinin en tepesindedir yani en son tüketilmesi gerekenler kısmında. piramit harward üniversitesine aittir. ikinci dünya savaşından bu yana kullanılan piramitlerde tam tersine en alttaydı, ABD nin savaş sonrası elinde kalan ambarlar dolusu tahıl sağolsun. yıllarca ıspanak demir deposudur diye temel reis çizgi filmleriyle kandırıldığımızı unutmayın. bu da benzer politika ürünüdür. sonuç ? yağlardan kaçan önüne gelen her karbonhidratı, şekeri midesine indiren henüz 15 yaşında 100 kiloluk çocuklar. sokakta yürürken zaten görüyorsunuzdur. her konuda olduğu gibi bu konudada geriden gidiyoruz, bir an önce öğrenmekte fayda var. özellikle de yıllardır "öcü" diye tanıtılan, sanki kilodan başka hiçbir şeye yaramıyormuş gibi gösterilen, sadece göbekte ve kalçada bulunduğu sanılan yağların aslında vücudumuzun her bir yapı taşında ne kadar önemli rol oynadığını. yıllarca kolesterol masalıyla trilyonlarca dolarlık ilaç sattılar ama beynimizn dahi %90 ının kolesterolden yani yağdan üretildiğini anlatmadılar.
    belki tam yeri değildi belki biraz başka yerlere saptı ama tamamı tecrübem ve tamamına yakını harward araştırmalarına dayanan bilgilerdir, varsayım değil. herkese kolay gelsin.
     
    Son düzenleme: 28 Ekim 2013
    boksbody, -hitman- ve mserkanxxx bunu beğendi.
  12. -hitman-
    Offline

    -hitman- Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    429
    Beğenileri:
    320
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İzmir
    Yulaf, Pirinç, Makarna.
     
  13. Mustimusti
    Offline

    Mustimusti Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2014
    Mesajlar:
    422
    Beğenileri:
    408
    Ödül Puanları:
    63
    Cinsiyet:
    Bay
    Yulaf. Bulgur. Makarna.

    GT-I9190 cihazımdan gönderildi
     
  14. cangok
    Offline

    cangok Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2012
    Mesajlar:
    74
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Yulaf, bulgur, kepek makarna
     
  15. acngz
    Offline

    acngz Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2016
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben cogunlugunu bulgurdan karsiliyorum, biraz domates salcasiyla birlikte cok lezzetli oluyor, ama acaba yulafla aralarindaki durum nasil? Yani eger yulaf cok daha verimli ya da yag yapma ihtimalleri arasinda bariz fark varsa yulafa geceyim
     
  16. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.496
    Beğenileri:
    1.066
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Geçiş yapmak yerine çeşitlilik yapman daha faydalı olacaktır.Makarna,pilav, yulaf ezmesi hepsinden faydalanabilirsin.Yulaf ezmesini kahvaltıda , pilavı öğlen tüketebilirsin mesela.
     
  17. Thesyseng
    Offline

    Thesyseng Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesajlar:
    661
    Beğenileri:
    782
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    System Engineer
    Yer:
    Istanbul
    Kahvaltida bugday gevregi+lifalif sut, spordan once peynirli tam bugday makarna yada bulgur yerim ben


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  18. FitnessMerdo
    Offline

    FitnessMerdo Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2016
    Mesajlar:
    869
    Beğenileri:
    158
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Tavuku pilav patates
     
  19. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Karbo alınmazsa olmaz özellikle işlenmemiş tercih edin
    Çeşitlilik olsun
    Yulaf, bulgur vb antrenmandan bikaç saat önce
    Prinç, makarnada antrenmanın bir saat sonrası tercih edibebilir.
    Meyve çok fruktoz vs içerdiğinden karbo kaynağı olarak tercih edilmez
    Yine işlenmiş un, börek şeker tatlı baklava vs zaten kesin yasak
    Bunlar insülin dengemizi duman eder
    Carbo mutlaka alın
    Bunun yaklaşık yazıyorum min 4 de biri kadar mak yarısını geçmiyecek kadar protein
    Proteininde yarısını geçmicek şekilde yağ alımı şu anda bana en mantıklı geleni.

    Bu oranlar çok değişebilir rakamlara takılmayın kafadan hızlıca bi gesap yaptım
    Yazımın ana mantığını anlayın yeter
     

Sayfayı Paylaş