Kolesterolün Tehlike Sınırı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Gio tarafından 17 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 20 üye.
  1. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Proteinin artmasıda zaten benzer etkiyi yapıyor, dolayısıyla arkadaşımız çok büyük paraları harcamış durumda aylık 1500 tl gibi bir rakkam. Gözlerden kaçmaması gereken nokta bu ayrıca kendısı farkında olmadan yağı ve kolesterolü bulk dönemlerinde mutlaka almıştır.

    İnsanoğlunun beslenme stilini anlattım ben, olması gereken beslenme stili. sonuçta eğer çok paranız yoksa gözle görülür bir kas yapılanması istiyor ve minimum sıkıntı yaşamak istiyorsanız mutlaka yağlardan faydalanmanız gerekiyor.

    Bunu evinizdeki tam yumurtayla kaşar peyniriyle beyaz peynirle tavukla ve süt süt ürünleri ile yapan arkadaşlarımız var.

    Herkezin yaşam şartları bir başkasının yaşam şartları gibi değil.

    ancak arkadaşımızın parasal durumu çok iyi, ancak sizin parasal durumunuz nasıl?

    bu iş sadece protein ve karbohidrat yağ işi de değil psikoloji çok önemli birşey.

    ben sadece burada atletik bir vücut elde etmek ve kas geliştirmek için yapılması gerekeni anlatiyorum

    Bodybuilder olmak ve atletik bir vücut sahibi olmak arasındaki fark sadece para beslenme ve çalışma stilleri ile ilgili.
     
    Son düzenleme: 21 Kasım 2010
  2. acı yok rocky
    Offline

    acı yok rocky Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2012
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Simdi ben anlayamadim; bol bol yag mi tuketin diyorsunuz?
    Eger oyleyse bence yanlissiniz;cunku ne kadar yag o kadar kilo ve denfinasyondan uzaklik.
     
  3. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Tam da tartışmalık bir konuyu hortlattığınız için teşekkür etmekle beraber :D

    2009un yazısı arkadaşlar bu gerçekler değişti...

    Yüksek kolsetrol zararlı değildir!
    Damar influansına sebebiyet veren kolestrol değil, serbest radikallerdir!
    Sağlıklı yağlar ne damar sertliği yapar ne de yağlanma!
    Yağların glisemik indeksi sıfırdır! Yağlanma yapmaz ;)
    Yağlanmayı yapan Kh dır ;)
     
    Efrahim ve diez bunu beğendi.
  4. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    kolestrol sınırı "total " biz de 200 altı optimum , abd de ise her şey ekstrem olduğundan 250 kabul edilir...

    kolsetrolün en önemli temel sorunlarından birisi ; kalp krizleri, yani "taç damarlarının" tıkanması lezyonların oluşması konusudur... ,damarlarda herhangi bir anomali ,çatlak, yırtık, deformasyon olması halinde kümülatif şekilde çeperlerin arasında yığılma yaparak ,kesit daralması yaratır ve sorun oluşur...özellikle "ldl " (yani düşük yoğunluk kolsetrol günah keçisiidr bu konuda)

    ve değeri ne kadar yüksekse o kadar hızlı ve çok lezyon oluşur...kısaca , miktar,konsantrayon burda tabi ki öenmli ...

    bu nedenle , bunu düşük tutmaya çalışmak riski de azaltmak tavsiye edilir...hdl (yüksek yoğunluk olanı" mümkünce yüksek tutmak 8tabi ki sısnırlar içinde)


    yağlı besinler yemeye gelince:

    " YAĞLAR YÜKSEK ENERJİ KAYNAKLARIDIR...VE YÜKSEK ENERJİLİ DİYETLERLE BESLENENLER HER ZAMAN KISA YAŞARLAR !...
     
  5. acı yok rocky
    Offline

    acı yok rocky Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2012
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Degisen nedir anlayamadim.
    Kollestrol yararli mi zarali mi?
    Coyote dogru mu,yanlis mi?
     
  6. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    426
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    karatay hocaya göre kolestrol değil yüksek khlar zararlı anladığım kadarı ile yağların glisemik indeksi sıfır olduğu için yağlanmaya neden olmuyormuş
     
  7. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    gayet basit:

    - kolsetrol vücut için gerekli bir malzemedir...çeşitli fonskiyonları vardır...zaten , belirli bölümü vücut tarafından üretilir...

    -ancak, değerin sınırlar içinde kalması her zaman önemliidr...yüksek olması halinde , yani "dışardan alınan veya içerden üretilen " lerin yüksek miktarda olması , ve damarlarda "lezyon,anomali " oluşması halinde hayati riskler oluşur...

