Kolesterolün Tehlike Sınırı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Gio tarafından 17 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 20 üye.
  1. Gio
    Offline

    Gio Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2006
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    İnsan sağlığını tehdit eden en büyük etkenlerin başında yüksek kolesterol geliyor. Ancak yediklerimize dikkat ederek yüksek kolesterolün vereceği zararların önüne geçmemiz mümkün. Peki nasıl?
    HEPİMİZ gazetelerde zaman zaman kolesterol ile ilgili yazılar okuyor ve kolesterolun koroner arter (kalbi besleyen damarlar)hastalığı, hipertansiyon (yüksek tansiyon), ateroskleroz (damar sertliği) ve nihayet kalb hastalıklarının ortaya çıkmasında önemli bir faktör olduğunu duyuyorsunuz. Bu kadar önemli hastalıklara yol açan bu kan yağları ile ilgili olarak ne kadar çok bilgiye sahip olursak o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü o taktirde alınacak önlemler daha bilinçli ve sağlıklı olacaktır. Bu fikirden hareketle bugünden itibaren, kolesterol çeşitleri v.s. (evvelce bu köşede anlatılmıştı) gibi konulara girmeden kolesterol hakkında genel bir bilgi verdikten sonra kolesterolu düşürmek veya uygun bir seviyenin üstüne çıkmasını önlemek amacıyla özellikle yapmamız gereken diyetten, konu ile ilgili besinlerden bahsedeceğim.
    Kolesterol normalde temel vücut fonksiyonları için gerekli bir madde olup kandaki yağlardan bir tanesidir. Kandaki kolesterol miktarının normal sınırların üstünde olması durumuna hiperkolesterinemi (yüksek kolesterol) denir. Yüz mililitredeki kanda normalde arzu edilen total (toplam) kolesterol seviyesi 200 miligramın altındaki rakamdır. Bu rakam 200-239 miligram arasında ise”sınırda, yüksek” 240 miligramın üstünde ise “risk grubu” olarak kabul edilir. Kandaki kolesterol seviyesinin (özellikle kötü huylu kolesterol olarak bilinen LDL nin) yüksek olmasının sakıncaları vardır: Kandaki fazla kolesterol bazı damarların yüzeylerine yapışarak ve birikerek damarların yavaş yavaş daralmalarına ve daha sonra tıkanmalarına sebep olur. Bu tıkanma sonucu kalbe, beyne ve bacaklara gitmesi gereken kan miktarında azalma olur ve neticede başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere birçok problemler ortaya çıkar. Bu nedenle erişkin yaştaki insanların, özellikle kolesterolleri yüksek olanların belli aralıklarla kolesterol seviyelerini ölçtürmeleri gerekir ki gerekli önlemler alınabilsin. Kişi riskli grupta ise, yani kalp ve damar hastalıklarına neden olabilecek faktörlerin (fazla alkol, sigara, stres, hipertansiyon, hareketsizlik v.s. ) tehdidi altında ise ve ailesinde kalp hastalığı hikayesi varsa kolesterolünü yılda en azından bir kez ölçtürmelidir. Kolesterol seviyesini etkileyen en önemli faktör besin yoluyla alınan yağların çeşidi ve miktarıdır. Doymuş yağlardan zengin yağlı koyun ve sığır eti, tam yağlı süt ve süt ürünleri ve katı yağlar kolesterolü yükseltir. Yemeklerde, aşırı olmamak kaydıyla ayçiçek ,soya, mısırözü, pamuk, fındık ve zeytinyağı tercih edilmelidir.
    Şimdi esas konumuz olan kolesterol diyeti hakkında bilgi vereyim. Kolesterol düşürücü diyette besinleri üç ana gruba ayırarak incelemekte yarar var: Bunlar 1) Kaçınılması gereken gıdalar 2) Ölçülü yenebilecek gıdalar ve 3) Tavsiye edilen gıdalar, başlıkları altında sınıflandırılır. Bu besinleri ana başlıkları ile beraber size maddeler halinde sunuyorum:
    A) Kaçınılması gereken
    gıdalar:
    1) Ördek ve kaz eti dahil olmak üzere yağlı olan bütün etler, salam, pastırma, sucuk, sosis, kümes hayvanlarının derisi.
    2) Deniz ürünlerinden karides, kalamar.
    3) Kötü yağda kızartılan balıklar, havyar, balık yumurtası.
    4) Paça ve işkembe çorbası.
    5) Tam yağlı süt, kaymak, tam yağlı peynir ve yoğurt.
    6) Kurabiye, kek, kuruvasan, poğaça,
    açma.
    7) Tereyağ, içyağ, kuyruk yağı, hidrejene yağlar ve sert margarinler.
    8) Hindistan cevizi ve cips.
    9) Kötü yağda kızartılmış patates, tuzlu sebze konserveleri.
    10) Mayonez, hazır salata sosları ve
    fazla tuz.
    11) Baklava, kremalı pastalar, hazır pudingler, çikolatalı hazır tatlı ürünleri,
    dondurma.
    B ) Ölçülü yenebilecek gıdalar:
    1) Yarım yağlı süt, peynir, yoğurt.
    2) Yumurta (haftada iki yumurta yenebilir).
    3) İyi ve tek kullanımlık yağda kızartılmış balık.
    4) Yağsız sığır, dana jambon. Et ve tavuk sosisi, ciğer ( ciğer ayda bir defa yenebilir).
    5) Deniz ürünlerinden ıstakoz, midye.
    6) Çoklu doymamış yağlar (soya, ayçiçeği, mısırözü yağları), tekli doymamış yağlar (zeytinyağı, yumuşak margarinler).
    7) Antep fıstığt, fındık, yer fıstığı.
    8) Margarin veya çoklu doymamış yağlarla yapılan pasta, bisküvi ve helvalar.
    9) Az yağlı soslar.
    10) İyi yağda kızartılmış patates ve
    sebzeler.
    C ) Tavsiye edilen ve rahatlıkla yenebilecek gıdalar
    1 ) Kepekli buğday ekmeği, çavdar ekmeği, yulaf ezmesi, makarna, bulgur, pirinç, mısır gevreği.
    2) Yağsız süt, yoğurt, az yağlı peynir, eritme peyniri, yumurta akı.
    3) Izgara veya buğlama yöntemi ile pişirilmiş bütün beyaz etli yağlı balıklar.
    4) Tavuk, hindi, dana etleri.
    5) Deniz ürünlerinden istiridye.
    6) Yağsız sütle yapılmış muhallebi, sütlaç, tavuk göğsü gibi tatlılar, aşure, pestiller, cezerye, meyve salatası.
    7) Kuru baklagiller ( nohut, mercimek, kuru fasulye, bakla v.s. ), haşlama patates, bütün taze ve dondurulmuş sebzeler.
    8) Ceviz, kestane, badem.
    9) Çay, nescafe, az kalorili meşrubatlar, taze meyve suları, maden suyu.

