kilo aldırmaz bir karbonhidrat

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve OZ tarafından 17 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. OZ
    Offline

    OZ Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    tek malzememiz bulgur

    antreman öncesi patatesten bıkanlara alternatif ve tok tutan bir besin

    kaynamış suyun üzerine (suya temas etmeden) bir süzgeç içinde bulguru koyuyoruz üzerlerini bi kapakla kapatıyoruz ve buharda bulgurun yumuşamasını bekliyoruz

    hazır olunca öylece yiyiyoruz

    eğer bundanda bıkar tat tuz alamazsanız yanında yoğurt yada ketçap kullanarak lezzet katabilirsiniz

    bulgurun içeriğini ve faydalarını anlatmama gerek yok sanırım

    kısa sürede yapılan zahmetsiz bir enerji kaynağı

    afiyet olsun
     
    aviator35, KassızAdam, yeşill ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    bulgur en az yulaf kadar etkili ve sağlık için de bir o kadar yararlı bir karbo kaynağı..
    hatta ben şahsen yulafı bile sollayacak bir besindir diyorum.. (beyaz pirinç ve makarna türevleriyle kıyaslamıyorum bile.. çok mu iddiali oldu ne :)

    ben de senin yaptığın gibi bulgurı ılık suda yumuşatıp şişmesini bekledikten sonra kahvaltıda bol yumurta beyazlı ve lor peynirli omlet karışımının içersine döküyorum.. (un kullanmak yerine)
    hem çok doyurucu oluyor hem de miktarını arttırdığında antrenman öncesi için kaliteli bir enerji kaynağı oluyor..
    ben de herkese öneririm..
     
    yeşill, himes, DeL PotRo ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  3. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Bulguru pilav olarak tüketiyorum.Etin yanında da harika gidiyo :p Yulaf kadar kaliteli,Bonatchi haklı.Bodyci için pirinçten önce gelmeli kesinlikle ;)
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  4. kerwan
    Offline

    kerwan Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2006
    Mesajlar:
    267
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    işte size süper tarif ,
    tencereye kaynarsuyu döküyorsunuz içine 1 avuç pirinç 1 avuç mercimek atıyorsunuz , üstüne tel süzgeçi koyup süzgeçin içine bulguru atıyorsunuz,
    yarım saat gibi kaynatıyorsunuz , sonra hepsini bi kapta karıştırıyorsunuz.
    yağsız , tuzsuz haşlama ve buharda pişirme yapmış oluyorsunuz.
    yerken üzerine kırmızı pul biber dökün ( tuz ordan geliyor zaten )
    süper lezzetli , pul bibersiz lezzeti yok yanlız. :)
     
    yeşill, kenan_23, DeL PotRo ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  5. Serious_Sam
    Offline

    Serious_Sam Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    140
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    bulgurun çok faydalı olduğunu biliyorum ama ben öyle bir bulgur pilavı yapıyorumki soğanlı sarımsaklı domatesli salçalı ve az sıvı yağlı hem müthiş lezzetli oluyor hemde besleyici aynı zamandada sağlıklı sitedeki herkese bulgur pilavını benim kadar iyi yapamıyacakları konusunda meydan okuyorum hyper_ :p
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  6. sseagal
    Offline

    sseagal Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2006
    Mesajlar:
    65
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    bu tarifi antraman öncesi ve antraman sonrası alsak vucudumuzun karbonhidrat ihtiyacını karşılar mı?
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  7. redknight
    Offline

    redknight Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2007
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    bakin arkadaslar idman sonrasi her zaman kas gelismesi icin protein gerekli ve karbonhidrat en az 2 saat once alin idmandan...
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  8. Excursion
    Offline

    Excursion Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2006
    Mesajlar:
    888
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Bulguru niye suyun içine atmıyorsunuz? Ben onu merak ettim, yanlış anlaşılmasın bilmediğimden soruyorum.
    Bu arada aklıma da geldi, bizde tefalin buharlı pişirme makinası vardı onda deneyeceğim...
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  9. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    916
    Beğenileri:
    378
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    bulguru yumuşattıktan sonra içine limon,yeşillik(marul,rendelenmiş havuç...vs) ekleyerek hem düşük kalorili hemde lezzetli bi kısır türevi bişi olarakda yenilebilir sanırım
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  10. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    742
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Az yağlı ve de tuzsuz yapılsa bile, bu yemek kilo yapan bişey değil mi acaba ?
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  11. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    kervan tarifin biraz karışık. mercimekle pirinçmi? nasıl yapacağız bunu özelden pm atarmısın saygılar
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  12. HeiKo
    Offline