    ***kısaca , en azından "dışardan alınan miktarın" minimize edilmesi , ve "hdl " (yani yüksek yoğunluklu olanın) yükselten besinlerin tercihi ( somon, norveç uskumrusu vb) elverişlidir...


    *** ama yine de bakış açışıyla tekrar etmekte fayda var:

    "AZ KALORİLİ , YAĞLARDAN UZAK BESLENENLER HER ZAMAN GENEL SAĞLIK KRİTERLERİ AÇISINDAN ÇOK DAHA AVANTAJLIDIRLAR...YÜKSEK YAĞ ORANINA HAİZ VÜCUTLAR:

    **BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ (KANSER VB)
    **DAMAR LEZYONLARI AÇISINDAN

    TEHLİKE BOYUTUNA GİRERLER...

    konuyu şöyle zöetleyelim:

    "SİZ HİÇ 70 YAŞ ÜZERİ SUMA GÜREŞCİSİ GÖRDÜNÜZ MÜ?!...VEYA 130 KGS LİK BİR KİŞİ ?!...

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:19 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:15 ----------

    karatay hoca , eğer böyle bi şey diyorsa ( bence bi lise biyoloji dersine geri dönsün ,tabi ki diyorsa ?! demiyorsa sorun yok !) ...

    eğer iddia etmekte israr ederse kendisini :

    "Bİ BOL YAĞLI DİYETE SOKALIM, KARBONHİDRAT VERMEDEN ...PROTEİN VE SALT YAĞ , BAKALIM KAÇ KİLO OLACAK 1 YIL İÇİNDE ?!...HERHALDE Bİ 110 KGS OLUR "
     
  8. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Damar lezyonlarını yapan kolestrol müdür ???

    Damarda o hasarı aşınmayı sebep vereni suçlamıyorsunuz (yani kh ları) gidiyorsunuz o hasar oldukdan oraya yapışıyor diye kolestrolü suçluyorsunuz...

    Sizin yaptığınız bir dükkanı çalan hırsızı suçlamak yerine orada bekleyipte polisi çağıran masum adamı suçlamaya benziyor...

    Dediğiniz şeylerin bilimsel bir yanı yok!!!
    Bundan önce bu konunun tartışıldığı 5-6 başlıkta hiç bir şey koyamadınız biz ise bütün bilimsel gerçekleri döktük önünüze...

    Bu anlattıklarınız 20-50 yıl öncesinin endüstri devlerinin öğrettiği hikayeler gerçekle alakası yok!
    İnsanları yanlış yönlendirmeyin!!!
     
    Efrahim, CarpeNoctum ve diez bunu beğendi.
  9. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Bu ifade için kanıtınız nedir?

    Vücut yağının az olması için tek yol yağlardan uzak kalmak mı?

    Düşük yağ diyetinin, düşük karbonhidrat diyetine göre daha sağlıklı olduğuna dair bir bilimsel çalışma, kontrollü deney var mı elinizde? Aksini iddia eden bir çok çalışma ben de paylaştım forumda. Ama "düşük yağ, düşük karbonhidrattan daha iyidir" diyen bir araştırma paylaştığınızı görmedim.


    130 kg'lik bir insanın bu sağlıksız hali, aşırı kilolu olmasındandır; yağ tüketmesinden değil. 130 kiloya düşük yağ, yüksek karbonhidrat ile de ulaşabiliriz. Bunun konuyla ne alakası var?
     
    Efrahim, ZeusS_ ve diez bunu beğendi.
  10. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum

    haftalardır kaynaklar göstererek" dışardan alınan gıda ile kolestrol yükselemez" dedi canan karatay ve ahmet aydın ..ve karşılarındaki kardiyologlar sadece ama bu risktir, neden riske girelim diyebildiler..kaynak gösteremediler ve göstermeye çalıştıkları da ilaç şirketlerinin finanse ettikleri araştırma sonuçlarıydı..

    siz inadına lise biyolojisine havale ediyorsunuz bilim adamını..

    lise yıllarında biyoloji olimpiyatlarına hazırlanmış bir ukela bana "sizin aldığınız kreatin değil keratin" diyordu inadına.."hadi ordan" diyince de ben olimpiyatlara hazırladım diyordu..
    sonra diyalog şöyle devam etmişti..

    -kazandınız mı peki olimpiyatları?
    -hayır
    -şimdi anladın mı neden kazanamadığınızı!
     