    Op. Dr. N. ÜMİT ÖZAK 'ın makalesinden alınmıştır.
     
    Pinky, SOLID, SForever ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    Çok güzel bir konu olmuş. Protein oranı yüksek yağ oranı düşük olduğu için dana hindi piliç jambon aldım dün. Demek dana jambonu ayda 1 kere yemek lazım. Acaba piliç ve hindi jambon için de durum aynı mıdır yani ölçülü mü yenmesi gerekmektedir.

    Ayrıca basit bir cevap olacak ama sonuçta herşey ölçülü yenmelidir diye düşünürüm ben. Her gıdanın içinde bir miktar yararlı mineral, vitamin, protein vs. mutlaka vardır. Ama kırmızı et gibi bol yağlı olan gıdaları kilo açısından çok az yenmelidr diye düşünüyorum.
     
  3. okankut
    Offline

    okankut Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    464
    Beğenileri:
    309
    Ödül Puanları:
    73
    kolesterol konusunda herkes farklı şeyler söylüyor..
    prof.dr. ahmet aydın var mesela onun bu konuya yaklaşımı çok farklı..
     
    Pinky bunu beğendi.
  4. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    958
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya
    internette bişey bulamadım elinizde yazısı varsa ekler misiniz
     
  5. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.742
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    http://beslenmebulteni.com/bes/index.php
    bu sitede bahsi geçen prof un dediklerini okuyabilirsiniz.
    kendisi normal bilinenden farkli bir şekilde kolestrole yaklaşıyor.
    ayrıca pastörize ve light sütlere ve soya ya da karşı.
     
