komplex karbonhidrat icin hangi besini tercih ediyorsunuz ? (Anket)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve OvO tarafından 15 Nisan 2013 başlatılmıştır.

Tercih Ettiginiz Komplex Carb

  1. Makarna

    20,8%
  2. Kepekli Makarna

    5,8%
  3. Beyaz Pirinç

    14,0%
  4. Esmer Pirinç

    2,8%
  5. Patates

    5,5%
  6. Yulaf

    29,6%
  7. Bulgur

    19,3%
  8. Digerleri

    2,3%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 62 üye.
  1. OvO
    Offline

    OvO Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2012
    Mesajlar:
    169
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    kayseri
    tabikide burdaki besinlerin hepsini tüketiyoruz fakat gün icinde agırlıklı olarak birini tercih ediyoruzdur .

    2. side seceneklerdeki patates "tatlı patates" degildir türkiyedeki patatesi kastediyorum .
     
  2. exsisman
    Offline

    exsisman Forum Kurdu

    Katılım:
    6 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.066
    Beğenileri:
    780
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Almanya
  3. OvO
    Offline

    OvO Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2012
    Mesajlar:
    169
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    kayseri
    " tabikide burdaki besinlerin hepsini tüketiyoruz fakat gün icinde agırlıklı olarak birini tercih ediyoruzdur ."

    tekrar yazıyım ^^
     
  4. mr_dblue
    Offline

    mr_dblue Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.131
    Beğenileri:
    1.363
    Ödül Puanları:
    123
    Pirinç pilavına bayılırım...;)
     
    LeBron34 bunu beğendi.
  5. Rinkushichi
    Offline

    Rinkushichi Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    997
    Beğenileri:
    1.148
    Ödül Puanları:
    103
    Bulgur tüketiyorum domatesli biberli bulgurun hem tadı mükemmel ötesi oluyor hem de tam bize göre bir gıda.
     
  6. wurtz
    Offline

    wurtz Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    309
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Bergama
    Her ne kadar kompleks olmayan piriç pilavı tüketsem de bulgur ve makarna en idealleri...
     
    muratcan.biceps bunu beğendi.
  7. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.009
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yulaf, makarna, bulgur, bazen de beyaz pirinç..
     
  8. boss333
    Offline

    boss333 Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2012
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Kalorisi düşük, karbonhidrat oranıda yüksek, temin etmesi ve pişirmesi basit bu sebeplerden dolayı kepekli makarna.Esmer pirinç te iyi fakat onun kalorisi daha yüksek makarnaya göre.
     
  9. UnderCoveR
    Offline

    UnderCoveR Üye

    Katılım:
    19 Mart 2011
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    istanbul
    kepekli makarnaya bukadar ilginin az olması garip geldi en saglam karbonhidratlardan biri oysaki
     
  10. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Ekmek neden yok ?
    Tam tahıllı
    tam buğday
    çavdar
    kepek
    light
    en baba k.hidrat kaynağı ekmektir yahu benmi yanlış biliyorum :D
     
  11. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Ekmek genel anlamda fitness dunyasinda karbonhidrat olarak kullanilmamakta, IIFYM ekolu disinda ekmegi (tam tahil olsa bile) kompleks karbo olarak enerji almak adina pek kullanmazlar.

    Ben sahsen ekmek konusunda ilimli olsamda yenilmesi taraftari degilim, ne demek istedigimi bir ara ekmegi tartiya koyarsaniz anlarsiniz.

    50 gram ekmek ve 50 gram bulgur apayri doyum seviyesine ulastirir insani.
     
  12. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    O zaman yulaf almak şart oldu.
     
  13. thekinger
    Offline

    thekinger Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Peki kepekli makarna yulaf ezmesinden dahamı faydalı?
    Yani Gİ oranı açısından ve kalori açısından baktığımız zaman?
     
  14. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Glisemik indeks - Vikipedi

    burda yazana göre en ideali meyveler ve kepekli ekmek.
    Kan şekerini en hızlı biçimde yükseltende yani antrenmandan sonra alınması gereken glikoz olarak gözüküyor.Üzüm suyunda glikoz var bildiğim kadarıyla+ kolada glikoz şurubu içeriyor.

    Herkes yulaf tüketiyor ama yulafa dair GI bulamadım.
    Fakat makarna ve bulgur orta seviyede GI olarak.
    Düşük seviyede olanlar genelde meyveler yani fruktoz içerenler ve kepekli besinler.Süt vb. protein kaynakları çok düşük zaten.