    Efrahim, ZeusS_ ve SCHWARZXXL bunu beğendi.
  11. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    pekala konuya o zaman şu açıdan bakın sn administörler:

    **ben hiç kolestrol direkt öldürür dedim mi?!...)

    **sadece , "damar, özellikle "taç damarlarında "herhangi "lezyon ya da anomali " olması halinde kolsetrol zaralıdır dediğimi hatırlamaktayım...

    **ayrıca, kilolu alma konusuna gelince , besinler arasında yağlar en yüksek spesifik enerji " ihtiva ettiğinden ek kolay "kilo alınacak " maddelerdir...diğerelerinin 2 katından daha fazla...şimdi böylesi bi malzemenin , kaldı ki proteinlerden çok daha önce " stoklanan" , bir malzemenin yağlanma konusunda masum olduğunu düşünmek szö konusu dahi olamaz...kısaca ve kısaca "yağı alırsanız bolca " , "kiloyu da 2 misli "zahmetsizce almış olursunuz !...tabi , bu arada "hayvansal olanlardan" bolca "kolestrol "de ...ve bu aldığınıız yağlar ve kolsetroller "yol ,su ,elektrik olarak sağlık hanenize geri dönecektir " hiç şüphesiz...ve hele , herhangi bir "lezyon,anomali "durumunda misli misli !...)

    **130 kgs insanların , "vg ci dahi "olsalar , definisyon dahi olsa (kladı ki "hiperrofilerini bu ölçülerde salt proteinle,antrenmanla doğal yoldan sağlanamayacağı bilindiği halde ,olduğunu varsayalım ) uzun süre ve /veya sağlıklı yaşamayacakları " bilinen bir konudur...

    bugün haber gözüme çarpmıştı: "arnold ve stallone " aynı yerde klinikte yatmaktalar ,,,yaşaları 60 civarında oysa...

    -----------------------------------

    not: bu arada "sportif başarı söz konsu olunca " , o konuda merak etmeye gerek yok ,salt akademik kalmayarak " ulusal dereceli , avrupa şampiyonu ve dünya 3 ncüsü sporcu vb" yetiştirebilerek , saha prataiğini de gerçekleştirebildik allahtan..:)
     
    Son düzenleme: 10 Şubat 2012
  12. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    1.892
    Ödül Puanları:
    0
    Okuyucu arkadaşlara yararlı tartışma sunmak adına birde işin uzmanlığını okumuş tahsis etmiş kişilerin bu konu üzerindeki tartışmasını sunalım!

    Verdiğim link de iki görüşü savunan taraf dan da uzman kardiyolog var.

    Hangisi daha bilimsel ve bağımsız araştırmalar gösteriyor, hangisi şirket araştırmalarını anlatıp aynı yerde dönüp duruyor izleyin ve kendiniz karar verin :)

    http://tvarsivi.com/player.php?i=2011110781733
     
    Efrahim bunu beğendi.
  13. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    "Kolesterol direk öldürür" dediğinizi iddia eden olmadı.

    Yağ ve proteinler, sindirim sırasında daha fazla termojenik etki gösterirler. Salt içerdikleri kaloriyi karşılaştırmak doğru değil.

    Buna rağmen, aynı enerji tüketimiyle sindirildiklerini kabul etsek bile;

    Yağlardan zengin, düşük karbonhidratlı diyetleri tercih edenler, aldığınız kaloriyi karbonhidrat yerine yağlardan almanızı öneriyorlar. Daha fazla kalori almanızı söyleyen yok. Aynı miktar kaloriyi, karbonhidrat değil de yağdan alan biri neden daha fazla yağlansın? Neden daha fazla stok yapsın sizin tabirinizle. Hele hele karbonhidrat tüketimi sınırlandırıldığı için, insülin salınımı minimumdayken.

    130 kiloluk insanla ilgili verdiğiniz örneğin hala yağ tüketimiyle bir alakası yok.