  6. malko
    Offline

    malko Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Malesef kolesterol içeren yiğecekler halkımız tarafından çok tüketiliyor, hele Güneydoğu Anadolu yöresinde sabah kahvaltsında ciğerden tutunda çeşitli kebaplara kadar bir sürü kolesterol barındıran yiyecekler tüketiliyor.

    Her zaman şunu gözlemliyorum; damak tadına hoş gelen yiyecekler hep sakıncalı ve daha tatsız, tussuz yiyecekler ise yararlı yiyecekler.Malesef insanlarımızda bu sağlıklı yiyecekleri " ıyyy tatsız, tussuz, saman gibi yenmez bunlar " diyerekten ellerinin tersiyle itiyorlar.
     
  7. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir

    Nedense kalp krizi geciren hastaların yuzden 60 ının kolestrolu dusuk ? Kolestrolden eksik beslenen insanlar kalp karizi dahil bir suru hastalıga yakalanıyolar
     
  8. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    0
    Bodyci adam kolesteroldan korkmaz artı lazımdır bodyci adama kolesterol 2 aydır yeni yeni edindiğim bilgiler sayesinde günde 5 tam yumurta yiyorum tavuğun göğüs değilde but kalça kısmını yiyorum

    Yukarda yazan kaz ördek her türlü yağlı etten kaçının demesi neye dayanıyor bunların kotu kolesterolu yukselttiğine zarar verdiğine dair adamakıllı bi tane delil yok kırmızı et kadar yararlı besin mi var yumurta kadar yararlı besinmi var doğal olan yağlı eti sütü yemeyecez de ne yiyecez fabrikada 1000 tane işlemden geçmiş yağsız sütü tüketmek hangi mantığa göre daha iyi olabilir böyle saçmalıkmı olur tamamen hurafe eski yıllardan kalmış bilgiler bunlar.

    Bunların yumurta olayına bitiyorum zaten haftada 2 yumurta yenebilirmiş hadi ordan 1 yıldır 10 yumurta yiyorum 2 aydır da 5 tam yumurta yiyorum basit şekerde asla kullanmıyorum kendimi ilk kez bu kadar zinde güçlü sağlıklı hissediyorum ne o öyle yağlı et yemecen yağlı süt içmeyecen ot mu yiyelim yağsız beslenen insanların suratından bile belli oluyor testesteron seviyesinin direk düştüğü
     
    Son düzenleme: 17 Kasım 2010
    kuşburnu, Hawx, kaka ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  9. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Tamamen katılıyorum bu söylediklerine thums:
     
  10. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    316
    Ödül Puanları:
    0
    testosteron düzeyi tabiiki cok onemli kas gelişimi adına. ma işi abrtıpta ileri yaslarda kalp ve damar rahatsızlıkları cekmeye degermi onu bilemem. yag oranı yuksek ve kolesterolce zengin beslenme tamamıyle kalp damar hastalıklarına davetiye cıkarmaktır.bu beslenme zaman zaman uygulanıp zaman zaman ara verilmelidir.bence bazı seyleri elde etmek adına saglıktan kaybetmek saçma geliyor.100 doktorun en az 80 ide bunu savunuyor. o zaman bir şeyler dogru olmalı. ancak ambale olmus işlenmiş gıdalar için tum bu dediklerim. yani oturupta dana antrikot yemenin bir zararı olmayacağını dusunuyorum. ancak bunu gunde 5 kez uygularsanız emin olun zarar gorurusunuız. hersey belli sınırlar içinde kalmalı. fazla antrenman overt. yapar , az antrenman ise hiç bir şey. kural bu kadar basit hemen hemen butun alanlardada genel geçer bir kuraldır. beslenme dinlenme vs.. iyi çalışmalar saygilarimla ...
     