    HeiKo Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Piştikten sonra besin değeri ne oluyor? Ben baktm besin değerlerine makarına prinç gibi ürünlern arkasında pişmemiş olarak veriyor besinin değerini..pişince değişiyormu yani? bir yerde okumuştum makarnanın haşlandıktan sonra kalorisi düşüyormuş galiba biri aydınlatırsa sevinirim..teşekkürlerthums:
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  13. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    479
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    aslinda olay basit 100gr makrna pistiginde atiyorum 200gr oldu e boylece sen tabagana koydugun her 100gr pismis makarna aslinda 50gr pakaetin arkasinda yazninda yarisi kalorisinde
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  14. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.829
    Beğenileri:
    2.144
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Bulgur, icerdegi bitkisel proteinden oturu, bildigimiz pilavdan (turkceyi de unuttum, ne deniyordu beyaz piric ve islenmemis kahverengi pirince?) daha besleyici bir urun, yalniz yaptigi gaz ve siskinlik neden ile ben cok tercih etmiyorum. Bu rahatsizliklari engellemenin bir yolu var mi?
     
    DeL PotRo bunu beğendi.
  15. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    843
    Beğenileri:
    639
    Ödül Puanları:
    0
    Aneximandros, bende böyle bir sorun olmuyor, bünyesel birşey sanırım seninki.

    Yanlız yüksek proteinden kaynaklanan bu genel gaz sorununu çözmek için ben yemeklerime biraz kimyon eklerim, yemek ne olursa olsun.

    Bunun yanında bir tüyo daha vereyim, bonus bilgi :)

    Safra suyunun düzensizliği sindirim bozukluklarına ve gaza yol açabilir.

    O yüzden yemeklerine biraz da kuru nane eklersen bir hafta sonra düzene girmeye başlar sistemin.

    Ben mutlaka öğünlerime 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kimyon ekliyorum. Sana da tavsiye ederim:)

    İyi sporlar.
     
    super_hornet, Malefice, DeL PotRo ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  16. kerwan
    Offline

    kerwan Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2006
    Mesajlar:
    267
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    arkadaşlar,

    ben kaynar suyun içinde pilav ve mercimeği pişiriyorum , onlar pişerken bulguru suya deymeyecek şekilde süzgeçin içine koyuyorum ki bulgur buharda pişmiş oluyor ve besin değerleri minimum kayıpta oluyor , pirinç ve mercimek(mercimekte 24 gr prt + 60 gr karb. var) daha zor piştiği için onlar suda.

    bazen üstüne sos eklerim ( küçük doğranmış domatesler , z.yağı,kekik,az kimyon ve pul biber )
    üstünü zevkinize göre şekillendirin. Amaç kaliteli karb ve bitkisel protein( oda lazım )
    alımı, ben memnunum. afiyet olsun...

    yemek programcısı gibi oldu :)
     
    Setenay bunu beğendi.
  17. super_hornet
    Offline

    super_hornet Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    202
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    0
    hiçbişey anlamadım :(

    pakette yazan 100 gr çiğ makarna 72 gr karbo

    internette yazan 100 gr pişmiş makarna 20 gr karbo

    100 gr pişmiş makarna su çekince 150 gr olsa içerdiği karbo da 40 gr mı olur ???
     
  18. mady44
    Offline

    mady44 Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    64
    Ödül Puanları:
    0
    Şimdi tabağında 100 gr ağırlığında pişmiş makarna olsun, bu yaklaşık 30-40 gr. kuru makarnanın su almış (ve değerlerinin bir kısmını bırakmış) halidir, o yüzden değer 72 değil daha düşük.

    Kuru hali üstünden hesapla, tencereye koymadan kaç gr. attığını bil, mümkün olan minimum suyla pişir, öyle ki piştiğinde tencerede hiç su kalmasın besin kaybı düşük olsun.
     
  19. KassızAdam
    Offline

    KassızAdam Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Wushu Sanda
    Yumuşayınca hazır olmuşmu oluyor yani yumuşayınca mı yicez?
     
  20. hugocuk
    Offline

    hugocuk Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    bende bulguru çok seviyorum yaklaşık 3 yıldır karbonhidrat deyince aklıma bulgur gelir
    hamileyken bile bulgur yedim pilav olarak bu yüzdenmidir nedir benim bıdık oğlan pirinç pilavını ağzına sürmüyor ama köy tavuğu ile yaptığım haşlama bulgur piavını kefirle beraber kaşık kaşık yer dobiş :))
    ben tencerede yağsız olarak önce bulguru biraz çevirirp içne su eklerim haşlama tavuk suyuda olabilir normal suda olabilri piştikten sonra çok az yağ eklerim 1 yk. kadar yerken
    veya somates sarımsak biber soğan bunları yağsız soteleyip bulgur ekleyip suda koyup kaynatırım pişer böylede güzel oluyor
    veya yağsız pişrdiğim bulgura haşlanmış yeşil mercimekte ekliyorum çok güzel oluyor :))
    pirinç sevmiyorum ama eşim çok sevdiği için devamlı yapıyorum bol yağlı bulyonlu filan :)) sadece eşim ve muhabbet kuşlarımız yiyor bu pilavı :))
     

Sayfayı Paylaş