Ketojen Beslenme - Az Pişmiş Et

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve çörekotu tarafından 27 Mart 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. çörekotu
    Offline

    çörekotu Üye

    Katılım:
    13 Mart 2012
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    selamlar.

    yaklaşık 1 haftayı geçkin süredir ketojen beslenmeye başladım. yalnız son iki gündür aceleye getirip az pişmiş şekilde yedim etleri.

    dün de şu dr. house denen dizinin ilk bölümünü izledim, kızın biri iyi pişmemiş domuz etinden dolayı tenya kapıyor, tenyanın yumurtası beyne gidiyor, zamanla orda büyüyor vs vs. sonrasında kızı acaip şekillere sokuyordu.

    paranoya yaptım resmen, bu iki günün üstüne gelince. lakin bazı insanlarla konuşuyorum, bazı yemek tariflerinde vs de "az pişmiş et" şeklinde tabirler geçiyor?

    az pişmiş et yendiğinde tenya kapma ihtimali ne kadardır?
     
  2. Kara Kalem
    Offline

    Kara Kalem Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    94
    Beğenileri:
    139
    Ödül Puanları:
    43
    Biz eti çok pişiriyoruz millet olarak. Bizim az pişmiş dediğimiz aslında etin pişmiş halidir. House dizisine de çok takmayın sonuçta bir dizi.
     
  3. oktayd
    Offline

    oktayd Yeni Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2011
    Mesajlar:
    390
    Beğenileri:
    274
    Ödül Puanları:
    0
    domuz etinden bahsediyorsun dikkatini çekerim.
    en geç pişen ettir domuz eti.
     
  4. can857
    Offline

    can857 Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    13
    Dizide anlatılan olay kısmen gerçektir. Tenyalar bağırsak kurtlarından biridir. Kıl kurtlarına göre daha belirgindir ve tedavisi kolaydır. Az pişmiş etlerden, yıkanmamış mevye-sebzelerden vs. vücuda giren bakteriler zamanla bağırsaklarda büyür. Bazıları dışkı ile atılırken bazıları için ameliyat bile gerekebilir. Yine çok büyüyerek beyne gitme olayını duymuştum ama bu efsanevi gibi birşey, gerçek olduğunu zannetmiyorum. Kısacası tavsiye etmem, etlerin iyi pişmesi şart.
     
  5. DenizKendigelen
    Offline

    DenizKendigelen Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Deniz
    Yer:
    istanbul
    .

    bencede katılıyorum
     
  6. Akhaten
    Offline

    Akhaten Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2013
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    8
    az pişmiş yada orta pişmiş et de sorun yok asla zaten bunun kolay yolu bizim gibi sporcular için et için bir ısı ölçer almak , biz zaten her öğünde 200 gr et yiyoruz e 200 gr lık bır parcada kalın oluyor pişirin eti ızgarada falan saplayın ortasına bakın kac derece 70 derece ve ustuyse etde sorun olmaz
     
  7. ajn16
    Offline

    ajn16 Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2013
    Mesajlar:
    540
    Beğenileri:
    229
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Bir kaç defadan problem olmaz vücut dışArı Atar bir şekilde alışkanlık haline getirmemek lazım
     
  8. M.MASON
    Offline

    M.MASON Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2013
    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    8
    etin içi kahve rengine dönmicek. eti kestimmi pembeden kırmızıya doğru renk görmezsem yemem geri gönderirim.
     

Sayfayı Paylaş