  11. pac89
    Offline

    pac89 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    Peki uzman geçinenler böyle diyorlar diye bizler yoğun antremanlardan sonra neyle besleneceğiz? sebze salatasıyla mı yoksa diyet bisküviyle mi?bu sporu hakkıyla yapan biri bir gün hayvansal içerik ve karbonhidrattan yoksun beslensin sonra da yazsın buraya bizde anlayalım işin iç yüzünü.
     
  12. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    316
    Ödül Puanları:
    0
    yanlıs anlıyorsun beni. zaten yogun ant. yaptıgın için bunlara olan ihtiyuacın artıyor. onlar normal yasantısı olan insanlar için gecerli. en basitinden vucuduna soktugun yağ aynı zamanda yuksek bir kalori kaynagı ki buda senin gelişmen ve buyumen için ihtiyacın olan enerjiyi saglar. herseye ragmen bunlarında asırı fazlası sana yine zarar verecektir. gunluk ihtiyacın kilo basına 2 gramsa ki bu yagsız ve fit biri için gecerli yani kilolu 100 kilo bir insan aman ben 100 kiloyum 200 gr protein almalıyım derse yanlısa duser !! kendi ihtiyacını hesaplamalı ve almalısın. anlatmak istediğim bunlar. kas kutlen buyukse protein ve enerji ihtiyacın dolayısıyla artar. sana bana ant. sonrasında bir olcek protein tozu yeterken( hatta belkide artarken) pro bir sporcuya iki olcek yetmemektedir. burada denklemi kurman onemli. fazlalar yada azlar sana zarar olarak donecektir. saygilarımla ...
     
    pac89 bunu beğendi.
  13. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    404
    Ödül Puanları:
    0
    yağlanınca anlarsın neymiş fazla yağ sokmak vücuda hormonlar için önemli ama ne kadarı ?
     
  14. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    0
    2 aydır bu şekilde besleniyorum 100 gr civarı yağ 300 gr karbo 200 gr protein kilom sabit belim inceldi göbek eridi göğüsler kollar az da olsa hacimlendi ağırlıklarda da hiç beklemediğim kadar artış oldu fazla yağ dediğin nedir 500 gr karbo alıp 0yağ alacağına 300 gr karbo 100 gr yağ al enerji bakımından ne farkı oldu zaten 300 gr kompleks karbo sıradan bi bodyciye yeter de artar.


    Ayrıca kalp damar hastalığına yağlı beslenmeden ziyade yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam sebep olur haftada 4-6 gün ağır idman yapan adamın 100-150 gr yağ alıyor diye ne kalp damar rahatsızlığı olacak
     
    Son düzenleme: 18 Kasım 2010
  15. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    404
    Ödül Puanları:
    0
    ne biliyosun olup olmayacağını ben yağa düşman değilim forumda cidden abartılıyor bu konu geçen kış 4-5 tam yumurta yerdim sütü yağlı içerdim sonuç gerçekten kötü bir şekilde yağlandım zaten tükettiğimiz herşeyde yağ var bide ekstradan yağ almaya kalksan total de 150-200 ü bulur
    şimdilerde sadece sabahları 1 tam yumurta tüketiyorum yemeklerde vs. fındık yağı ve her öğünle birlikte balık yağı daha sağlıklı
     
  16. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.555
    Ödül Puanları:
    123
    Kalp damar sağlığında en önemli unsur nedir? Karşımıza çıkan şaşırtıcı sonuç.

    Terk edilmesi gereken Uyuşturucu madde sınıfına girmesi gereken yiyecekler

    Beyaz ekmek ve diğer beyaz unlu gıdalar.

    Hemen hemen her türlü işlenmiş gıda paketlenmiş doğal damgası ile yaftalanmış rafine karbohidratlar hazır içecekler ürünler.

    Kafein içeren labaratuar ortamında hazırlanmış içecekler.

    Hazır paketlenmiş kahveler

    Paketlenmiş ve şişelenmiş süt ürünleri

    Labaratuar ortamında oluşturulmuş fermente süt ürünleri.

    doğal hayatından koparılmış hayvanların urunleri.

    Hidrojene edilmiş nebati yağlar ve bitkisel margarinler.

    Çeşitli katkı maddeleri ile korunan ve ilaçlar hormonlarla üretilen sebzeler ve meyveler.

    Tüketilmesi gerekenler.