    Doğrusu kafam şimdi iyice karıştı yulafmı tüketeyim sabahları yoksa tam tahıllı veya light ekmekmi
    Light ekmek lif açısından çok zengin ve kalorisi düşük.Buna bağlı olarakta GI ' si düşüktür.
    +Kalori değerleride düşük yağ 1gr dan az 100gr da,50gr temiz karbonhidrat ve 10gr a yakın protein alıyoruz.
    Bulguru öğleden sonraki öğünlerde tercih edebilirim.
     
    Son düzenleme: 9 Mayıs 2013
  15. pycantric
    Offline

    pycantric Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    248
    Beğenileri:
    131
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    ISTANBUL
    Ekmegin icersinde bugday tanelerinin tamaminin olmasi tam tahilli yazmaya yetiyor. Piyasada bulunan ekmeklerin neredeyse hepsi beyaz un iceriyor. Gercekten %100 cavdar ekmegi alirsaniz zaten tas gibi olup kesmesi bile zor olur ve oldukca yogun ve kucucuk ekmek bile agirdir. Bunun disinda ekmek bircok katki maddesi, maya vs. icerir yulaf, bulgur gibi kaliteli kaynaklar varken ekmegi ideal karb. kaynagi olarak dusunmek dogru olmaz. Tek avantaji pratik olmasi olabilir.

    Ayni durum kepekli makarna icinde gecerli. Durum bugdayina belirli bir oranda kapek karistirinca kepekli makarna oluyor. GI degeri biraz daha dusuk olsada hala bulgur ,yulaf, esmer piric(turkiyede pek bulunmuyor) varken tercih etmem.
     
    Son düzenleme: 9 Mayıs 2013
  16. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Dediğinizi anlıyorum ama arkasındaki besin değerleridemi yalan ? 100 gramındaki 50gr k.hidrat 8gr protein 0.44 gr yağ vs.

    birde bulgur kulağa hoş geliyor ama sabah kahvaltıda da bulgur yenmezki.
    Yulaf olarakta eti litalif dışında tercih edebileceğimiz bir şey varmı?
    Birde ekmeğin bir diliminin kaç gr olduğu paketinde yazıyor.Yulafın bu ayarlamasını nasıl yapacağız?Mesela 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi kaç gr ye tekabül ediyor?
     
  17. pycantric
    Offline

    pycantric Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    248
    Beğenileri:
    131
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    ISTANBUL
    Tabi besin degerleri dogru. Yani olaya makro besinlerin alimi olarak bakarsaniz ideal bir bicimde ekmek gereksinimi karsiliyor. Fakat icerdigi katki maddeleri,maya, vs. nedeniyle bulgur yulaf kadar saglikli oldugunu soylemek zor. Ayrica piyasadaki ekmeklerin cogunun icerisinde yuksek oranda beyaz un oldugundan GI degeride gorece yuksek.

    Acikcasi sabah kahvaltisi icin yulaf daha ideal. Doga nin da yulaf ezmesi var. Baska markalarda denemistim ama en iyiler doga ile eti digerlerinde kabuk vs. cok oluyor.
     
  18. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Yulaf ezmesi alacağım , yulafın GI'sine dair bilginiz var mı ? Markette bakarım heralde büyük ihtimal litalif alırım.
    Bir su bardağı litalif kaç gr ye tekabül eder yani bunun gramaj hesaplamasını nasıl yapacağız?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13:23 ----------

    Birde ben GI'sinin yüksek olduğunu sanmıyorum lif bakımından yüksek gramaja sahip ekmeklerin .ama neyse alacağım yulaf, yalnız hassas tartı yok işte ölçüm işini nasıl halledeceğiz bakalım.
     
    Son düzenleme: 9 Mayıs 2013
  19. Shredded
    Offline

    Shredded Yeni Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2013
    Mesajlar:
    323
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    [​IMG]

    bende yulaf aldım hadi bakalım ilk antrenman p.tesi :D

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:33 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:03 ----------

    Yulaf nedir bilmeyen adama , yulaf yedirtiyor bu spor :)
     
  20. Mert53
    Offline

    Mert53 Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2013
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Bardaktan bardağa değişiyor. Bizim evdeki su bardağı 80-90 grama tekabül ediyor. Bi paket yulafı kaba boşaltıp bardakla tekrar pakete doldurarak aşağı yukarı bi hesap yapabilirsin.
     

Sayfayı Paylaş