     
    Efrahim ve ZeusS_ bunu beğendi.
  14. as55
    Offline

    as55 Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2011
    Mesajlar:
    236
    Beğenileri:
    240
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Samsun
    arkadaşlar damar çeperinde disfonksiyon oluşmasını tetikleyen nedenler kardiyovasküler risk faktörleridir. zaten ateroskleroz dediğimiz süreci de başlatan ilk durum bu damar çeperinin hasar görmesidir. bu faktörler diyabet,sigara,obezite,hipertansiyon ve dislipidemi gibi durumlardır. yani yağ alımını kesmek de bu durumu tetikliyor.
    daha sonrasında ise bizim kötü kolesterol olarak nitelendirdiğimiz LDL(okside formu) bu hasar bölgelerinde birikiyor ve köpük hücre dediğimiz oluşumları yapıyor. daha sonra köpük hicrelerinde lipid çekirdeği oluşumu ve bu çekirdeğin fibröz başlıkla kapanması durumu meydana geliyor.


    burada önemli olan şey ise bu sürecin 15-20 li yaşlarda başlan ve devam eden bir süreç olması. makroskobik olarak ilk belirtiyi köpük hücre oluşumuyla veriyor ki bu çoğu kişide 40-50 li yaşlarda oluyor. yani hepimizde bu süreç var ve bu süreci hızlandıran kötü kolesterol olarak nitelendirdiğimiz LDL(okside) molekülleri.
    sağlıklı bir yaşam sürmek için yağ tüketimini kesmek veya çok fazla azaltmak bir çare değil tam tersine sağlığımızı bozucu bir etki gösteriyor. bu nedenle zararlı yağlardan uzak durup sağlıklı ve dengeli yağ tüketimi yapmalıyız. tabi alabaliceğimiz kalorinin çoğunu yağdan almak mantıklı bir durum değil. çünkü aşırı yağ tüketimi de belli sağlık sorunlarına yol açıyor. kolesterol, kardiyovasküler risk faktörlerinin olduğu durumlarda zararlıdır çünkü endotel disfonksiyonu daha fazla ortaya çıkıyor bu durumlarda.
    bununla birlikte kolesterol vücut için gerekli olan ve vücut tarafından da üretilip birçok yerde kullanılan bir moleküldür. dikkat etmemiz gereken LDL değerinin yükselmemesidir bu noktada.
     
    ercan gürgöze bunu beğendi.
  15. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    kısaca beslenme temayülü :

    % 70 karbs , % 20 protein , % 10 yağ ( +/ - %10 değişkenlik , yapılan sporun, aktivitenin cinsine göre ) olması halinde fazla bi sorun kalmıyor genelde...)
     
  16. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    burda cakılırsınız

    sumo gurescisi ne yer tabak tabak makarna arnold sizin onerdiginiz beslenme yuzunden 60 yasında hastahane de

    ayrıyeten

    vucudun yaglanma hormonu insulin degil mi ? Kan insulin seviyelerini ne yukseltir karbonhidratlar

    Yaglar napar üstüne kan insulini dusurur

    Yaglar yaglanma yapmazken

    karbonhidratlar yaglanma yapar


    Bu eksik bilgilerinizi kac kere paylastınız ve hic birinde kaynak gostermediniz

    Fakat ben size pumbed linklerini cıkardım yuksek yag dusuk karbonhidrat tuketen grubun kan degerleri daha iyi iyi kolestrolunde yukselis kötu kolestrolunde ise dusus var

    ayrıyeten trigliserid oranlarında iyilesme yuksek yag tuketen grupta

    Antrenörsunuz bunları arastırmıs olmanız lazım

    Profosor Doktor Karatay Universite kurmus bir kardiyoloji uzmanı aynı

    Profosor Doktor Ahmet Aydın

    Turkiyedeki tek beslenme ve metobolizma ana bilim dalı uzmanı

    Sizlere yapılmıs bir suru calısma ile gelirken

    Lisede ki biyoloji kitaplarından bahsediyorsunuz

    Biraz gercekci olun

    Sizi anlayabiliyorum burayı ögrencileriniz takip ediyordur ve yaptıgınız yanlısları onlara acıklayamama dusuncesindesiniz
     
    Efrahim bunu beğendi.
  17. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    yahu ,gerçekten ne entersan ?!...

    oysa, as55 arkadaşımız da ,konuyu gayet güzel özetlemiş...

    konu "lezyon ve anomaliler "ile ilgili...herhangi bir defect durumunda "exces kolestrol " durumu,miktarı kritik , öldürücü olur diye...

    "kosnantrasyon " diye bi kavram vardır tabiatta...herhangi bir anomali durumunda "yüksek konsantrasyon, sayıdaki malzeme " tabi ki o anomali ortamını çok daha fazla etkiler...

    kısaca , "lezyon " durumunda "ldl si 300 ve hdl si 25 olan olan kişi " , ldl si 120 ve hdl si 70 olan kişiden 10 kat risk altına girer..