    Deniz hayvanları

    Kümes hayvanları ve Büyük baş sığır hayvanlar ayrıca onların ürettiği süt ve yumurta gibi ürünler. yağları ile tüketilmeli.

    Fermante edilmiş süt ürünleri Peynir çeşitleri Kefir ve yoğurt lor peyniri

    doğal ortamında yetişen Sebze ve meyveler.

    Rafine edilmemiş tahıllar.

    İşlenmiş hazır meşrubatlar yerıne Boza ve taze sıkılmış meyva suları tuketmek.

    Hazır paketlenmiş kahveler yerine kahve çekirdeği alarak kullanmak.

    Gerçek çavdar ekmeği tam buğday ekmeği tüketimi yapmak. (ülkemizde çok dolap dönüyorda)

    bütün kuruyemiş çeşitleri ve kabuklu yemişler.

    çekirdekli kuru üzüm tuketımı

    ve rafine edilmemiş bakliyat ürünleri.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:16 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:08 ----------

    bu soruyu kendınıze sormadan önce kolesterol olmadan acaba vücutta testosteron sentezlenebilirmi onu bir sormak lazım kendımıze? dolayısıyla kolesterolü aşırı düşürdüğünüz zaman ne oluyor ( statin ilaçlar) bir öğrenin bakalım.

    Ayrıca bazı arkadaşlarımız karbohidratları çok seviyor sonuçta suçu yağlara buluyorlar.

    yüksek yağ tüketimi yapıyorsanız karbohidrat düşürülmek zorundadır. Bir arkadaşımız yağları çok kullandım yağlandım diyor ancak insulin direnci yüzünden yağlanma gerçekleşiyor. İnsulin direncini yapan ne? tabiki karbohidrat. yağlar hiç insulin direnci yapabilirmi?

    Eğer bunu beceremiyorsanız dayanamadıgınız anlarda azda olsa tahılları kullanabilirsiniz ama kalkıp yüksek yağla beslenince bir de üzerine glusitler ve nişastalarıda tüketirseniz tabiki yağlanma olur he aynı zamanda kalp damar sağlığınız daha buyuk oranlarda bozulur.
     
    Son düzenleme: 18 Kasım 2010
  17. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    404
    Ödül Puanları:
    0
    karbonhidratı seviyomuşum ne alaka şeker hayatta tüketmem sadece antreman sonrası ve sabahları diğer zamanlar kompleks karbonhidrat kullanırım testosteron seviyemde gayet yüksek gidip ölçtürmedim bizzat ama düzenli olarak kullandığım ağırlıkları arttırabiliyorum libidom tavan zaten
    en basitinden içtiğimiz wheyde bile kolestrol var bide eksta gidip ekstra çaba göstermek yağ almak için kalp hastalıklarına davetiyedir benim görüşüm bu
     
    Coyote bunu beğendi.
  18. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.555
    Ödül Puanları:
    123
    saygıdeğer dostum, önemli olan sadece testosteron değil kaldıki kompleks karbohidrattan kastın nedir? Kompleks karbohidratın fazlası yağlandırmıyormu ve insulin direncine sebep olmuyormu? Ayrıca yaş testosteron yüksekliği ve azlığı konusunda çok önemli. Sonuçta Kolesterol ve yağ hücre içerisine belirgin oranlarda girmeden testosteron yapılamıyor. Yaşı genc insanlarda testosteron daha yuksek oranlarda oluyor. Yaş ilerledikçe sizin kalp hastalığı yapar dediğiniz yağ ve kolesterol arttıkça buna paralel olarak karbohidrat azaltıldıkça testosteron artıyor yüzler gülüyor. CRP azalıyor ve hastalıkların oluşma olasılığı azalıyor.

    karbohidratların düşürülmesi ile (günlük 100-150 gram arası) Bu durumda C reaktif protein değerlerinde buyuk oranlarda düşme görülüyor. Ancak kompleks bile olsa karbohidratlar arttiğinde CRP değerleri yükselmeye başliyor. Yani sağlıklı görünen ve yaşayan insanlar içten içe vücutları iltihaplanıyor. Vücut geliştirme yapsalar bile.

