Kirmizi et pisirme için tava onerisi ?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve DaiMoNer tarafından 26 Aralık 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. DaiMoNer
    Offline

    DaiMoNer Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhaba arkadaşlar, yemek programimda bazen tavuk bazen kirmizi et yiyorum.Et yağsız tuzsuz ancak bu şekilde pisirmek istiyorum su, yag katmadan hangi tavada pişirebilirim ? Seramik tava aldim tefalden etin yarısı pismeden yaniyor :d

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  2. Leopara
    Offline

    Leopara Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    704
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    İzgara tava yada tost makinesi :)

    Teflon tavalarda oluyo altini kisicaksin bide savaş cebecinin bi videosu var et hazirliyo kendine ordaki şey güzledi
     
    DaiMoNer bunu beğendi.
  3. hugocuk
    Offline

    hugocuk Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    kesinlikle döküm tava almalısın özellikle ırmızı et için mükemmel. ve etini bir egec önceden sütte bekletirsen mükemmel olur
    süt rendelenmiş soğan defne yaprağı kekik olabilir bunlarla marine et beklet bir gün
    döküm tavanın kullanış şekli farklıdır yanlız iyice netten araştır et nasıl pişirilir diye
    tamamen ızgara tadında etleri evde yapmak artık mümkün
     
    DaiMoNer bunu beğendi.
  4. DaiMoNer
    Offline

    DaiMoNer Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Savaş hocanin tavasini bulamadim gerçekten super o yanmiyor tavugu yine teflonda yapabiliyorum ama kırmızı et olmuyor

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Leopara bunu beğendi.
  5. DaiMoNer
    Offline

    DaiMoNer Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Onerdiginiz bir marka model varmi hocam fiyat degil.

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  6. mecnun12
    Offline

    mecnun12 Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2012
    Mesajlar:
    288
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38
    geçen kırmızı et yaparken (teflon tavada ) bir şey keşfettim üstüne kapağı koyarsan daha yumuşak oluyor, sakız gibi olmuyor
     
    DaiMoNer bunu beğendi.
  7. DaiMoNer
    Offline

    DaiMoNer Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam ben susuz yağsız pisirmek istiyorum

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. Leopara
    Offline

    Leopara Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    704
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Az bişey zeytinyağı dök korkma zararindan cok faydasi olur
     
  9. DaiMoNer
    Offline

    DaiMoNer Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam yağ tuz şekeri kestim tamamen yag oranim cok fazla birde tava bulabilirsem guzel olacak :))

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  10. Leopara
    Offline

    Leopara Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    704
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Sağlıklı yağların yağ yakımına faydası var yağı kesinlikle kesme tuzu kes şekeri kes karbonhidrati azalt
     
  11. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.333
    Beğenileri:
    6.154
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Teflon tavada kirmizi et pisirilmez,kirmizi eti lezzettli yapabilmenin yolu icindeki suyunu hapsetmekten gecer,bunun icinde eti mühürlemek gerekir mühürleyebilmek icinde cok yüksek isilara ihtiyac duyulur bunuda ancak döküm tava ile saglayabilirsiniz,her üzeri izgara gibi görünen tava döküm tava degildir,döküm tavayi elinize aldiginizda agirligindan döküm olup olmadigini anlarsiniz,döküm tava digerlerine göre biraz daha pahalidir,özelligiyse gec isinip gec sogumasi ve yüksek isilara cikabilmesidir.eti pisirirken eger suyunu salmissa aldiginiz et 100 tl lik etde olsa kayis gibi olucaktir lastik gibi olucaktir.
     
    doxux, ali5771, wrath06 ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  12. DaiMoNer
    Offline

    DaiMoNer Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam onerdiginiz bi marka model varmi tefala gidecegim bugun tam istediğim özellikleri yazmissiniz

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  13. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.333
    Beğenileri:
    6.154
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Döküm tavada extradan yag su ilavesine gerek yoktur,ayrica saglikli yag diye tabir ettigimiz yaglar misal zeytinyagi yüksek isilara dayanikli yaglar degildir bu sebepten zeytinyagi ile kizartma yapmak yarardan cok zarar verir.yüksek isilarda bu tip yaglar özelliklerini kaybederler.
    --- Mesaj birleştirildi, 26 Aralık 2014 ---
    Tr de olmadigim icin bir marka önremicem fakat tefal önermiyorum,tefal in adi var kendi yok malesef.
    benim kullandigim asagidaki resimdeki gibi birsey,5 kg civarinda ve fiyati 300 tl civari
     

    Ekli Dosyalar:

    • 48_0.jpg
      48_0.jpg
      Dosya Boyutu:
      45,6 KB
      Görüntüleme:
      45
    Son düzenleme: 26 Aralık 2014
  14. DaiMoNer
    Offline

    DaiMoNer Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Türk marka bulabileceğimiz yokmudur arkadaşlar?

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  15. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.333
    Beğenileri:
    6.154
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    mutlaka vardir,carsiya pazara ciktiginda bi sor sorustur,herkez ne bilsin Burda.ama eline alir Almaz aahaaanda iste bu diyeceginden eminim:)
     
    DaiMoNer bunu beğendi.
  16. heavierthanair
    Offline

    heavierthanair Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2014
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben essensodan bu yaz aldım dostum gayet memnunum. Bu arada bir adet ızgara fırçası alırsan bir çay kaşığı riviera ( riviera sızma zeytin yağına göre yüksek ısıya daha dayanıklıdır ) zeytinyağını tavaya döküp fırçayla her yerine yedirebilirisin. Ardından etlerini mühürleyip pişirebilirsin.
     
    ali5771 ve DaiMoNer bunu beğendi.
  17. wrath06
    Offline

    wrath06 Üye

    Katılım:
    27 Mart 2010
    Mesajlar:
    556
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    53
    Döküm tava çok övülüyor ızgara izide çikariyor
     
  18. DaiMoNer
    Offline

    DaiMoNer Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2014
    Mesajlar:
    66
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Esseden aldim tam istediğim şekilde pisiyor fakat hep az pisilmis oluyor yani mühürleme yapınca ortasi çiğ kaliyor uzun sure kalincada yaniyor haliyle idare ediyoruz :))

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  19. hugocuk
    Offline

    hugocuk Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    türk malı olarak lava markası var türkiyede üretiliyor çokta kaliteli hem tava hem tenceresini kullanıyorum mükemmel
    hem et hem tavukl hem kebap hepsini mükemmel yapıyor
     
  20. Kadir Baba
    Offline

    Kadir Baba Üye

    Katılım:
    1 Ocak 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Bizim evde atadan kalma kalaylı bakır kazan var . Belli müddetlerde beş altı kilo eti kavurma yapar ordan parça parça yerim. Sizinde böyle bi sansınız varsa tavsiye ederim.
     

Sayfayı Paylaş