Kolay ve pratik (yulaf ezmesi+protein tozu+kuruyemiş)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve MK #7 tarafından 21 Mart 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Malzemeler:
    100-150 gr yulaf ezmesi
    1-1,5 ölçek protein tozu (tercihim ultimate iso sensation 93 chocolate fudge)
    80-100 gr badem yada fındık (isteyen tuzsuz yer fıstığı da kullanabilir)
    su veya süt (protein tozunu hazır hale getirmek için)

    Yapılışı:
    Önce yulafı ve tercih ettiğiniz kuruyemişi mutfak robotundan geçirin. (badem kullanacaksanız tuzunu almak için sudan geçirmenizi öneririm.) Toz haline gelen bu karışımı kısık ateş üstündeki tavaya dökün. Bu arada protein tozunu su yada sütle hazırlayın. (yalnız çok sulu olmasın tozun çözülmesi için yetecek kadar su yada süt kullanın. Su yada sütle hazırladığınız protein tozunu da tavadaki yulaf + kuruyemiş karışımının üstüne dökerek karıştırın. Tüm malzemeler tava içinde karışıp hafifçe ısınınca ateşten alın. Kıvamı pişmemiş kek hamuru gibi olacak, tadı enfes olacaktır. Afiyet olsun.
     
    veaN, sultanmehmed, Asetilastik ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  2. FiestaCondom
    Offline

    FiestaCondom Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    227
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ankara
    protein tozu kabartma tozu ve yumurtayla ekmek yapılabilirmi ? bunları yaptıgına gore bunada bi cevabın vardır :)
     
  3. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    kusura bakma dostum fırın işletmiyorum
     
    occaner, raidon, Big_Hammer ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  4. FiestaCondom
    Offline

    FiestaCondom Üye

    Katılım:
    29 Şubat 2012
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    227
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ankara
    valla fırındada protein tozlu ekmek yapmıyolar ki ben kime soracam :) sagol yinede :)
     
  5. CarpeNoctum
    Offline

    CarpeNoctum Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    702
    Beğenileri:
    1.298
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
    Yalnız whey protein yuksek ısıya mağruz kaldıgında sıkıntı olabılır ? Hatta protein barlarının bu yuzden sogukta yapıldıgını bılıyorm.

    Mesela bir whey proteinin ürün detaylarındaki yazıya baktımda
    Ben buna benzer tarifleri yumurtayla yapmayı tercih ediyorum , whey proteini burda kullanmak ısraf gıbı gelıyor bana :)
     
  6. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    tüm yazıyı okudun mu?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:38 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:36 ----------

    ayrıca bodybuilding.com da zibilyon tane fırında pişirilen ve protein tozu içeren protein bar tarifi bulabilirsin
     
  7. CarpeNoctum
    Offline

    CarpeNoctum Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2009
    Mesajlar:
    702
    Beğenileri:
    1.298
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Zimbabwe
    Sizin paylaştıgınız bir tarif bodybuldingteki zibilyon tariften benım ıcın daha değerli , nihayetınde Amerikada yasamıyoruz.Ben belkide whey proteini yumurta gibi bir gıda varken bu tarıfler ıcın ziyan etmeme dusuncesnde oldugumdan böyle düsünüp inanmısta olabılırm. :)

    Yanı yulaf yuruyemişle hazırlanan bir tarife whey gibi hızlı salınımlı protein tozu katmak mantıgıma yatmıyor.
     
  8. MK #7
    Offline

    MK #7 Özel Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2.276
    Beğenileri:
    1.522
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    basit şeker içeren bir tatlı yemek mi yoksa tatlı isteğini böyle bir tarifle gidermek mi? bu soruya vereceğin cevapla eminimki mantıklı gelecek.
     
  9. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.251
    Beğenileri:
    8.716
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    tarıf oldukca guzel 20 dk once yaptım ama whey ıle degıl ben pırınc proteın tozuyla yaptım cıkolata aromalı :) gercekten cok guzel oldu :) tesekkurler tarıf ıcın :)

    ben yulaf ın yanına fındık kullandım :)

    bu arada wheyın yuksek ısı olayını sorun edenler aynı tarıfı baska tozlarla da yapabılırler mesela kaseın yada bugday ızolesı gıbı turkıye ıcın :)
     
    MK #7 ve Big_Hammer bunu beğendi.
  10. Cyrax
    Offline

    Cyrax Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    241
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    38
    Güzel tarif, yulaf gerçekten çok önemli bir besin bu sporda, bizler için en önemli karbo, ama bildiğiniz gibi yulafı yemekte ayrı zordur, süt ile denenir tatsız tutsuz birşey olur, yumurta ile omlet yaparsın hamur yersin :). Bu arada teşekkürler, bendende basit tarif, süt ve yulafın içine bir avuç siyah kuru üzüm atdığınızda tatı güzel olacaktır, bizzat denedim, güzel oldu hemde basit :).
     
    MK #7 ve Danny Boy bunu beğendi.
  11. ilyobonito
    Offline

    ilyobonito Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    beyler birisi bana bu şekilde yapıldığında bir adet protein barının ne kadara geldiğini söyleyebilir mi? redis protein bar 15 tanesi 57 tl.. tanesi 3,8 e geliyo. aklıma yatmadı diil ama bunu da denemek istiyorum.. kararsız kaldım
     
  12. WStrongest
    Offline

    WStrongest Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    136
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    güzel bir tarife benziyo yulaf alınca deniyim
     

Sayfayı Paylaş