    Yağlarin Sağliksiz oldugunuda nereden çıkarıyorsunuz ve kalp hastalığına sebep olduğunu? Düzenli olarak kardiovasculer çalışma yapan kişilerin kullandığı yakıt kaynağı zaten bilindiği gibi yağlar.

    ve vücutta yağlar her zaman yakılır taki siz insulin direncini başlatmassanız.

    yağın azaltılması bence iyi birşey değil anne sütünün yüzde 50si kolesterol ve yağlardan oluşuyor ayrıca sizin kompleks diye tabir ettiğiniz karbohidratlar işlenmişse bile CRP ve inflamasyonu arttırıyor.

    Karbohidratın en kötü yönlendirinden biri karbondioksiti arttirması.

    Siz gunluk 50-100 gram arasında sınırlayın bakalım yağları ve proteinleri arttirin uzun vadede neler oluyor kendınıze bile hayret edersiniz.

    insulindirenci sona erdikçe yağlanma gerçekleşmez ve yağlar insulinde direnç yaratmaz.

    Kuru kas kütlesi yani deri su ve yağlardan arılndırılmış kas lifleri bizim için önemli yani lean mass.

    Lean mass karbohidrat düşürülmedikçe ortaya çıkmaz önemli olan bizim için lean mass.

    Vücuttaki karaciğer glikojen deposu 75 gram glikojen

    Vücuttaki kas dokusu 400 gram glikojen deposuna izin veriyor.

    Ancak glikojen depoları sürekli boşalıyormu hayır tabiki boşalmıyor.

    Egzersiz esnasında glikojen deposu kaslarımız boşalıyor daha sonraki dönemde sürekli dolu oluyor. Siz karbohidrat aldıkça günlük üst limit 100-150 gram oranlarında kaslar dinlenme anında glikojene doyuyor.

    Peki o zaman vücudumuz ne yakacak? Tabiki oksijenli solunumla yağları yakıcaz.

    insulin direnci olduğunda yağlar yanabilirmi? Eğer açlıktaki seviyeye insulin düşmesse yanmaz tabiki. Bunu yapmak için kardiovascüler çalışma yapmamız lazım bu sefer. Kaçımız sürekli kardio yapmayı seviyoruz?

    O yuzden yağlar daha sağlıklı ve karbohidtarlar bıçak sırtı gibidir. Lean mass korunmasında kesinlikle karbohidtat çok sınırlı tüketilmeli.

    Her karbohidrat zararlı değil tabiki

    işlenmemiş her karbohidrat kaynağı özellikle tahıllar sağlıklı.

    Kompleksten kasıt buysa eğer iyi birşey.

    Hafta içinde Sürekli idman yapan vücut geliştiriciler daha fazla karbohidrata ihtiyac duyabilir ancak haftada 3 gün idman yapan bir sporcunun karbohidrat ihtiyacı sanıldığı kadar yüksek değil.
     
    Son düzenleme: 19 Kasım 2010
  19. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    ozellikle kolestrolden yuksek besinler tuketiyorum Kolestrolsuz besinler yemiyorum gunluk gıdamın yuzde 60 70 i yag yuzde 20 si protein gerisi yesil sebzeler. Kolestrol vucud icin cok faydalıdır ozellikle bol kolestrollu gıdalar tuketin
     
  20. pac89
    Offline

    pac89 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    Ben protein tozu kullanmadığım için günde 4 bazen 5 yumurtaya kadar çıktığı oluyor.Her gün antreman yapmıyorum.Fakat dinlenme günlerimde dahi yumurta ve tavuk göğsü tüketmeyi devam ediyorum.Düzenli olarak tam kan tahlili yaptırıyorum.Total Kolesterol değerlerim 110-120,trigliserid 60 civarı,karaciğer değerlerimde 20-25 arası.Benim anlamadığım forumda o kadar üstünde durulmuş yumurta,hayvansal gıdalar kolesterol yapar bu da sizi tıkar veya karaciğeri yorar.Bu programı yaklaşık 3 senedir her gün uygulamaya çalışıyorum zararını görmedim.Ama bu kadar doğal protein kaynağı yanında protein tozu veya bilimum destek ürün kullanıldığında belki yazdığım etkiler görülebilir.
     

Sayfayı Paylaş