ketojen...?

Konusu 'Yağ Yakımı Günlüğü' forumundadır ve rockchy tarafından 9 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. rockchy
    Offline

    rockchy Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2010
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    tekrar spor yapmaya karar veren ben kas kütlesine çalışıp aynı anda yağ nasıl yakarım diye düşünürken ketojen diyet diye bi tabirle karşılaştım ne olduğunu okusamda pek bi fikir sahibi olamadım eve aldığım 20 kilo dumbell setiyle çalışmaya başlicam amatörce bi program yapıp ama bu ketojen olayını üstadlarımdan birinin bana açıklaması lazım 182 cm boy ve 105 kg vücut ağırlığına sahibim hiç spor yapmadım ama göbet ve kalça dışında kilomu göstermiyorum spora çok elverişli bi vücudum var ve değerlendirmek istiyorum. öncelikli sorum ketojen diyet nasıl bişedir ve tam olarak ne işe yarar?:confused:
     
  2. almansa
    Offline

    almansa Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2010
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    ketojen diyeti, vücuduna carb-up günleri dışında diğer günler yağ ve protein ağırlıklı olarak besleniyorsun ve karbonhidratı 30-50 gram arası alıyorsun. Vücudun da ilk önce yağı kullanıyor. Günde en az 3lt. su içiyorsun. Yağı idrar yoluyla atıyor ve enerji olarak yağ kullanıyorsun.
     
  3. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Ketojenik diyet vücut yağlarını enerji olarak kullanmayı amaçlamaktadır. Bu yüzden ketojenik diyet yaparken altın kurallara dikkat etmeliyiz. Tartıları unutucaz ve aynalara bakacaz bol su içicez ve stressli ortamlardan uzak durucaz.
    Mümkünse meditasyon yoga namaz ve benzeri inanç ibadetlerini yerine getiricez. Bu beynimiz için önemli. Bu diyette en çok beyniniz sizi zorlar. Cunku beyin faaliyetleri yavaşlar aslında yavaşlamaz ama kan şekeriniz düştüğünde kortizol ve adrenalin yapımı duruyor. Yani çok sakin bir insan oluyorsunuz. Forumlarda bahsedilen kortizol olayı bu.

    Şeker ile beslendiğimizde vücuttaki enerji yapımı artar yükselen insulin seviyesi düşerken kortizol ve adrenalin salınımı artar. Beyninize gelen enerji fazla geldiğinden mutluluk hormonu serbest kalır adrenalin artar.

    Ketojenik diyette böyle birşey yok, sakinlik ve durgunluk var.

    Kortizolla , Ruh sağlığı arasında buyuk bir bağlantı var. O yuzden ketojen diyetler aslında insanlar için faydalı diyetler. Sadece yağlar okside olurken serbest radikaller ortaya çıkar. Bu serbest radikaller böbreklerden su ile atılır. Bol için dememizin sebebi bu. Ayrıca Lahana,Brokoli,Sarmısak,Soğan gibi yiyecekleride eklemeniz gerekir.

    Ketojenik diyetler beynin aşırı çalışmasını engeller, insulinde düşüş gerçekleşir.

    İnsulin düştüğü zaman, hücre içinde bulunan yağlar okside olmaya başlar.

    Ancak yüksek protein almassak eğer kas kütleniz varsa, bunda kayıplar görülür.

    Ancak kas kütleniz yoksa protein alımını gunluk 100 gramla tutabilirsiniz.

    Kas kütlesi yapmış kişilerde 250-300 gramlara çıkmak gerekir. Böylece vücudun nitrojen dengesi bozulmaz. Kas proteinleri parçalanmaz ve vücut kendi yağlarını kullanırken sizin aldıgınız proteinler ile yağları ve vücut yağını reaksiyon yaparak keton cisimciklerine dönüştürür sonra bu keton cisimleri beyine ve vücudun diğer organlarına enerji taşır. vücut kendi enerjisini kendisi üretir bu şekilde.

    Ancak bu değişik bir diyettir ve kesinlikli sükün huzur bunlar bu diyette önemlidir.

    Zaten ketojenik diyetlerin beyin yapısını düzeltmekte üstüne yoktur.

