C Reaktif proteini tanıyalım, vücutta iltihaplar, hasarlar oluşmaya başladığında c reaktif protein değerleri yükselmeye başlar ayrıca bazı hastalıklar oluşmaya başladığında CRP değerleri yükselir.
C reaktif proteini arttiran nedir?
Başta madde bağımlılığı
Başlıca unlu şekerli gıdaları aşırı tüketmek
cola bisküvi hamburgerler aklınıza gelebilecek sanayi tipi ürünler
mayalanmış alkollü içkiler
labaratuar ortamında yapılmış yoğurt ve süt ve fermente süt ürünleri
doğal ortamından koparılmış hayvanların etleri
geleneksel boza kefir kımız gibi ürünlerin içimini terk etmek
hazır meşrubatları aşırı tüketmek
en önemliside sofra şekeri.
Ayrıca CRPyi arttiran en önemli şey rafine edilmiş zeytin yağları ve diğer yağlar margarinler ve bitkisel yağlar.
CRP yi düşüren ne.
doğal ortamında yaşayan hayvansal gıdalar balık ve doğal ortamında yaşayan hayvansal gıdaların yan ürünleri (yumurta süt ve fermente süt ürünleri)
Geleneksel içecekler ( Boza kefir ayran )
Tereyağı, Sızma zeytinyağı, Fındık yağı
Kabuklu kuruyemişler
Hormonsuz meyve ve sebzeler.
Rafine edilmemiş tahıllar ve rafine edilmemiş bakliyat ürünleri.
Kısacası gördüğümüz gibi doğanın bize verdiklerini kullanmayı terk ettiğimizde hastalıklar kapımızı çalmaya başliyor.
Bu testi her zaman yaptırabilirsin her turlu hastahane yapar. ancak sizleri hastalık hastası yapmak istemiyorum fakat geleneksel usullerle beslenmekten kaçındığınız zamanlarda c reaktif protein artmaya başliyor bunu bilmenizi istedim.
kas kütlesi arttirmak için illaki zararlı urunlerle beslenmenize gerek yok bunuda bilin. Sağlığınız size uzunyıllar lazım olacak.
İnsanlar arabalarına evlerine değer veriyorlar bizler vg yapıyoruz ve 70 yaşında 80 yaşında bile dinç olmak istiyoruz.
Beslenmenin önemli olduğu söylenir durur herkezin aklına beslenme deyince protein geliyor. Halbuki geleneksel usulerle beslendiğimizde dallı zincirli amino asitlerle çok zengin bir biçimde beslenmiş oluyoruz.
Öyle ise neden geleneksel beslenme usullerini terk edelim? Neden yağları hayatımızda çıkaralım. Bu sağlık iksiri sayılan sızma zeytinyağı ve tereyağı olmadan beslendiğimi bile hissetmiyorum onu bırakın antreman bile yapamıyorum.
Birde şunu söylemek istiyorum, sürekli idman yapan ve kas kütlesi artmış kişilerin karbohidratları biraz daha fazla arttirabilirler ama dusunuldugu kadar da yüksek değil.
Bu bulking yapan kişiler için geçerli değil. dipnot. Bulking yapmak istemeyen ve yağsız sert keskin kas kütlesini arttirmak ve korumak isteyen kişiler için geçerli. yani dusuk karbohidrat diyetleri yağsız kas kütlesini koruyor ve arttiriyor ana fikir bu aynı zamanda sağlığımız için mükemmel beslenmeyi sağliyor.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:57 ----------
Yukarıya bir ilave daha yapacağım hızlı cevap yazıyorum eksik kalıyor. Doğal hayvansal yağların damarları tıkadığına dair en ufak bir veri yokken, bu gun yapılan son araştırmalarda tereyağı ve kırmızı ette bulunan doğal hayvansal yağların içerdiği vaksenik asitin vücutta bahsedilen kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi sorunların oluşmasını sağlayan şilomikronların oluşmasını yavaşlatıyorlar.
Vaksenik asit tereyağında yüz 70 oranlarında bulunuyor ve kalp krizi koroner arter hastalıklarını önleyici etkisi mevcut. 90 yaşındaki dedem her gün tereyağı yiyor şehirdeki insanlar margarin ve rafine gıdalar. Acaba hangisi doğru yapıyor?
Ayrıca şilomikron insan vücudunda karaciğerin kolesterol üretmesini sağlayan etkin bir lipoprotein.
Vücudumuzda nasıl oluyorda kolesterol üretiliyor nereden çıktı bu allahın belası kolesterol belası diyorsanız biraz araştırın kolesterol neden faydalı öğrenin.
sporcuların aslında karbohidratı neden düşürüp yerine yağ tüketmeleri gerektiğinide açıklayıcı cevaplara ulaşacaksınız.
Son düzenleme: 19 Kasım 2010