Keten Tohumu İle Hastalıklardan Korunun

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve saydam tarafından 30 Ocak 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.079
    Beğenileri:
    1.905
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    Günde sadece 1 yemek kaşığı keten tohumu tüketerek birçok hastalıktan korunabileceğinizi, var olan rahatsızlıklarınızın çoğunu gidermede keten tohumundan fayda bulabileceğinizi biliyor musunuz?

    Diyetisyen Kamile Sü, keten tohumunun yararlarını anlatıyor ve nasıl tüketilebileceği hakkında yol gösteriyor.

    Keten tohumunun yararlarını, "Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir, bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Kemikleri güçlendirdiği için özellikle menopoz döneminde yararlıdır, menopoza bağlı şikayetleri hafifletir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

    Kalp-damar hastalıklarından korur. LDL kolesterol ve trigliserit seviyesini, yüksek tansiyonu düşürür. Romatizmal hastalıkları önler. Sinir sistemini ve hafızayı güçlendirir. Kan şekerini dengeler. Konsantrasyon bozukluğuna, yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir. Haricen kullanıldığında yaraların çabuk iyileşmesini sağlar, nasırlarda kompres olarak, ayrıca egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır.
    Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar. Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir. Öksürüğü giderir.

    Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır. Omega-3, omega-6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olan keten tohumu, yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir, göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır" şeklinde sıralayan Diyetisyen Kamile Sü, nasıl tüketilebileceği hakkında ise şöyle yol gösteriyor:
    "Günde 1 yemek kaşığı keten tohumu tüketilmesi yeterlidir. Kaynatılarak içilebilir.
    Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir ve bir kaşık miktarında ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilir. Kavrulmuş olarak tüketildiğinde ise daha lezzetli olur.
    Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur. Tohum şeklinde tüketilecekse iyice çiğnenmelidir. Keten tohumları sert olduklarından, dikkatli bir çiğnemede bile öğütülemeyebilirler ve bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur. Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolaydır. Keten tohumunu öğütmek için, karabiber veya kahve el değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş elektrikli öğütücüler kullanılabilir. Yeterli miktarda balık tüketmiyorsanız, omega-3 yağ asidi ihtiyacınızı karşılamak için hamur işlerine de keten tohumu ekleyebilirsiniz. Hamile, emziren kadınlar ve küçük çocukların ise keten tohumu kullanmamaları önerilir."

    Oda sıcaklığında 1 yıl tazeliğini koruyan keten tohumu öğütülmesi halinde hava geçirmez kapaklı bir kavanozda 30 gün boyunca saklanabiliyor.

    Siz de mutfağınızda keten tohumunu el altında bulundurabilir, salatalarınıza ve yoğurdunuza serpebilir, fırında pişireceğiniz hamur işlerine, çorbalarınıza ve yemeklerinize katabilirsiniz.
     
  2. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.079
    Beğenileri:
    1.905
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    arkadaşlar her tezin bir anti tezi vardir.gecenlerde de bir yerde keten tohumu kanser hücrelerini tetikliyor diye bir duyum aldim ama ne kadar dogru ne kadar yalan bilemem ama bu beslenme işi tam bir muamma* oldugu kesin...


    *muamma=belirsiz(arnoldcu sormadan söyliyim :lol: :lol: :lol: )
     
  3. Pump Forever
    Offline

    Pump Forever Özel Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2006
    Mesajlar:
    990
    Beğenileri:
    432
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ihracat Uzmanı
    Yer:
    Istanbul
    Merhaba

    Omega-3 : yag yakimini hizlandirmak, büyüme faktorlerini tetiklemek .. bu iki konuda biz vucutculari yakindan ilgilendiriyor...
    Balık disinda en büyük kaynagi ise; keten tohumu .. artik her türlü eczane, aktar hatta markette bulabilecegimiz bu ürünü, sabah ile ogle yemegi arasindaki ogununuzde (kusluk wakti) light yogurt ile karistirarak yemenizi tawsiye ediorum

    Saygılar
     
  4. alialiali75
    Offline

    alialiali75 Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    kamu
    Yer:
    trabzon
    kadınlarda menapoz döneminde kullanıldığı ve meme büyümesine neden olduğu hakkında bir kaç makale okudum acaba erkeklik hormonuna eksi varmı?
    lütfen bilgi?
     
  5. coder
    Offline

    coder Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    Bende öströjeni arttırdığını duymuştum. Erkeklerden ziyade kadınların kullanımı için uygun gibi geliyor bana
     

Sayfayı Paylaş