    En önemlisi Lifli sebzeleri doğal kuruyemişleri beslenmenize ekleyebilirsiniz böylece her su içtiğinizde ghrelin salınımı yükseliyor. Ve kendınızı sürekli tok hissediyorsunuz.

    Tercihen KArbohidratların olmadığı sadece yağların ve proteinlerin olduğu biz buzdolabınız olmalı.

    Tabi hafta sonları karbohidrat yükleme gunleri geldiği zaman herşeye saldırmamak gerekiyor. unutmamanız gereken konu kesinlikle daha önce yaptıgınız yanlış beslenme alıskanlıklarını terk etmek yoksa hayat boyu kilo sorununuz olacak. Dikkatli karbohidrat yüklemesi yapmalısınız.

    Bu diyeti bozmak gerçekten çok kolay ama iradeniz sağlamsa en iyi yağ yakımını sağlayan diyet budur üzerine başka tanımam.

    Ancak bu diyet ağır gelebilir o yuzden bunun bir benzeri olan kalite karbohidrat yüksek protein ve sınırlandırılmış yağ içeren diyette yapabilirsin.

    Antremanlardan önce 1 bardak türk kahvesi içebilirsin, kesinlikle nescafe içme. Hazır kahveler iyi değildir. Türk kahvesi idealdir.
     
    Son düzenleme: 10 Ekim 2010
  4. SoyLu61
    Offline

    SoyLu61 Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    coyote sen bu ketojen diyeti ne kadar süre yaptın ve ne kadar etkili oldu ? anlattıkların çok olumlu görünüyor hep başlayasım geliyorda
     
  5. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Öncelikle bu bir yaşam biçimi bunu iyi kavramanız gerekiyor. Bunu her istediğiniz zaman uygulayabilirsiniz. istediğiniz zaman girip yağ yakabilir istediğiniz zaman bırakabilirsiniz bu vücudunuzun doğal beslenme alıskanlığı ile yağ yakılmasını sağlar. çünkü bütün insanların bedenının çalışma mekanizması aynıdır. insulin kullanılmadıgında yağ yakılır.

    Ketojenik diyetler hücrelerin insulin konusunda çektiği insulin direnci duyarlılığını duzeltirler böylece diyet bittiğinde eskisi gibi karbohidratta tüketmessiniz.

    Zaten düşük karbohidrat ve yüksek protein diyetleri yarı ketojenik diyetlerdir.

    Aradaki tek fark yağ alımının düşürülmesidir. Kas kütlesi yüksek olan vücut geliştirme egzersizi yapan bir şahıs dolayısıyla vücudundaki yağ kütlesinden enerji yakmaya başlar

    Böylece düşük karbohidratla beraber insulin değerleri düşer. Böylece hücre içine çok daha az glikoz girişi olur.

    Eksik kalan glikoz düşük karbohidrat diyetindede aynı ketojenesis te olduğu gibi yağlardan ve kas amino asitlerinden karşılanır sadece tek avantajı beyine daha az yük bindirmesidir. Yük bindirme derken en azindan adrenalin seratonin ve kortizolda biraz artış görülür.

    Ancak düşük yağla diyet yaptıgımızda testosteron hormonunda düşme görülebilir ağirlik çalışması ile beraber belirgin bir artma gözüksede gunun normal saatlerindede yüksek testosterona ihtiyacımız var.

    Yani 100-150 gram karbohidrat ve 200-300 gram protein içeren diyetlerin ve 30-40 gram a çekilen yağın tıpkı ketojenesiste olduğu gibi Hücre içerisindeki tek amacı yağların okside olmasını sağlamaktır.

    Ketojen diyeti herkez beceremez bunun sebebleri var.

    Bir defa karbohidratı yediğiniz zaman hemen hemen çiğnediğiniz lokma miğdenize indiği anda sizin lezzet alma duygunuz azalmıştır.

    Ancak şöyle yağlı bir eti çiğnerken beyniniz bundan öyle bir etkilenirki bütün hormonlar seferber olur ve doyma sinyalleri yağlar daha ağzınızdayken başlar. Şekerler öyle değildir daha ağzınıza aldıgınız anda insulin hazırlanır.

    Ayrıca bu vücut geliştirmede öyle mitlerle karsılaştımki neredeyse 2 senelik zaman zarfında hatalar ve yanlışlarla dolu bir beslenme ilerledik.

    Ketojen diyet kolesterolü ve yağı serbest bırakırken nasıl oluyorda kan kolesterol seviyeleri düşüyor ve yağ yakımı maksimuma çıkıyor?

    Bunun sebebi belli Kolesterol hayati bir madde ve insan vücudu için hatta sporcu vücudu için son derece gerekli.

    Çünkü kolesterol ve kolesterol içeren ürünler tüketmediğimizde hücre içi kolesterol düşüyor. Buda vücuttaki hormon yapımını azaltıyor.

    yeterli kolesterol tüketimi yapılmassa, karaciğerimiz kolesterol üretmeye başlar yediğimiz rafine gıdalar ve ürünler damarlarımıza hasar verir. Bunun neticesinde bir tamirci olan kolesterol hormonu gidip kan akışının normale dönmesi için damarı tamir eder.

    Ancak hücre içi kolesterol değerlerimiz düşerken kan kolesterol seviyemiz yükseliyor. Çünkü siz yeterli kolesterol ve yağ tüketmediğiniz zaman testosteron d vitamini Koenzim 10 miktarlarında büyük düşüşler oluyor.

    Ayrıca damar tıkanıklığı konusunda hiç şüpheniz olmasın, düşen karbohidrat tüketimiyle beraber damarlarınız daha çok rahatlıyor.

    Bu diyetle ilgili bütün şüpheler sadece boştur. Uygulandıgında ve sağlık kontrolleri yapıldıgında beynin faaliyetlerinde düzelme vücut yağlarında gözle görülür azalma

    kalp sağlığında ve karaciğer sağlığında belirgin iyileşme sağlandıgı görülür.

    Bunun sebebide taş devri çağlarındaki atalarımızın yaşam biçimine en yakın beslenme anlayışı ketojenik diyettir.

    Protein yapılı canlılar oldugumuz için şeker ve basit şeker içeren rafine gıdalar vücudumuzda metabolize olamazlar.

    Dolayısıyla yıllar içerisinde damar sertliği koroner kalp hastalığı ve benzeri hastalıklar gelişecektir.

    Neredeyse kilo alan butun insanların beslenmesinde patates cipsi cola dondurma ev yapımı tatlılar trans yağlarla yapılmış yemekler (bitkisel margarin) bulunurken ve bu adamlar ne yağ ne kırmızı et hiç bişey tüketmezken sitede bile yağları kötüleyen bir anlayış var.

    Oysa ben başarımı sütü tam yağlı içmeme, yumurtayı tam yememe, kırmızı eti oldugu gibi yağıyla tuketmeme ve rafine urunleri kullanmamama yulaf ezmesi bulgur tüketmeme borçluyum.

    Eğer sitede gezdiğiniz kilo alan arkadaşlarımızın beslenmesini incelediğinizde yağlarla ilgili bir abartı görmessiniz.

    göreceğiniz tek şey patates cipsleri kolalar hamburgerler baklavalar hazır meyva suları aşırı şekerli gıdalardır.

    Bu gun 1 elma bir muz yediğinizde alacağınız tatlı ve şeker istediğini aşırı işlenmiş urunlerden almaya başlarsanız sonuçta yağları suçlamaya başlayacaksınız.

    O yuzden ketojenik diyetler aslında normal insanların beslenmesinde süper işe yararken sporcu beslenmesinde biraz daha modifiye edilebilir.

    Ayrıca vücut geliştirme sporcularının yağlardan korkması tam bir saçmalık.

    Korkmaları gereken şeylerin basit şekerler ve kötü glusitler olması gerekirken hangimize sorsak çok yağlı çok kolesterol var diyoruz.

    Oysa bilmemiz gereken kolesterolün vücudumuzun yapıtaşı olduğudur.

    bu diyeti uygulayacaksınız söylediğim gibi ilk 1 hafta kendınızı kötü hissedebilirsiniz bu düşen insulin yapımıyla ilgili.

    insulin yapımı düştüğünde adrenalin ve kortizol hormonu yapımı azalırken testosteron maksimum seviyeye çıkar.

    2. ve 3. haftalarda süper enerjik bir insan olursunuz ve ruh sağlıgınızda belirgin iyileşme görülür.

    Zaten ketojen diyetler uzun sürmez, gün içinde bile girip çıkabilirsiniz.

    Böylece vücudunuz yağ kullanmayı yeniden öğrenir.

    Karbohidratları aşırı arttırmak vücudumuz için zarardır.
     
    Son düzenleme: 10 Ekim 2010
    salihaayşen, ay_isiqinda ve jormungandr bunu beğendi.
  6. SoyLu61
    Offline

    SoyLu61 Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    coyote bilgiler için teşekkür ederim ama soruya tam cevap alamadım :D
     
    Coyote bunu beğendi.
  7. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    soru cevabın icinde, ilk başlarda 3 ay yaptım ama daha sonra baktım diyetten cıktıgım anlarda karbohidrata saldırınca diyetteki gibi dinginlik yaşamıyorum beyinim aşırı derece de yapamayacağım şeyleri bile dusunmeme sebeb oluyor. Kafam hep karma karışık.

    Ne zaman canım sıkılsa ketojen duruma sokarım kendımı. Böylece beyin faaliyetlerim duzeliyor. Yapamayacağım şeyler aklıma bile gelmiyor.

    Bazen gun icinde bile ketosis durumuna giriyorum. Bu gun ketosis geçiriyorum yarın karbohidrat alıyorum 300 gram. Hepside kompleks şeker sıfır.

    Ama protein ve yağ sabit.
     
    heldic bunu beğendi.
  8. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    kafein alımı zararlımı coyote

    bende ne zamandır uyguluyorum seker un tum turevleri 3 4 aydır yok hayatımda sadece sebze et yag tuketiyorum
     
  9. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Cafein alımı tabiki zararlı ancak belirli limitlerde türk kahvesi ve kakao kullanılırsa yararlıdır.

    Cafein kortizol hormonunda artış yapar dolayısıyla adrenalin arttırılır. Dolayısıyla kortizol artması stresi arttirir ve bu beynımızın ön bölgesinde bulunan prefrontal korteks için hiç uygun birşey değil.

    ayrıca kafeinin trigliserit( kan yağları ) insulin ( kan şekeri) dengelerini kısa bir süre alt üst eder.

    Normal zamanlarda kullanmanızı önermem, ancak idmanlardan önce bir fincan kahve içebilirsiniz. Sonunda in eki bulunan her ürün uyuşturucu etkisi gösterir.

    Özellikle yabancı ülkelerde kafein 3. sınıf uyuşturucu olarak geçer.

    Ancak cafeinn yogun kullanımlar sonunda kolaylıkla bırakılsada verdiği adrenalin ve stress hissi özlenir hale gelebilir.

    Birde cafeini nasıl alıyorsunuz? Tablet şeklindemi kahve şeklindemi?
     
    heldic bunu beğendi.
  10. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    tablet alıyorum bir gun 200mg bir gun 400mg 400mg aldıgım gunlerde invertal kardiyo yapıyorum

    kaizen caffeine yurtdısından getirdim
     
    Coyote bunu beğendi.
  11. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    her zaman kullanmamaya çalış sen yinede. Bende alabilirim aslında keto diyette çok işe yarar.

    nasıl getirtirdin.
     
  12. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    dostum ozel mesaj atamıyorum sana gelen kutunu bosaltırmısın biraz
     
  13. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    su an posta kutum boşaldı.
     
  14. rockchy
    Offline

    rockchy Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2010
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    peki değerli üstadım bana bu diyeti göz önüne alarak ortalama bi diyet programı yazabilirmisin almam gereken miktarlar vs.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11.10.10 00:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10.10.10 23:40 ----------

    ve ayrıca vücuda bol miktarda yağ alıp nasıl kilo vermek mümkünki
     
  15. maddy
    Offline

    maddy Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    13
    Coyote, geçen yıldan beri ketojen hakkında yazdıklarını okuyorum, takip etmeye çalışıyorum. Hatta geçen yıl Mart-Mayıs arası ketojen diyet uyguladım ve gayet olumlu sonuçlar aldım. Hatta şöyle diyebilirim, birçok diyet şekli denedim uzun süreler ama hiçbiri ketojen sonuçları gibi asıl amacı olan yağ yakımı ve aynı zamanda kas kazanımı sonuçlarını yakalayamadı bende. Siteyi diyet dönemlerimde çok kullandım, çok yararlandım bilgi alma konusunda, ama öyle sıfırdan başlık atma olayına falan da girmek istemedim, gerek duymadım.