    --------------------------

    not: ARNOLD olayı: burda gerçekten koptum, yahu "arnold " acaba beslenme yüznden mi yoksa , denediği her türlü " ANABOLİZANLAR & STERDOİDLER , METODLAR " yüzünden mi hastaneden çıkmıyor acaba?!...adam kendini denek gibi her türlü açılıma açmış kişi...beslenmeye gelene kadar "elli tane (-) faktör "var.. ayrıca, çok önemli bi konu da mevcut "ARNOLD YAĞLARI BOLCA ALARAK MI BU VÜCUDU YAPACAKTI ?!..."

    var mı böyle bi babayiğit tarihte ?!...
     
    Son düzenleme: 21 Şubat 2012
  18. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Heldicin dedikleri doğru olsa benim kilo vermem imkansız olması gerekıyordu eskıden yaglı yerken spora basladım haşlama yaptım yıyeceklerı kompleks karbonhidratı artırdım 30 kılo verdım

    Vücğüda fazladan alınan herşey yağ olarak depo ediliyorken yağın fazlası ne olarak depo ediliyor depo edilmıyormu dışarımı atılıyor?

    ercan hoca boşun yazıyorsunuz valla bende artık yazmıyorum neasıl besllenmek ıstıyorlarsa bırakın beslensinler kimseye bırsey kanıtlamak zorunda degılız ileride yaptıklarının farkına varıcaklar.Body yapmayan biri gelmiş spor hocasına akıl vermeye çalışıyor

    internette bulduğu her yazıyı buraya kopyalayarak biraz tecrübe et bakalım gerçekte işe yaramıyormu şahsen karbonhidrat yıyerek zayıfladım kesmem ıcın bır neden yok

    ercan hocam sizde ne yazarsanız aksini kanıtlayan bir yazı sunucağı için boşuna zaman kaybetmeyin ne siz ne o yemek alışkanlığını değişmez.
     
    Son düzenleme: 21 Şubat 2012
  19. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    yoo neden imkansız olsun aldıgın kaloriyi dusurerek zahmet cekerek tabi kilo verirsin

    fakat kilo almana sebeb olan insulin direncini kıramazsın

    Buda ne demek verilen kiloların hemencecik geri gelmesi demek Sporu bırak bu beslenme tarzı ile 2 sene devam et bakalım nolcak Ergec sporu bırakacaksın o zaman bu söylediklerimizle yüzlesince dediklerimizi anlayacaksın

    Yada ilerleyen yaslarda insulin direncinin sebeb oldugu hastalıkları anladıgın zaman

    Daha yasın 18 bu yasa kadar sadece seker yesen sokakta yatsan gene de hasta olmazdın Bak ben saglamım demen hic bir dogruyu degistirmez

    Siz nedene degil sonuca gidiyorsunuz

    Biz ise nedene gidiyoruz

    Kisi kolay kilo alıyorsa bunun sebebi hucrelerin insuline doymasıdır

    Bu sorunu tedavi edebilmemiz icin insulin direncini yenmemiz lazım

    insulin direncini nasıl yeneriz ?

    paleo karatay gibi ketojenik yani yagdan bol karbonhidrattan kıt diyetler yaparak

    Cunku yagların insulin uzerine etkisi yoktur aksine kan sekerini daha yavas yukseltirler ve bu yuzden insulin salınmasına da daha az ihtiyac dogar
     
    Efrahim ve ZeusS_ bunu beğendi.
  20. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Kolestrol yüksekligi degil kolestrol düsüklüğü tehlikeli Neden mi ? Cünkü kolestrol hasarlı bölgeye gider tamir amacı ile eger kolestrol düsükse vucudunuzda bir sorun var demektir Cünkü kolestrol kullanılmaktadır. Buna su örnek verebiliriz mahallede hırsızlar cogaldı polisler hırsızları yakalamak icin gittiler ve karakolda polis kalmadı Bu sefer suclu size göre polistir cunku karakolu terk ettiler Polislerin oldugu her yerde hırsızlar var o zaman polisleri yasaklayalım.

    Bu mantıkla ne kadar gidebilirsiniz ?


    Alın Sizi sasırtacak bir calısma daha önce yayınlamıstım

    http://www.haberturk.com/haber/haber/704475-dusuk-kolesterol-olum-riskini-artiriyor

    düsük kolestrol risk faktörü iken

    Yüksek kolestrol ün bir risk faktörü olmadıgı ortaya konmus


    Siz daha neyin Alt üst sırınından bahsediyorsunuz ?



     
    Son düzenleme: 21 Şubat 2012
    Efrahim bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş