Kepekli makarna mı beyaz makarna mı ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Setenay tarafından 1 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    742
    Beğenileri:
    302
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Arkadaşlar kilo vermeyi hedefleyen biri için beyaz makarna ne kadar sağlıklıdır ?

    Zaten günde bir öğün yiyorum; öğlenleri, o da ufak bir porsiyon

    Tükettiğim makarna ille de kepekli olmalı mıdır ?

    Beyaz ekmeği kestiğimiz gibi beyaz makarnayı da kesmeli miyiz ?

    Bu arada makarnayı haşlama tüketiyorum, yağ tuz sos yok
     
  2. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    586
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    Bence kepekli tùketmenize gerek yoktur.zaten diyette kepekli tùketilmesinin asil sebebi mesela kepek ekmegi yendikten sonra midede siser ve tokluk hissi verir.eger istahiniz coksa tùketin ama gùnde 1 ogun yediginize gòre istahiniz kapali olmali:)
     
    pastnova ve Setenay bunu beğendi.
  3. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    719
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Yanlışsam düzeltilirse sevinirim. Bildiğim kadarıyla 2 besininde glisemik indeksleri aynı ( 37-41 ). Fakat 2 si de besin içeriği olarak diyetteki biri için uygun değil diye biliyorum. Ayrıca Türkiye 'de tam kepekli makarna satılıp satılmadığınıda bilmiyorum. Benim gördüklerimde %15 kepek geri kalan kısımda ise durum buğdayı kullanılıyor. Kalite bir karbonhidrat kaynağı mıdır ? Bence değildir. Yulaf yiyebilirsin. Tabii o da damak zevkine kalmış.
     
    Son düzenleme: 1 Nisan 2010
    Setenay bunu beğendi.
  4. umutn
    Offline

    umutn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2009
    Mesajlar:
    165
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İnşaat Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    Kepekli makarnanın fiyatı daha pahalı , illaki kepekli makarna yiyecem derseniz normal makarnanın üstüne 2-3 kaşık kepek alıp ekleyin fiyat olarak daha karlı olur , tok tutma bakımından hangisi diye sorarsan tabiki kepekli makarna tokluk hissi verecektir size , ayrıca makarnanın yerine haşlama bulgur , kurufasulye , nohut vb. kurubakliyatlarıda eklerseniz hem sıradanlıktan kurtulmuş olur hemde , glisemik indeksleri makarnadan daha düşük olduğu için çok daha uzun süre kan şekeriniz ile ilgili sorun yaşamazsınız , saygılar ...

    Biriki forumda araştırırken şöyle bir bilgiye rastladım belkide doğrudur ...


    spagetti-beyaz 41-elenmemiş unla 37
    linguine 55
    gnocchi 68
    fettucini 32
    vermicelli 35

    kuru fasulye 48
    barbunya 27
    merçimek 28
    nohut 33
    soya fasulyesi 18
    börülce 42

    Glisemik indeksi değerleri arasındaki fark o kadarda fazla değil , tokluk hissi bir miktar değişebilir ...
     
    Son düzenleme: 1 Nisan 2010
    Setenay bunu beğendi.
  5. caneser
    Offline

    caneser Üye

    Katılım:
    30 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    90
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    kayseri
    günde bir öğün yemek hem vücuda eziyet hemde yanlış bir durum. bence az miktarda ve çok öğün yemek daha uygun. çünkü günde 1 öğün yiyen bir vücut şöyle davranacaktır "bu insan vücudu uzun süre aç bırakıyor bu yüzden bun depolayayım diyor" böylelikle kilo kaybı olur fakat yağ miktarında bir azalma olmaz. üstelik yorgunluk ve isteksizlikte cabası. en güzeli en az 3 öğün azar azar yenmeli. kaloriyi az alıyorsak kepekli veya normal olması sıkıntı değil. saygılar
     
    Setenay bunu beğendi.
  6. DeliKase
    Offline

    DeliKase Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    sanırım setenay'ın bahsetmek istediği öğünlerinden birini makarnaya ayırdığıydı.
     
    Setenay bunu beğendi.
  7. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.062
    Beğenileri:
    10.104
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    Kepek diye fırıncıların kattıklarını gördükten sonra kepekten uzak durun derim.
     
    Setenay ve darknesssword bunu beğendi.
  8. 0nd3r
    Offline

    0nd3r Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2009
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    ist bayrampasa

    burası Türkiye adam kafasını bile sirkeler oraya valla :D
     
    mehmetanil bunu beğendi.
  9. Striker
    Offline

    Striker Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    269
    Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    38
    Makarna mükemmel bi besindirr tabiki sosundaki yağlara dikkat ettiğiniz sürece bu yüzden eğer zaıflamayı kafaya koymuşsan beyaz yada kepekli bana göre hiç bi farkı yok çünkü makarnayı vücut zaten çabuk sindirir şişkinlik vs yapmaz sen bunun yerine beyaz ekmekten uzak dur
     
    Setenay bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş