Hocam şunu söylicem, Kesinlikle insulin ile ilgisi var bunun. İnsulinin alt seviyelerde durmaması yağ kaybını zorlaştırıyor yada süresini uzatıyor. Buradaki karbohidratın düşürülmesindeki amaç insulin salınımını durdurmak. O yuzden zaten basit şeker kullanmassak yağ yakmamızda kolaylaşıyor. Çünkü Yulaf ve bulgur gibi besinler kan sekerini altı saat süre sonra anca yükseltmekte ve insulini dengede tutmakta gün içinde çok sıkıştıgınız anlarda yulaf yemenizin sorunu olacagını sanmam ama bu tabiki yağ yakımınızı yavaşlatıcaktır ancak hiç değilse psikolojiniz bozulmadan diyetinize devam edersiniz. Protein ve yağlarla beraber biraz yulaf yada bulgur almanızın sorunu olacağını dusunmuyorum. Yağların insulin üzerinde çok büyük etkisi var zaten. Yiyeceklerin sindirimi gecikiyor.
Basit karbohidrat kullanmasak ve en fazla yulaf yada bulgur tüketirsek bence bu diyet yine işe yarar ancak biraz daha uzun vadede.
Ancak tabiki insulin düştüğü vakit igf-1 açığa çıkıyor. Tatlıyı çok tuketen kişilerin aşırı yağlandıgını görürüz bunun sebeblerinden biri düşük igf-1 seviyesidir.
insulin ile igf-1 hormonu arasında buyuk bağlantı var.
İgf-1 miktarı artmadan yağ yakmamız neredeyse imkansız. O zaman bu da demek oluyorki ya düşük karbohidratlı beslenip proteini arttiricaz.
Yada karbohidratları 20-30 gramda sınırlayıp Yağları ve proteini arttiricaz.
iki durumdada igf-1 hormonunun yapımı artıyor.
Ancak ketojen diyet her daim yağın yanması için gerekli hormonların yapımını tetikler. Taki siz insulini yükseltmeyene kadar.
Ayrıca Sarmısak tuketımını arttırın gunde bir büyük sarmısak yiyin.
Böylece pankreas tamir olurken çok daha az insulin salınımı gerçekleşiyor kan şekeri düşüyor. SArmısak doğal bir tamirci vücudumuz için.
Ayrıca içerisinde bütün amino asitleri barındırıyor. yağ atımına çok büyük etkisi olan bir besin. Kaslarınızın gucunu testosteron yapımını tetikler.
Son düzenleme: 29 Eylül 2010