    Bu ketojen olayı hakkaten öğrenilecek bir beslenme durumu, bir alışkanlık aslında. Diyet gibi değil. Sizin yaptığınız yediğiniz şeyleri tanımak oluyor bir süre sonra ve aslında "yaşamak için yemek" düşüncesini hayata geçiriyorsunuz kendiniz için.

    Bir de ketojen düşünen arkadaşlara bu diyetin en büyük kazancından bahsedeyim, görüntü, kilo kaybı, ıvır zıvır değil aslında. Hani o doymak bilmeyen gözü aç nefis var ya herkesin içinde, işte onu öyle bir terbiye ediyorsunuz ki, o anlatılmaz işte, diyet sırasında insan kendi kendini sırf o yüzden tebrik ediyor.

    Coyote, geleyim soruma, fazla konuştum. Demişsin ki, ben bazen aynı gün içerisinde ketosis'e girip çıkabiliyorum. Şimdi bu tamamen mümkündür, ancak kendimde buna bir türlü şahit olamadığım için sana ketosis'e girip çıktığını nasıl anladığını, bunun kanısına nasıl varabildiğini sorayım, bana da anlat. ancak keto-sticks olmadan, ben bulamadım o mereti etrafındaki eczanelerde. Bir de bnm bildiğim kötü nefes kokusu var mesela, ketozun en bariz göstergelerinden, ama gün içerisinde o nefesi özellikle takip edemiyorum, sigara kullanıyorum çünkü. Sen bu takibi ne şekilde yapıyorsun?

    Dipnot: Çok basit ve yararlı bir diyet aslında ilk 1 hafta 10 günü atlatınca, sonra pek aramıyorsunuz karbonhidratları. Hatta Ramazan ertesi tekrar ketojene başladım yazın aldığım kiloları yok etmek için, ve şu anda 4. haftamın içerisindeyim diyette.

    Edit: Yeni farkettim, daha ilk mesajımmış, vay be 3 yıldır bilgi amaçlı kullandığım siteye artık dahil olmuş oldum :D
     
  16. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    ben tas devri diyetini uyguluyordum bu diyete cok benziyor


    15 20 gundur tartida ayniyim seker yok un yok makarna pirinc pilav turu hic birsey yok


    bugun camina tak etti

    sporu 6km den 9km cikardim sabah ac karnina spor donusu 1 saat birsey yemeyecem yag yakimi devam etsin


    sebzelerden aldigim karbonhidrat oranini dusuruyorum gun icinde daha aktif olcam


    protein alimim zaten tamdi

    suyu arttiriyorum yagi tam alcam


    bu sabah itibari ile bende ketojen diyete baslamis bulunuyorum
     
  17. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    sabahları protein tozunun icine bir parca kepek atmayı dusunuyorum ne dersiniz bu gorusum hakkında kepek fiber etkisi yaparmı ve icinde baya vitamin mineral iceriyor
     
  18. rockchy
    Offline

    rockchy Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2010
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    ben bu diyeti protein miktarını yüksek tutup yapıcam o kesin peki ya yağ miktarı kilo vermek için onun miktarını nasıl ayarlamalıyım
     
  19. SoyLu61
    Offline

    SoyLu61 Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    ya bu ketojen diyette oranlarda karbonhidrat %5 miydi ? vede karbonhidratın çok az olduğu yiyeceklere örnekler verebilirmisiniz internette araştırdım düşük karbonhidratlı besinleri bulamadım
     
  20. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    %65 yağ %30 protein %5 karbonhidrat

    %5 lik kısımda 10-15 gram eğer kas kütleniz yoğunsa ve yağ yakma konusunda çokta aceleniz yoksa dekstroz alınır. Eğer böyle bir derdiniz yoksa basit karb hiç kullanılmaz. Tüm yüzde 5 ihtiva eden karblar yeşil sebzelerden alınır. Ispanak,marul vs vs.
     

Sayfayı Paylaş